La Sardina DIY: Oliver stijl

Olivers La Sardina is bedekt met handen. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Hey Oliver!

Vertel ons eens wat over jezelf. Hoe oud ben je? Waar kom je vandaan? Wat is jouw verhaal?

Hoi, ik ben Oliver, een grafisch ontwerper uit Wenen. Ik ben 28 jaar oud en kom eigenlijk uit Wiener Neustadt. Dit ligt net iets ten zuiden van Wenen. Inmiddels woon ik alweer drie jaar in Wenen zelf. Hier heb ik samen met twee vrienden een kleine grafische studio. Het is erg klein maar ik vind het er geweldig. We zijn een paar maanden geleden, in de herfst van 2011, ermee begonnen. Naast het werk in de studio, waar ik veel vormgeving en huisstijlen ontwerp, werk ik ook op freelance basis.

Mijn grafische ontwerpen zijn meestal vol zware typografie, dus wanneer ik mag illustreren ga ik vrijer en kleurrijker te werk. Tot nu toe zijn dat meestal gewoon wat tekeningetjes en vrij werk.

Kun je ons wat meer vertellen over het idee achter jouw La Sardina DIY ontwerp?

Mijn design is eigenlijk een ironische kijk op hoe iemand met z’n vingers poseert wanneer diegene wordt gefotografeerd. Je herkent het vast wel, de duim omhoog en het peace teken – of zelfs de fuck you middelvingers… Maar wel op een positieve manier, ik bedoel… iedereen vindt het leuk om te poseren.

De reden waarom ik niet op de lensring getekend heb? Ik was gewoon veeeel te druk de afgelopen dagen ☺

Als je nog een La Sardina DIY zou hebben, zou deze er dan heel anders uit komen te zien? Hoe? Wat zou je ervan maken?

Ik zou voor een andere Sardina sowieso meer tijd nemen. Wellicht iets plastisch.. Misschien zou ik iets met letters doen. Ja ik denk dat dat het dan zou worden.

Heb je nog tips voor iemand die totaal geen idee heeft hoe met de La Sardina DIY te beginnen?

Pfoeh dat is een lastige ;). Nee, eigenlijk heb ik niet echt tips.. Ik bedoel, probeer gewoon iets… Misschien iets in 3D? Je hebt immers een product en geen stuk papier in handen.

Oliver Hofmann

Aan wat voor projecten werk je momenteel? Heb je dit jaar nog iets tofs op de planning staan?

Ja zeker! Er staan wat interessante projecten voor onze studio op de planning. Vooral tijdens de zomer gaan we leuke dingen doen. Daarnaast ga ik aan een geïllustreerd boek voor kinderen beginnen. Ik verzorg zelf het ontwerp en de illustraties… Dit wordt zeker een te gek project. Ik kijk er dan ook erg naar uit!

Met de La Sardina DIY kan je ZELF bepalen hoe je camera eruit ziet! Gooi wat artistiek talent in de strijd en customize hem naar je eigen smaak. Door de verwisselbare frontjes en het speciale inkt permeabel materiaal kun je alle kanten op. Laat je fantasie de vrije loop op de La Sardina DIY!

geschreven door webo29 op 2012-07-18 in #lifestyle #design #diy #interview #typography #analogue-cameras #customisation #la-sardina #la-sardina-diy
vertaald door mrmaart

Meer interessante artikelen