La Sardina DIY: Boicut stijl

1

Boicut is een illustrator, kunstenaar en grafisch ontwerper. Hij vindt het geweldig om met verschillende materialen te werken. Het maakt hem niet uit of het een waterkoker, een stuk hout of een fietsframe is. Check hier wat er gebeurt als je Boicut een La Sardina DIY geeft.

Boicut

Hey Boicut!

Vertel ons eens wat over jezelf. Hoe oud ben je? Waar kom je vandaan? Wat is jouw verhaal?

Hallo! Ik woon en werk in Wenen. Een leuke herinnering is het moment dat ik als kind een Metallica shirts op ons lokale carnavalsfeest zag. Op de een of andere manier vond ik de schedels van dat shirt reuze interessant en al snel begon ik zelf schedels te tekenen. Ik wist niet eens dat Metallica een band was – haha! Vervolgens begon ik met skateboarden en raakte ik geïnspireerd door de vette afbeeldingen die op de decks afgebeeld waren.

Vervolgens raakte ik geïnteresseerd door andere dingen en stopte ik met tekenen. Het is dat ik bij toeval een schetsblok en een pen cadeau kreeg. Ik begon weer met tekenen en iedere keer als ik iets tekende kreeg ik een onwijs goed gevoel. Ik was op dat moment 21 en studeerde iets wat me eigenlijk niet echt interesseerde en vulde de rest van mijn tijd met een baan bij een callcenter. Ik zag mijn passie voor tekenen als de kans om mijn oude leven te ontvluchten en om een nieuw avontuur aan te gaan. Ik nam ontslag, ging een opleiding tot grafisch ontwerper volgen en tekende vervolgens non stop.

Vertel eens wat over je eigen stijl. Hoe is die tot stand gekomen?

Voor mijn masterscriptie had ik een onderwerp nodig dus richtte ik mij op illustraties. Ik begon op alles wat binnen handbereik te tekenen en experimenteerde met verschillende materialen. Mijn stijl ontwikkelde zich vervolgens vanzelf. Maar ik werk nog dagelijks aan mijn stijl door verschillende materialen en kwasten te proberen. Ik heb enkel wat basis elementen die ik vaak terug laat komen.

Wat inspireert je?

Dit gaat heel standaard klinken maar ik krijg inspiratie door iedere dag goed te kijken. Zo is er bijvoorbeeld een project die binnenkort gepubliceerd wordt. Een paar gasten nodigden me uit om mee te doen. Er waren geen richtlijnen dus ik kon alles tekenen wat ik maar wilde. Ik had nog geen idee wat te doen tot ik één van die jongens thuis bezocht. Toen ik in zijn hal stond zag ik geweldig pleisterwerk. Het leek een beetje op een gigantisch konijnenhoofd – ik besloot het in mijn eigen stijl na te tekenen. De jongen was blij verrast toen hij zijn hal in het kunstwerk herkende.

Wat heb jij gebruikt om de La Sardina DIY mee te customizen? Lijkt het op je grotere werken? Was het makkelijker of juist moeilijker?

Vaak gebruik ik voor gladde ondergronden markers, dus heb ik voor de La Sardine DIY hetzelfde gedaan. Het was een uitdaging om met de camera te werken omdat je gelimiteerde ruimte beschikbaar hebt. Maar ik hou van uitdagingen dus na een goede brainstormsessie wist ik wat ik wilde tekenen.

Op grotere dingen met een ruwer oppervlak zoals canvas, muren etc. gebruik ik kwasten in plaats van markers. Maar zoals ik eerder al zei probeer ik er altijd mijn eigen draai aan te geven. Neem bijvoorbeeld het patroon van de camera. Je herkent het als het goed is van mijn eerdere kunstwerken. Soms gebruik ik dit patroon voor tanden en soms juist voor het haar van één van mijn karakters.

In jouw sardineblik vind je een vinger… Hoe kwam je op dat idee?

Dit komt uit mijn jeugd. Op de een of andere manier vond ik als kind lugubere dingen al interessant. Voor mijn laatste solotentoonstelling heb ik bijvoorbeeld een enorm bureau helemaal met maffiadingen bedekt. Zo tekende ik op een zijkant een afgeknipte vinger in een glas. Toen ik de La Sardina DIY wilde bewerken ging ik er eerst wat dingen over opzoeken. Zo kwam ik verschillende versies zoals de Capri en St. Tropez tegen. Hierdoor wilde ik graag een Siciliaanse versie te maken.

Het lijkt een beetje op mensen die je vanuit verschillende steden kaarten sturen. Zo kun je ook een sardineblikje in je brievenbus vinden. Als je die dan opent vind je een vinger tussen de visjes.

Als je nog een La Sardina DIY zou hebben, zou deze dan totaal anders worden? Of zou je er nog steeds wat bloed en losse ledematen bij betrekken?

Ik kan dat eerlijk gezegd nog niet zeggen. Het zou een optie zijn zodat de twee La Sardina DIY’s goed bij elkaar zouden passen, maar iets totaal anders zou ook heel leuk zijn om te maken. Het hangt net van mijn eigen idee op dat moment af. Het zou dus een camera vol bloed en afgehakte ledematen kunnen zijn, maar ik kan dat nog niet met zekerheid zeggen.

Heb je nog tips voor iemand die totaal geen idee heeft hoe met de La Sardina DIY te beginnen?

Het begin is altijd het moeilijkst – voor mijzelf tenminste. Je hebt nog zoveel mogelijkheden als je een blanco iets voor je hebt. Maar geef jezelf genoeg tijd om wat ideeën uit te werken. Zet jezelf niet onder druk! Als je wat ideeën hebt kun je beginnen met wat schetsen. Ga vervolgens voor het idee wat je het beste bevalt. Wees niet bang om de eerste tekeningen op je camera te maken! Als je eenmaal bent begonnen valt de rest alleen maar mee. Veel plezier!

Aan wat voor projecten werk je momenteel? Heb je dit jaar nog iets tofs op de planning staan?

Het grootste project dat ik op dit moment heb lopen is eigen baas worden. Ik heb een paar weken geleden ontslag genomen bij mijn vorige werkgever en heb nu meer tijd voor mijn eigen werk. Ik heb nog een paar dagen op kantoor en kijk echt uit naar deze nieuwe periode van mijn leven!

Ik heb de laatste paar dagen aan mijn eerste skateboard illustratie gewerkt. Dit was een grote droom van mij en ik ben erg tevreden met het resultaat ☺. Ik kan hier nog niet veel over vertellen maar bereid je voor!

Daarnaast komen er dit jaar nog meer toffe dingen zoals leuke samenwerkingen, live schilderijen en ik ga ook meer tijd besteden aan schilderingen op hout en canvas! Volg me om op de hoogte te blijven via mijn facebookpagina en check mijn website boicut.com.

Met de La Sardina DIY kun je ZELF bepalen hoe je camera eruit ziet! Gooi wat artistiek talent in de strijd en customize hem naar je eigen smaak. Door de verwisselbare frontjes en het speciale inkt permeabel materiaal kun je alle kanten op. Laat je fantasie de vrije loop op de La Sardina DIY!

geschreven door webo29 op 2012-07-18 in #art #lifestyle #diy #street-art #decorate #skate-boarding #customize #la-sardina #la-sardina-diy
vertaald door mrmaart

Een comment

  1. marissa
    marissa ·

    Deze vind ik echt heeeel vet! Jammer dat je hem niet gewoon zo kan kopen :)

Meer interessante artikelen