Mijn Fisheye Baby 110 en ik: Corrina & Huesitos

Ontmoet Corrina en Huesitos en ontdek hoe ze beiden goed met de Fisheye Baby 110 kunnen opschieten.

Hey Corrina!

Wie is dat die naast je staat?
Dat is mijn hond Huesitos (wat kleine botten betekent).

Houdt hij ervan om voor je Fisheye Baby 110 te poseren? Het viel me op dat hij behoorlijk fotogeniek is.
Ik denk dat hij het leuk vindt maar hij heeft wel het karakter van een supermodel. Het is zijn doel om de meest Llomografische hond van de wereld te worden.

Aja, ik snap het! Hoe oud is Huesitos?
Voordat hij een supermodel werd, leefde hij op straat in Alicante. Hierdoor kan ik alleen maar een schatting maken. Ik denk dat hij ongeveer zes jaar oud is.

Welke van de twee Fisheye Baby 110 camera’s vindt hij het beste?
De metalen versie! Die heeft namelijk een flitser en dit is erg belangrijk voor diva’s*

Hoe is zijn karakter?
Hij is een echte diva. Hij kan de liefste hond zijn bij de mensen van wie hij houdt maar zodra hij iemand niet mag is hij erg gemeen. Als zijn baasje ben ik zijn grootste liefde hij zou mij tot zijn dood blijven beschermen. Wanneer ik verdrietig ben heeft hij dit meteen door en gaat hij heel grappig doen. Hij is heel gevoelig voor de emoties van de mensen om hem heen en ik kan dan ook niets voor hem verborgen houden. ’s Avonds houdt hij van een goede knuffelsessie onder een deken en ’s ochtends is hij heel enthousiast omdat zijn favoriete moment van de dag er aan zit te komen: de lunch!

Ah, maar wat is dan zijn favoriete eten?
Gedroogde eendenborst en sappige kip.

Zeg maar niet tegen hem dat ik dit vroeg.. Maar heeft hij al geprobeerd je Fisheye Baby 110 op te eten?
Gelukkig niet. Hij weet dat mijn camera’s verboden terrein zijn. Geen camera’s – geen diva foto’s.

Houdt hij van apporteren of graven of is hij het liefst de hele dag zo lui mogelijk?
Hij vindt het heerlijk om te wandelen en om zijn aartsvijanden op te jagen; eekhoorns. Hij is bang voor stokken dus hij houdt niet echt van apporteren. Tussen onze wandelingen door neem ik hem altijd mee naar het werk en hier mag hij de luie hond uithangen. Hij slaapt lekker in zijn mand die naast mijn bed staat. Pas als we weer een wandeling gaat maken komt hij in beweging.

Zijn jullie ooit samen op vakantie geweest? Waarheen?
Ja, we zijn naar het Neusiedler meer in Oostenrijk geweest. Huesitos is bang voor water maar hij was erg dapper en is samen met mij in een klein bootje geweest. Boottochten vindt hij geweldig, zolang het water rustig is en hij lekker naar wat eenden kan gluren.

Wat is een herinnering van Huesitos en jou waarvan je nu denkt: “was mijn Fisheye Baby 110 er maar bij geweest om het vast te leggen..”?
Dat was de dag waarop ik hem uit het asiel haalde. Ik had er al een lange reis opzitten en toen ik hem voor het eerst zag, wist ik dat we voor elkaar bestemd waren. Hij moet hetzelfde hebben gedacht want hij sprong gelijk bij mij in de auto. De eigenaar van het asiel vond dit niet zo leuk maar daarnaast was hij ook blij dat Huesitos een fijn nieuw huis had gevonden. Ik zou graag een foto willen hebben van Huesito’s blik die hij op dat moment had. De blik die vertelde dat hij blij was met zijn nieuwe bestemming.

De Fisheye Baby 110 camera’s zijn volledig werkende miniatuurversies van de Fisheye No. 2. De camera’s zijn speciaal voor 110 film ontworpen. Deze baby’s maken perfecte fisheye foto’s door je wereld in cirkelvorm op een vierkante foto vast te leggen. De Fisheye Baby 110 heeft een bulb modus en je kunt er ook nog eens meervoudige belichtingen mee maken. Laad de camera met Lomography Orca B&W 100 en duik in de lang vergeten wereld van 110 fotografie!

geschreven door webo29 op 2012-06-16 in #lifestyle #baby-110-interview #fisheye-baby-110 #baby-110-selected #baby #fisheye #dog
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen

 • De magie die nog moet komen: Deel 3

  geschreven door Lomography op 2014-09-04 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 3

  “Laat me je vertellen hoe mijn leven blauw werd”. Dat waren de eerste woorden van de man op het bankje terwijl hij naast me kwam zitten tijdens m'n lunchpauze. Normaal gesproken eet ik liever alleen, maar er was iets met deze openingszin dat me intrigeerde; dus ik zei tegen hem "Dat is goed vriend, ga je gang. Vertel me hoe je leven blauw werd”.

 • De magie die nog moet komen: Deel 6

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 6

  Mijn hoofd was overspoeld met wat, waarom en hoe ... Maar ik kwam vandaag thuis en alles is nu duidelijk. Hier is je 6e en laatste aanwijzing voordat morgen alles bekend wordt gemaakt!

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  geschreven door adi_totp op 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • Shop Nieuws

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  geschreven door wesco op 2014-11-03 in #reviews
  De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  Mijn broer had met de Kickstarter campagne de nieuwe Petzal-lens van Lomography en Zenit aangeschaft, en in het voorjaar mocht ik hem een paar weken lenen. Lees snel door voor mijn eerste indrukken van deze portret-lens!

 • De magie die nog moet komen: Deel 2

  geschreven door Lomography op 2014-09-03 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 2

  Ik heb alleen maar geruchten gehoord over de Magic Tree. Ik had geen idee of ze waar waren en eerlijk gezegd geloof ik het nog steeds niet helemaal, ondanks het verhaal dat ik je nu ga vertellen. Als je gelooft wat ik zeg, ben ik je dankbaar. Als je dat niet doet zijn we nog steeds even goeie vrienden. Laat hoe dan ook in de comments weten wat voor geheim je denkt dat ik gevonden heb.

 • De Belair X 6-12 City Slicker: een camera voor verrassingen en serieuze plaatjes

  geschreven door wesco op 2014-10-03 in #reviews
  De Belair X 6-12 City Slicker: een camera voor verrassingen en serieuze plaatjes

  Toen de Belair X 6-12 vorig jaar werd geïntroduceerd, was ik heel enthousiast. Een middenformaat camera met 6x12cm negatieven en automatische belichting voor een redelijke prijs, dat klinkt veelbelovend! Lees verder voor mijn foto's, ervaringen en tips.

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Lomography Petzval Lens fotografie tips

  geschreven door gothcupcake op 2014-09-30 in #gear #tipster
  Lomography Petzval Lens fotografie tips

  Mijn vriend (@xtharnx) en ik wonen in Phoenix, Arizona en zijn gek op experimenteren met de Lomography Petzval lens. Vooral voor die ubervette bokeh effecten en de mooie portretten. Hier zijn een paar van onze tips en trucs om het meeste uit je Petzval te halen.

 • Hoe voorzie je de Diana Baby 110 van film?

  geschreven door chooolss op 2014-09-17 in #lifestyle
  Hoe voorzie je de Diana Baby 110 van film?

  Hij mag dan wel klein zijn, de Diana Baby kan zijn mannetje staan naast zijn grote zussen Diana F+ en Mini. Neem de tijd om deze video te bekijken waarin je ziet hoe je een 110 cartridge in deze zakformaat-camera kan steken.

 • Shop Nieuws

  Diana F+ Instant Camera

  Diana F+ Instant Camera

  Maak dromerige plaatjes met de Diana F+ Instant camera. De foto's komen er direct uit en omdat er een close-up lens bijzit, is ze ideaal voor portretten!

 • De magie die nog moet komen: Deel 1

  geschreven door Lomography op 2014-09-02 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 1

  Dit is een nogal willekeurig en mysterieus verhaal. Ik was laatst bij een lokale bar met een paar vrienden. Het was net als elke andere avond; we genoten van een paar cocktails, spraken over onze avonturen, hadden de slappe lach en mediteerden halfdronken over de zin van het leven. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Lees gauw verder om mijn verhaal te horen en plaats jouw idee als reactie!

 • We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  geschreven door shhquiet op 2015-07-30 in #gear #nieuws
  We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  De nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition is de laatste toevoeging aan onze creatieve instant fotografie line-up. Geïnspireerd door zomerbloesems en met een fleurig perzik design doet deze camera je denken aan prachtige zonsondergangen in Kyoto, een stad die aanbeden wordt om zijn pittoreske heiligdommen, tempels en natuurlandschap.

 • 5 travel tips voor de Lomo'Instant

  geschreven door kenaz op 2015-07-29 in #gear #lifestyle
  5 travel tips voor de Lomo'Instant

  Als je vaak reist is het handig als je ook goed kan archiveren. Reizigers hebben vaak de beste verhalen, onthouden iedere naam en omschrijving. De Lomo'Instant biedt een leuke en efficiënte manier om herinneringen om te zetten naar iets tastbaars. Met als bonus de nostalgische kleuren en een wit frame waar je op kan schrijven. Lees hieronder een aantal briljante tips om jouw reiservaringen op een echte Lomo manier te documenteren!