Mijn Fisheye Baby 110 en ik: Corrina & Huesitos

Ontmoet Corrina en Huesitos en ontdek hoe ze beiden goed met de Fisheye Baby 110 kunnen opschieten.

Hey Corrina!

Wie is dat die naast je staat?
Dat is mijn hond Huesitos (wat kleine botten betekent).

Houdt hij ervan om voor je Fisheye Baby 110 te poseren? Het viel me op dat hij behoorlijk fotogeniek is.
Ik denk dat hij het leuk vindt maar hij heeft wel het karakter van een supermodel. Het is zijn doel om de meest Llomografische hond van de wereld te worden.

Aja, ik snap het! Hoe oud is Huesitos?
Voordat hij een supermodel werd, leefde hij op straat in Alicante. Hierdoor kan ik alleen maar een schatting maken. Ik denk dat hij ongeveer zes jaar oud is.

Welke van de twee Fisheye Baby 110 camera’s vindt hij het beste?
De metalen versie! Die heeft namelijk een flitser en dit is erg belangrijk voor diva’s*

Hoe is zijn karakter?
Hij is een echte diva. Hij kan de liefste hond zijn bij de mensen van wie hij houdt maar zodra hij iemand niet mag is hij erg gemeen. Als zijn baasje ben ik zijn grootste liefde hij zou mij tot zijn dood blijven beschermen. Wanneer ik verdrietig ben heeft hij dit meteen door en gaat hij heel grappig doen. Hij is heel gevoelig voor de emoties van de mensen om hem heen en ik kan dan ook niets voor hem verborgen houden. ’s Avonds houdt hij van een goede knuffelsessie onder een deken en ’s ochtends is hij heel enthousiast omdat zijn favoriete moment van de dag er aan zit te komen: de lunch!

Ah, maar wat is dan zijn favoriete eten?
Gedroogde eendenborst en sappige kip.

Zeg maar niet tegen hem dat ik dit vroeg.. Maar heeft hij al geprobeerd je Fisheye Baby 110 op te eten?
Gelukkig niet. Hij weet dat mijn camera’s verboden terrein zijn. Geen camera’s – geen diva foto’s.

Houdt hij van apporteren of graven of is hij het liefst de hele dag zo lui mogelijk?
Hij vindt het heerlijk om te wandelen en om zijn aartsvijanden op te jagen; eekhoorns. Hij is bang voor stokken dus hij houdt niet echt van apporteren. Tussen onze wandelingen door neem ik hem altijd mee naar het werk en hier mag hij de luie hond uithangen. Hij slaapt lekker in zijn mand die naast mijn bed staat. Pas als we weer een wandeling gaat maken komt hij in beweging.

Zijn jullie ooit samen op vakantie geweest? Waarheen?
Ja, we zijn naar het Neusiedler meer in Oostenrijk geweest. Huesitos is bang voor water maar hij was erg dapper en is samen met mij in een klein bootje geweest. Boottochten vindt hij geweldig, zolang het water rustig is en hij lekker naar wat eenden kan gluren.

Wat is een herinnering van Huesitos en jou waarvan je nu denkt: “was mijn Fisheye Baby 110 er maar bij geweest om het vast te leggen..”?
Dat was de dag waarop ik hem uit het asiel haalde. Ik had er al een lange reis opzitten en toen ik hem voor het eerst zag, wist ik dat we voor elkaar bestemd waren. Hij moet hetzelfde hebben gedacht want hij sprong gelijk bij mij in de auto. De eigenaar van het asiel vond dit niet zo leuk maar daarnaast was hij ook blij dat Huesitos een fijn nieuw huis had gevonden. Ik zou graag een foto willen hebben van Huesito’s blik die hij op dat moment had. De blik die vertelde dat hij blij was met zijn nieuwe bestemming.

De Fisheye Baby 110 camera’s zijn volledig werkende miniatuurversies van de Fisheye No. 2. De camera’s zijn speciaal voor 110 film ontworpen. Deze baby’s maken perfecte fisheye foto’s door je wereld in cirkelvorm op een vierkante foto vast te leggen. De Fisheye Baby 110 heeft een bulb modus en je kunt er ook nog eens meervoudige belichtingen mee maken. Laad de camera met Lomography Orca B&W 100 en duik in de lang vergeten wereld van 110 fotografie!

written by webo29 on 2012-06-16 in #lifestyle #baby-110-interview #fisheye #fisheye-baby-110 #dog #baby-110-selected #baby

More Interesting Articles

 • De magie die nog moet komen: Deel 3

  written by Lomography on 2014-09-04 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 3

  “Laat me je vertellen hoe mijn leven blauw werd”. Dat waren de eerste woorden van de man op het bankje terwijl hij naast me kwam zitten tijdens m'n lunchpauze. Normaal gesproken eet ik liever alleen, maar er was iets met deze openingszin dat me intrigeerde; dus ik zei tegen hem "Dat is goed vriend, ga je gang. Vertel me hoe je leven blauw werd”.

 • Sicilië x Redscale - Mijn eerste ontmoeting met twee parels!

  written by audiosoldier on 2014-07-29 in #world #locations
  Sicilië x Redscale - Mijn eerste ontmoeting met twee parels!

  Mijn eerste ontmoeting met Sicilië en de Lomography Redscale Extended Range 50-200 was een prachtig succes. Lees hier alles over mijn reisverhaal en de postkaartbeelden die het land biedt!

 • De magie die nog moet komen: Deel 6

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 6

  Mijn hoofd was overspoeld met wat, waarom en hoe ... Maar ik kwam vandaag thuis en alles is nu duidelijk. Hier is je 6e en laatste aanwijzing voordat morgen alles bekend wordt gemaakt!

 • Shop News

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  written by adi_totp on 2014-09-25 in #reviews
  Spinner 360: Trek aan het koord voor een magisch moment!

  Dit is het verhaal over hoe de Spinner 360 en ik elkaar leerden kennen. Het begon in 2010 toen Lomography besloot mij een test model van de Spinner stuurde! Toen ik de verpakking opende dacht ik: "Wat is dit?!". Mijn broertje greep hem uit mijn handen en trok aan het koord. De camera trilde en draaide 360 graden. We reageerden exact hetzelfde: "Waaauw..."

 • La Sardina Dresses: Nieuwe kleren voor je camera

  written by dopa on 2014-06-30 in #reviews
  La Sardina Dresses: Nieuwe kleren voor je camera

  Ik hou van mijn La Sardina camera - en het was mijn eerste Lomography camera. Maar na verloop van tijd zie ik hoe vaak ik d'r al heb gebruikt en eigenlijk ook misbruikt. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: de La Sardina Dresses!

  2
 • De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  written by wesco on 2014-11-03 in #reviews
  De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  Mijn broer had met de Kickstarter campagne de nieuwe Petzal-lens van Lomography en Zenit aangeschaft, en in het voorjaar mocht ik hem een paar weken lenen. Lees snel door voor mijn eerste indrukken van deze portret-lens!

 • Shop News

  Gratis Diana F+

  Gratis Diana F+

  Je krijgt deze Diana F+ Love Letters helemaal gratis als je voor EUR 99,- of meer aan 120 film besteed in de online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart.

 • De magie die nog moet komen: Deel 2

  written by Lomography on 2014-09-03 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 2

  Ik heb alleen maar geruchten gehoord over de Magic Tree. Ik had geen idee of ze waar waren en eerlijk gezegd geloof ik het nog steeds niet helemaal, ondanks het verhaal dat ik je nu ga vertellen. Als je gelooft wat ik zeg, ben ik je dankbaar. Als je dat niet doet zijn we nog steeds even goeie vrienden. Laat hoe dan ook in de comments weten wat voor geheim je denkt dat ik gevonden heb.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • De Belair X 6-12 City Slicker: een camera voor verrassingen en serieuze plaatjes

  written by wesco on 2014-10-03 in #reviews
  De Belair X 6-12 City Slicker: een camera voor verrassingen en serieuze plaatjes

  Toen de Belair X 6-12 vorig jaar werd geïntroduceerd, was ik heel enthousiast. Een middenformaat camera met 6x12cm negatieven en automatische belichting voor een redelijke prijs, dat klinkt veelbelovend! Lees verder voor mijn foto's, ervaringen en tips.

 • Shop News

  Lomo Love op je huid

  Lomo Love op je huid

  Schreeuw het van de daken met deze (tijdelijke) lomo tattoos. We hebben 5 fantastische designs!

 • Mijn 5 favoriete double exposures en hun verhaal

  written by s0y on 2014-05-12 in #lifestyle
  Mijn 5 favoriete double exposures en hun verhaal

  Iedereen maakt wel eens double exposures of meervoudige belichtingen, althans, dat hoop ik! Zelf ben ik echt fan, ik vind deze techniek een van de pluspunten van analoog fotograferen en probeer er steeds beter in te worden. Graag deel ik mijn favorieten en de verhalen achter de foto's met jullie en ik hoop dat iedereen die nog nooit een dubbel heeft gemaakt het toch eens gaat proberen!

  1
 • Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

  written by wesco on 2014-06-23 in #lifestyle
  Verse film: Op vakantie naar Lefkas met Eliza was here!

  Eind vorig jaar won ik de hoofdprijs in de grote Eliza was here-rumble: een mooie vakantie naar Lefkas. In mei was het zover en stapten we in het vliegtuig naar Griekenland. Als eerste laat ik hier de foto's met mijn Belair camera zien.

 • Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

  written by wesco on 2014-05-03 in #world #locations
  Perfecte Pinhole locatie: de Veilinghaven in Utrecht

  Een paar weken terug ging ik op pad om voor het eerst wat foto's te schieten met mijn Diana F+ camera. Deze camera kun je ook gebruiken voor pinhole foto's, en ik besloot het gebied rond de Veilinghaven in Utrecht te gaan verkennen.