Mijn Fisheye Baby 110 en ik: Corrina & Huesitos

Ontmoet Corrina en Huesitos en ontdek hoe ze beiden goed met de Fisheye Baby 110 kunnen opschieten.

Hey Corrina!

Wie is dat die naast je staat?
Dat is mijn hond Huesitos (wat kleine botten betekent).

Houdt hij ervan om voor je Fisheye Baby 110 te poseren? Het viel me op dat hij behoorlijk fotogeniek is.
Ik denk dat hij het leuk vindt maar hij heeft wel het karakter van een supermodel. Het is zijn doel om de meest Llomografische hond van de wereld te worden.

Aja, ik snap het! Hoe oud is Huesitos?
Voordat hij een supermodel werd, leefde hij op straat in Alicante. Hierdoor kan ik alleen maar een schatting maken. Ik denk dat hij ongeveer zes jaar oud is.

Welke van de twee Fisheye Baby 110 camera’s vindt hij het beste?
De metalen versie! Die heeft namelijk een flitser en dit is erg belangrijk voor diva’s*

Hoe is zijn karakter?
Hij is een echte diva. Hij kan de liefste hond zijn bij de mensen van wie hij houdt maar zodra hij iemand niet mag is hij erg gemeen. Als zijn baasje ben ik zijn grootste liefde hij zou mij tot zijn dood blijven beschermen. Wanneer ik verdrietig ben heeft hij dit meteen door en gaat hij heel grappig doen. Hij is heel gevoelig voor de emoties van de mensen om hem heen en ik kan dan ook niets voor hem verborgen houden. ’s Avonds houdt hij van een goede knuffelsessie onder een deken en ’s ochtends is hij heel enthousiast omdat zijn favoriete moment van de dag er aan zit te komen: de lunch!

Ah, maar wat is dan zijn favoriete eten?
Gedroogde eendenborst en sappige kip.

Zeg maar niet tegen hem dat ik dit vroeg.. Maar heeft hij al geprobeerd je Fisheye Baby 110 op te eten?
Gelukkig niet. Hij weet dat mijn camera’s verboden terrein zijn. Geen camera’s – geen diva foto’s.

Houdt hij van apporteren of graven of is hij het liefst de hele dag zo lui mogelijk?
Hij vindt het heerlijk om te wandelen en om zijn aartsvijanden op te jagen; eekhoorns. Hij is bang voor stokken dus hij houdt niet echt van apporteren. Tussen onze wandelingen door neem ik hem altijd mee naar het werk en hier mag hij de luie hond uithangen. Hij slaapt lekker in zijn mand die naast mijn bed staat. Pas als we weer een wandeling gaat maken komt hij in beweging.

Zijn jullie ooit samen op vakantie geweest? Waarheen?
Ja, we zijn naar het Neusiedler meer in Oostenrijk geweest. Huesitos is bang voor water maar hij was erg dapper en is samen met mij in een klein bootje geweest. Boottochten vindt hij geweldig, zolang het water rustig is en hij lekker naar wat eenden kan gluren.

Wat is een herinnering van Huesitos en jou waarvan je nu denkt: “was mijn Fisheye Baby 110 er maar bij geweest om het vast te leggen..”?
Dat was de dag waarop ik hem uit het asiel haalde. Ik had er al een lange reis opzitten en toen ik hem voor het eerst zag, wist ik dat we voor elkaar bestemd waren. Hij moet hetzelfde hebben gedacht want hij sprong gelijk bij mij in de auto. De eigenaar van het asiel vond dit niet zo leuk maar daarnaast was hij ook blij dat Huesitos een fijn nieuw huis had gevonden. Ik zou graag een foto willen hebben van Huesito’s blik die hij op dat moment had. De blik die vertelde dat hij blij was met zijn nieuwe bestemming.

De Fisheye Baby 110 camera’s zijn volledig werkende miniatuurversies van de Fisheye No. 2. De camera’s zijn speciaal voor 110 film ontworpen. Deze baby’s maken perfecte fisheye foto’s door je wereld in cirkelvorm op een vierkante foto vast te leggen. De Fisheye Baby 110 heeft een bulb modus en je kunt er ook nog eens meervoudige belichtingen mee maken. Laad de camera met Lomography Orca B&W 100 en duik in de lang vergeten wereld van 110 fotografie!

geschreven door webo29 op 2012-06-16 in #lifestyle #dog #baby #fisheye #fisheye-baby-110 #baby-110-selected #baby-110-interview
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen