Grootse zaken in kleine jasjes: dieren

Ter ere van de nieuwe Fisheye Baby 110 camera’s, hebben we een mooie collectie dieren op een rij gezet. Dus de vraag is – wat zijn de schattigste dieren op aarde? Wij hebben een mooi lijstje met 12 diertjes gemaakt.

Pygmy Marmoset is de kleinste aap ter wereld. Ook wel bekend als de dwergaap. Hij woont in het regenwoud van Brazilië, Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia. Hij is ongeveer 14 tot 16 centimeter lang en weegt tussen de 120 en 140 gram.

Foto van ithing.com

Thumbelina is het kleinste paard op aarde! Geboren en getogen in Missouri, Thumbelina is slechts 17. 5 inches (44.5 cm) groot en weegt 57 pond. Een gemiddeld mini paard weegt tussen de 175- 225 pond. Een gemiddeld paard weegt 1000 pond en dus kan je stellen dat Thumbelina dan een behoorlijke mini mini is.

Foto van about.com

’s Werelds kleinste vis zwemt rond in de Indonesische moerassen. Allemaal zijn ze ongeveer 7.9 mm lang. Ja, milimeter!

Foto van funologie

De Bee HummingBird is Cubaans en het kleinste levende vogeltje op deze planeet. Met een gewicht van 1.6 – 1.9 gram en een lengte van slechts 5-6 cm lang is deze Humming Bird super klein. Hij heeft prachtige kleuren en een heerlijk zacht vachtje.

Foto van Hummers and Airplanes

Het is nog niet officieel bevestigd maar Beyonce is waarschijnlijk de kleinste hond van de wereld. Beyonce is kleiner dan jouw iPhone! Schattig toch?

Foto van El Dorado DOG Photography, Lisa Van Dyke

Mr. Peebles is ’s werelds kleinste cat en oh wat is hij lief. Dit kleine mannetje weegt ongeveer 1 kilo! En vanwege een genetisch defect zal Mr. Peebles nooit meer groter groeien.

Foto’s van keteden.es

Pas net ontdekt – deze mini kikker is zo klein dat hij op een duim kan zitten en nog genoeg ruimte over heeft om te delen met andere kikkertjes. Met een omvang van een vlieg is deze kikker slechts 7mm lang en heeft daarmee waarschijnlijk de kleinste wervels van alle dieren op aarde.

Foto’s via SMSEO

Op een eiland vlakbij Madagascar is Brookesia Micra ontdekt. Misschien wel het kleinste reptiel in de wijde omgeving en klein genoeg om te kunnen balanceren op een lucifer!

Foto’s van Badische Zeitung en de Washington Post

Tijd om kennis te maken met de Columbia Basin Pygmy Rabbits. Deze schatjes wegen nog minder dan 1 pond als ze uitgegroeid zijn. Helaas zijn deze kleine jongens bijna uitgestorven in he wild, maar gelukkig worden ze nog wel voorzichtig gefokt.

Foto’s van Zoo Borns

Pot Bellied Pigs zijn de kleinste varkentjes in hun soort. Ze zijn niet alleen super lief, maar ook uitstekend getraind als huisdier.

Foto’s van Lolosad pictures en The Mux Stops Here

Dexter is ’s werelds kleinste koe uit Yorkshire, Engeland. Hij is slechts 33.5 inches groot en dus lekker dichtbij al dat heerlijke groene gras waar Dexter zo dol op is.

Foto van de LA Times blog

Mary had een klein lammetje, maar wij hebben het kleinste schaap ooit gevonden. De Miniature Harlequin Sheep produceert wolt, heeft een gezellige attitude en uistekend inzetbaar als grasmaaier!

Foto van Harlequin Sheep

Weet jij er nog meer? Laat een reactie achter want wij zijn altijd dol op aaawww cute momentjes!

De Fisheye Baby 110 Cameras is een miniatuurversie van de Fisheye No. 2 en is speciaal ontworpen voor 110 film. Gecombineerd met de Lomography Orca B&W 100 film krijg je een perfecte vissige visie op de wereld in zwart-wit! Niet alleen dat, je kunt ook meervoudige belichtingen maken en de camera heeft een bulb-stand! Check de 110 camera microsite voor meer info!

geschreven door gabysalas op 2012-06-14 in #lifestyle #baby-110-selected #good-things-in-small-packages #110-fisheye-baby
vertaald door mrmaart

Meer interessante artikelen