Grootse zaken in kleine jasjes: kunst & design

Veel kunstenaars en ontwerpers werken met miniaturen en aangezien wij nu ook met kleine zaken bezig gaan zijn is het tijd om eens rond te kijken naar alle mini-meesterwerken die we vonden in de wereld van kunst en design.

Het Miniatuur Wonderland in Hamburg, Duitsland, is het grootste schaalmodel van treinen die er is op de hele wereld! Met 8 bouwgebieden waar altijd wel iets gebeurt en ruim 1300 vierkante meters kun je er verschillende landen en steden vinden in mini-uitvoering.

Foto’s via MiniaturWunderland

Kunstenaar Tristan Grezko heeft een dag vastgelegd in het ski-station “Jackson Hole” en heeft hierbij gebruik gemaakt van tilt-shift techniek, zo lijkt alles een miniatuur model met echte bewegingen!

via Fubiz

Frank Kunert is een Duitse kunstenaar die kleine werelden creëert en hier foto’s van maakt. In zijn kleine modelwereld neemt hij vaak zwaartekracht op de hak en hij is dol op ironische taferelen.

Foto´s via Frank Kunert

Willard Wigan’s kunst is super duper klein! Je kan ze met het blote oog niet zien. Daar heb je een microscoop bij nodig!

Foto´a via Willard Wigan

Origami met een gewoon A4-tje eindigt bij mij al snel in een propje, dus deze kleine origami is voor mij een waar raadsel.

Foto’s via bitrebels

Kunstenaar Slinkachu zorgt er voor dat alle dromen die je als kind had waarheid worden. Hij maakt kleine planeetjes met mensen die op jou en mij lijken en ook nog eens avonturen beleven!

Foto’s via Little People

100 jaar geleden was de Titanic de grootste boot ooit en een briljant stukje architectuur. Steven J. Backman ging een stapje verder en wist het schip te reproduceren. Een ware Titanic gemaakt van een tandenstoker.

Foto via Los Angeles Times

Scott Weaver werkt ook met tandenstokers en van 100,000 stuks wist hij een model van alle belangrijke plekken in San Fransisco te maken. Hij neemt je mee op een tour door zijn tandenstokerstad.

via Scott Weaver

Deze uitnodiging voor een bruiloft is een onderdeel van de kleinste postbezorgers van de wereld. Er zijn zelfs kleine kaartjes en luchtpost-enveloppen! Misschien een idee voor je volgende liefdesbrief?

Foto via Leaf Cutter Designs

Amigurumi is een speciale haaktechniek waarbij je enorm lieve kleine frutsels haakt. Check het werk van Su ami’s, maar kijk uit! Je gaat geheid enorm smelten van het kjoetsiewoetsie gehalte!

http://www.etsy.com/shop/suami?ref=seller_info

En deze miniatuurmaaltijden van Shay Aaron, omnomnom!

Photos via This is colossal

Althea Crome is een fanatieke breitante en een liefhebber van alles wat klein is. Ze heeft deze dingen weten te combineren en is begonnen met het breien van kleine kleertjes. Als je je dus afvraagt hoe de kleding van de poppen in Coraline gemaakt is, hier is het antwoord!

via Coraline

De Fisheye Baby 110 Cameras is een miniatuurversie van de Fisheye No. 2 en speciaal ontworpen voor 110 film. Gecombineerd met de Lomography Orca B&W 100 film krijg je een perfecte vissige visie op de wereld in zwart-wit! Niet alleen dat, je kunt ook meervoudige belichtingen maken en de camera heeft een bul-stand! Check de 110 camera microsite voor meer info!

geschreven door evarhabarber op 2012-06-18 in #videos #art #lifestyle #design #small #110-film #tiny #nl #netherlands #dutch #holland #nederlands #orca #nld #baby-fisheye
vertaald door pretletterp

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen