Iconische 110 camera’s: Hanimex 110

2012-06-12

Door de lancering van Lomography’s eerste zwart-wit 110 film, ben je vast nieuwsgierig naar de 110 camera’s. Hoog tijd om jullie honger naar informatie te stillen met een minireeks over deze cameraklassiekers.

Foto’s via Flickr, Agora-Photo en Flickr

Merk: Hanimex

Periode: Jaren ’70 en ‘80

Waarom hij iconisch is: Jack Hannes is de oprichter van Hanimex. Dit bedrijf importeerde camera’s van Europa naar Australië en exporteerde en leverde verschillende SLR lenzen voor diverse camerasystemen. Uiteindelijk produceerde het bedrijf hun eigen camera’s die door Tōkyō Kōgaku, Sedic en Royal in Japan, Finetta, Montanus, Vredeborch en Dacora in West-Duitsland, Pentacon in Oost-Duitsland en andere Chinese producenten gemaakt werden. Hanimex had net als Vivitar een grote lijn 110 camera’s. Hun populairste model was de Amphibian MF, een gele 110 onderwatercamera.

Beschikbaarheid: Wordt niet meer geproduceerd

Hanimex 110 voorbeeldfoto’s via Camarantigua, Trekearth en Flickr

Heb jij deze of een andere 110 camera? Deel je foto’s en recensies en probeer vooral de nieuwe Lomography Orca 110 zwart-wit film! :-)

De Iconische 110 camera's minireeks is jouw hulpmiddel voor het vinden van de perfecte 110 camera. Dit zodat jij aan de slag kunt met de nieuwe Orca zwart-wit film van Lomography!

Het 110 filmformaat is met de Lomography Orca 110 zwart-wit film officieel terug! Haal je oude camera van zolder en ga ermee aan de slag. De film is uiteraard in onze shop te koop!

geschreven door denisesanjose op 2012-06-12 in #lifestyle #black-and-white #110 #analogue-photography #110-film #lomography #netherlands #110-camera #nederland #dutch #holland #analogue-cameras #orca #analoge-fotografie #nld #hanimex #zwart-wit #iconic-110-cameras #hanimex-110 #iconische-110-camera-s #analoge-camera-s
vertaald door marissa

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen

 • TEN AND ONE Jaarlijkse Lomography Photo Awards 2016: Monochrome Winnaars

  geschreven door Lomography op 2017-04-11 in
  TEN AND ONE Jaarlijkse Lomography Photo Awards 2016: Monochrome Winnaars

  De TEN AND ONE Jaarlijkse Lomography Photo Awards bestaat uit 11 verschillende categorieën. Door middel van deze 11 verschillende categorieën — jaarlijks 10 onveranderlijke en één special om hedendaagse mondiale vraagstukken weerspiegelen — willen we de wereld door jouw ogen zien en jouw ervaring als mens op deze mooie, bizarre en verbijsterende planeet ontdekken. Laat je betoveren door deze stemmige zwart-wit foto's in de Monochrome categorie.

  2017-04-11
 • Analoog de wereld rond: Taiwan

  geschreven door Lomography op 2017-02-06 in #places
  Analoog de wereld rond: Taiwan

  “Analoog de wereld rond ” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Deze keer vertelt lomograaf Hayden Williams over zijn reis naar Taiwan.

  2017-02-06
 • Analoog de wereld rond: Denemarken, Noord-Zee

  geschreven door Lomography op 2017-06-16 in #places
  Analoog de wereld rond: Denemarken, Noord-Zee

  “Analoog de wereld rond ” is je hapklare gids voor de meest fantastische reisbestemmingen over de hele wereld, gedocumenteerd door de members van de Lomography community. Vandaag reizen we naar de schilderachtige straten en de schilderachtige kust van Denemarken met lomograaf @fotofreundin.

 • Shop Nieuws

  Val op met de Lomo'Instant Murano

  Val op met de Lomo'Instant Murano

  Met een eigenzinnige kleurencombo en creatieve potentieel val je met de nieuwe Lomo'Instant Murano direct op! Dit nieuwste lid van de Lomo'Instant familie is verkrijgbaar als single of met extra lenzen verkrijgbaar!

 • Behind The Scenes: het filmen van "Psycho (1960)"

  geschreven door lomographymagazine op 2017-12-16 in #culture
  Behind The Scenes: het filmen van "Psycho (1960)"

  Alfred Hitchcock's "Psycho" is een film-noir klassieker en meesterwerk dat filmliefhebbers blijven prijzen. Voor de bewonderaar van de Hitchcockian cinema wil je misschien een kijkje nemen in dit achter-de-schermen album.

  2017-12-16
 • Lomography Benelux tipt: gratis rondleiding in FOAM

  geschreven door anna-lomo op 2017-12-13 in
  Lomography Benelux tipt: gratis rondleiding in FOAM

  Wist je dat je elke donderdagavond in FOAM kunt profiteren van een gratis rondleiding? Wij zeggen: doen!

  2017-12-13
 • Neon Dreams - fotografie door Matthieu Bühler

  geschreven door cheeo op 2017-12-13 in #places
  Neon Dreams - fotografie door Matthieu Bühler

  Snoep-gekleurde straten en scènes vullen het frame in de Neon Dreams serie van Matthieu Bühler.

  2017-12-13
 • Shop Nieuws

  Dit is de Lomo'Instant Milano

  Dit is de Lomo'Instant Milano

  Vernoemd naar de Italiaanse stad in de regio Lombardije, vol met kunst en cultuur; ontdek de kleurrijke esthetiek van de nieuwe Lomo'Instant Milano, het nieuwste lid van de familie Lomo'Instant!

 • De zin van balans in het leven vinden: Foto's

  geschreven door lomographymagazine op 2017-12-11 in #people
  De zin van balans in het leven vinden: Foto's

  De in Athene gevestigde fotograaf Alexis Vasilikos zet ons helemaal op scherp met een nieuwe serie waarin bepaalde situaties worden onderzocht.

  2017-12-11
 • 10 tekenen dat je een Lomograaf bent

  geschreven door lomographymagazine op 2017-12-10 in #culture
  10 tekenen dat je een Lomograaf bent

  Kijken mensen vaak naar de camera die om je nek hangt? Vindt je fotograaf-vriend-met-de-high-tech-en-specs dat je foto's "raar" zijn en dat je levensstijl wat "verwarrend" is? Verwar je veel mensen - in het algemeen? Gefeliciteerd, maat, er is een grote kans dat je een Lomograaf bent.

  2017-12-10
 • Een Lomography Expert vertelt: de beste kerstcadeaus

  geschreven door Lomography op 2017-12-08 in #gear #people #videos
  Een Lomography Expert vertelt: de beste kerstcadeaus

  We vroegen Lomography-veteraan Adrian Bilek welke creatieve cadeaus we zouden moeten kopen voor de komende feestdagen! Adrian leeft en ademt nu al meer dan 9 jaar Lomography, dus als iemand zijn spullen kent, is hij het!

  2017-12-08
 • Shop Nieuws

  Sale: Lomofolio tas

  Sale: Lomofolio tas

  Eenvoud is troef, dat is wat de Lomofolio tas maar weer eens bevestigd. Deze functionele, chique tas gemaakt van uitzonderlijk zacht Nappa leer is waterafstotend en heeft een handige ritssluiting. Nu in de Sale!

 • LomoAmigo Kelly ging naar Amerika met de Lomo'Instant Automat

  geschreven door anna-lomo op 2017-12-08 in
  LomoAmigo Kelly ging naar Amerika met de Lomo'Instant Automat

  Kun je wel wat zonnestralen gebruiken? Ontmoet dan onze nieuwste amigo Kelly Nederlof: ze nam de Lomo'Instant Automat mee naar Los Angeles en Palm Spring en schoot daar een aantal geweldige instant foto's met fijne kleuren en prachtig licht. Check het interview en haar foto's hier!

  2017-12-08
 • Mis onze Neptune Launch Deal niet

  geschreven door marthareed op 2017-12-06 in #gear #nieuws
  Mis onze Neptune Launch Deal niet

  Het Neptune Convertible Art Lens System is nu overal verkrijgbaar! Bestel nu binnen 48 uur en je ontvangt zes extra diafragma platen gratis!

  2017-12-06
 • Monday Moodboard: Voor alle koffie-lovers

  geschreven door lomographymagazine op 2017-12-04 in #culture
  Monday Moodboard: Voor alle koffie-lovers

  Het weer wordt kouder en de dagen gezelliger! De ochtenden worden donker, slaap is je nieuwe beste vriend. Pepernoten bakken, rekeningen betalen, kerstinkopen doen, het hoort er allemaal bij. Hoog tijd voor een bakkie dus!

  2017-12-04