Iconische 110 camera’s: Hanimex 110

Door de lancering van Lomography’s eerste zwart-wit 110 film, ben je vast nieuwsgierig naar de 110 camera’s. Hoog tijd om jullie honger naar informatie te stillen met een minireeks over deze cameraklassiekers.

Foto’s via Flickr, Agora-Photo en Flickr

Merk: Hanimex

Periode: Jaren ’70 en ‘80

Waarom hij iconisch is: Jack Hannes is de oprichter van Hanimex. Dit bedrijf importeerde camera’s van Europa naar Australië en exporteerde en leverde verschillende SLR lenzen voor diverse camerasystemen. Uiteindelijk produceerde het bedrijf hun eigen camera’s die door Tōkyō Kōgaku, Sedic en Royal in Japan, Finetta, Montanus, Vredeborch en Dacora in West-Duitsland, Pentacon in Oost-Duitsland en andere Chinese producenten gemaakt werden. Hanimex had net als Vivitar een grote lijn 110 camera’s. Hun populairste model was de Amphibian MF, een gele 110 onderwatercamera.

Beschikbaarheid: Wordt niet meer geproduceerd

Hanimex 110 voorbeeldfoto’s via Camarantigua, Trekearth en Flickr

Heb jij deze of een andere 110 camera? Deel je foto’s en recensies en probeer vooral de nieuwe Lomography Orca 110 zwart-wit film! :-)

De Iconische 110 camera's minireeks is jouw hulpmiddel voor het vinden van de perfecte 110 camera. Dit zodat jij aan de slag kunt met de nieuwe Orca zwart-wit film van Lomography!

Het 110 filmformaat is met de Lomography Orca 110 zwart-wit film officieel terug! Haal je oude camera van zolder en ga ermee aan de slag. De film is uiteraard in onze shop te koop!

geschreven door denisesanjose op 2012-06-12 in #lifestyle #black-and-white #110 #analogue-photography #110-film #lomography #netherlands #110-camera #nederland #dutch #holland #analogue-cameras #orca #analoge-fotografie #nld #hanimex #zwart-wit #iconic-110-cameras #hanimex-110 #iconische-110-camera-s #analoge-camera-s
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen