Mega Lomo Matrix op de Dam

What is real? Deze Mega Matrix! Hij wordt beter, groter en mooier dan ooit tevoren. Kosten noch moeite zullen gespaard blijven bij de bouw van de set-up. We gaan alle records verbreken en jij wilt daarbij zijn.

Weten jullie nog? Vorig jaar op MadNes? Met ruim 30 fanatieke lomo-surf-fans de allereerste Nederlandse Lomo Matrix gemaakt. Het was te gek. Oordeel zelf maar:

Een paar maanden geleden volgde de tweede poging. Niet op Ameland, maar midden in de Jordaan. Workshop guru Ehud hees zichzelf in een karatepak en maakte leipe Koreaanse karatekicks. Alle plaatjes achter elkaar met muziek erachter resulteerde in dit filmpje:

Allebei prachtig mooi en met een eigen swing. Maar het kan technisch gezien altijd beter. En dan bedoelen we natuurlijk niet met digitale megapixels en supersonische chips in de camera’s. Nee, we houden het hartstikke analoog maar gaan een stapje verder met de “installatie”. En niemand minder dan onze Lomo Amigos Sjaak & Nout gaan ons daarbij helpen. Waarom? Omdat zij de pro’s zijn in het maken van filmpjes én een giga vet idee hebben voor een MEGA MATRIX!

What the hell is een LomoMatrix eigenlijk?

Je neemt een flinke batterij lomografen. Stuk voor stuk bewapend met een 35mm Lomography camera en een lege film. Deze zet je in een kring op een grote open plek. Vervolgens probeert iedereen even ver van elkaar af te staan en tegelijkertijd op het midden van de cirkel te richten. Daar in het midden maakt iemand een hilarische ‘move’ en die wordt op één hetzelfde moment door iedereen in de kring gefotografeerd. De foto’s worden nadien achter elkaar gelegd en met een montage programma herhaaldelijk in beweging gebracht. Voila – de Lomo Matrix is een feit!

Credits: ripsta

Deze derde editie van de Lomo Matrix in Nederland wordt dus beter, groter en mooier dan ooit tevoren. Kosten noch moeite zullen gespaard blijven bij de bouw van de set-up. Bereid je voor op LomoPino’s, detonators en meters lange draadontspanners. Dit wordt een analoog experiment waar we lomografische geschiedenis mee gaan schrijven. Maar….dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we jullie bij nodig!

Hoe, wat, waar en wanneer?

Kom op zaterdag 23 juni om 13:00h naar de Lomography Gallery Store Amsterdam. Heb je vrienden die het leuk vinden om deel te nemen aan een mega experiment? Neem die dan mee. Check ook meteen of je nog leuke items zoals ballonnen, paraplus en andere props hebt waarmee we toffe ‘moves’ kunnen maken. Wij nemen de hele installatie mee, inclusief genoeg film én camera’s.

Deelname = gratis, maar meld je wel even aan door te mailen naar store.amsterdam@lomography.com.

…en voor alle facebook-fans, ‘attend’ maar meteen even op dit facebookevenementje als je van plan bent te komen!

MEGA MATRIX – here we go!

geschreven door mrmaart op 2012-06-04 in #videos #nieuws #event #grid #amsterdam #lomo-matrix #sardina #megamatrix #lomomatrix-xl #mega-matrix #lomomatrix-installation

Meer interessante artikelen