Nog een manier om je LC-A+ lichtmeter te slim af te zijn

1

Natuurlijk weet je al hoe je een lange sluitertijd moet afdwingen bij je LC-A+ camera. Je bedekt gewoon de sensor met ondoorzichtig tape of je vinger en houdt zo je lichtmeter voor de gek. Simpel toch? Maar in deze supersnelle tipster zal ik je de allermakkelijkste manier uitleggen!

Als je geen tape bij de hand hebt of als je je vingers niet volledig vertrouwt, doe dan als volgt:

In plaats van het instellen van de ASA-label (100, 200, 400, 800, 1600) in het ASA-venstertje, blokkeer je de lichtmeter met deze ASA of ISO-waarden. Zie 2e foto.

De logica hierachter is hetzelfde als in voorgaande tipsters en wel om de volgende reden: de mechanische werking van de LC-A+’s ASA-instelling werkt zo:

Excuses voor mijn complete gebrek aan tekenskills. Maar ik heb in ieder geval MS Paint gebruikt voor dat extra stukje analoge sfeer!

Met de juiste aanpassing kan je voorkomen dat enige vorm van licht de lichtmeter binnenkomt door de ASA-instelling zelf te gebruiken.

De meest effectieve manier om de lichtmeter te blokkeren is door het ASA 100-label te gebruiken, aangezien dit tussen twee kleine gaatjes zit.

Nou, ga je gang en probeer het zelf met één van de leden van de Lomo LC-A+ familie!

geschreven door superkulisap op 2012-06-01 in #gear #tutorials #light #camera #exposure #bulb #tipster #lomography #netherlands #lc-a #nederland #dutch #holland #licht #quickie-tipster #meter #nld #lichtmeter
vertaald door pinkpix

Een comment

  1. superkulisap
    superkulisap ·

    Thanks @pinkpix for translating! :D

Meer interessante artikelen