De hoe-maak-ik-een-lomo-locatie rumble

7

Ja, een Lomo Locatie, wat is dat eigenlijk? Ik zal het jullie allemaal nog eventjes uitgebreid uitleggen, want binnenkort hebben we jullie heel hard nodig voor onze Lomograpy City Guide Amsterdam! Dus om alvast even te oefenen: een Lomo Locatie Rumble!

Credits: resall

Ken je ze al? De Lomography City Guides zijn reisgidsen gemaakt door en voor lomografen, jullie dus! Een City Guide bestaat uit een grote verzameling van de beste Lomo Locaties in die desbetreffende stad. Ehh, Lomo Locaties? Ja, dit zijn de leukste locaties waar lomografen graag komen om foto’s te maken, om een biertje te drinken of om een hele andere willekeurige reden. In het magazine op lomography.nl kan je die favoriete locaties delen door er een stukje over te schrijven met je eigen foto’s erbij. Veel lomografen uit Nederland en België hebben nog veel vragen over het schrijven van Lomo Locaties. Daarom hebben wij besloten om deze hoe-maak-ik-een-lomo-locatie rumble te organiseren. In de volgende vijf stappen leggen we jullie uit hoe het in zijn werk gaat!

Stap 1 – kies je favoriete locatie

De belangrijkste stap is het kiezen van je favoriete locatie. Dat kan van alles zijn. Van je favoriete café tot je lievelingsbankje in het park – de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben de verschillende Lomo Locaties voor het gemakt even onderverdeeld in een aantal rubrieken:

Eten & drinken
Denk aan je favoriete bakker, kroeg of restaurant. Bijvoorbeeld: Biertjes bij Basis op de Vijzelstraat!

Credits: fritssi

De stad uit
Waar ga je naartoe als je de drukte van de stad wilt ontvluchten? Misschien een tof park of strand? Het water op? Check dit voorbeeld: Al eens bij Hortus Botanicus geweest?

Het nachtleven
Waar beleef jij ’s nachts de wildste avonturen? Bij café Nol In de Jordaan? Of liever op een illegale rave ergens onder een brug? Laat je inspireren door dit artikel over de poptempel in Amsterdam – Woohoo! Paradiso en schrijf je eigen Lomo Locatie!

Credits: arev

Kunst en cultuur
Amsterdam is bij uitstek een stad van kunst en cultuur. Wat is je favoriete museum, filmhuis of fotogalerie? Doe inspiratie op met dit artikel over De NDSM-werf, een te gekke fotografie spot!

De juweeltjes van de stad
Natuurlijk heeft Amsterdam een hoop verborgen juweeltjes. Van kleine muurschilderingen en gevelstenen tot aan prachtige lokale architectonische hoogstandjes. Neem bijvoorbeeld het Science Centrum Nemo. Wat is jouw favoriet?

Credits: hplusd

Tip van de redactie: De meeste lomografen kiezen eerst een locatie, gaan er dan naartoe om foto’s te maken en schrijven daarna hun stukje erover. Maar je kan het ook omdraaien. Check eerst je eigen fotoarchief en ga op zoek naar meerdere foto’s van één locatie. Selecteer die foto’s en schrijf er een stukje om heen. Dat scheelt je een hoop bedenk-werk!

Stap 2 – check de magazine richtlijnen

Alle exacte richtlijnen voor het schrijven van een Lomo Locatie vind je hier in de FAQ sectie, maar bij deze belangrijkste op een rij:

Een Lomo Locatie:

 • Moet uit minimaal 200 woorden bestaan.
 • Moet minimaal 10 foto’s en een zogenaamde header foto hebben, die dient als de hoofdfoto en thumbnail van je artikel.
 • Moet goed én leuk geschreven zijn. Zorg dat je verhaal helder en beknopt is. Probeer gestructureerd, interessant en informatief te schrijven, en vergeet niet de standaard grammaticaregels in acht te nemen. Onze Magazine Editors lopen je artikel altijd even na en maken het waar nodig beter leesbaar.
 • Sluit altijd af met een conclusie en geef de lezer iets mee om over na te denken. Het is altijd leuk om je artikel af te sluiten met een vraag waar mensen op kunnen reageren.

Stap 3 – stuur je Lomo Locatie in

Is hij af? Alle foto’s netjes erin geplaatst en een final preview check gedaan? Ga dan naar www.lomography.nl/magazine/locations/submit, vul alle velden netjes in en stuur je Lomo Locatie in. De redactie gaat je inzending gronding bekijken en als hij zonder kleerscheuren uit de check komt zal hij worden gepubliceerd. Iedere gepubliceerde Lomo Locatie levert je 10 Piggies op! Check hier de Lomo Locaties in de buurt van Amsterdam die er al zijn geschreven.

Stap 4 – plaats de URL naar je artikel als reactie onderaan dit artikel

Als jouw Lomo Locatie gepubliceerd is of gaat worden, krijg je van de redactie een mailtje. Daarin staat de link naar je Lomo Locatie. Kopieer die link en plak hem in een reactie onderaan dit artikel. Dan weten wij dat je mee doet aan deze rumble!

Credits: mephisto19

Alle rumble details op een rij:

 • Beschrijf je favoriete Lomo Locatie en deel die met de hele Lomography community
 • 3 winnaars krijgen elk 20 piggies én de kans om als officiële LomoReporter mee te helpen aan het grote Amsterdam City Guide Project! Meer info daarover volgt nog in dit online magazine…
 • Je hebt tot 1 augustus de tijd om mee te doen! De redactie maakt dan de 3 winnaars bekend!
 • Alle exacte richtlijnen voor het schrijven van een Lomo Locatie vind je hier in de FAQ!
 • Vergeet niet de URL naar je Lomo Locatie te posten als reactie onderaan dit artikel!

Succes met foto’s maken + schrijven en vooral heel veel plezier!

geschreven door anna-lomo op 2012-06-07 in #nieuws #piggies #competition #nederland #dutch #lomography-city-guide #fotowedstrijd #lomo-locaties #onderzoek #anna-lomo #lomo-rumble

7 Comments

 1. marissa
  marissa ·

  Officiële LomoReporter!? I'm in! Heb in juli tijd dus ga dan maar eens goed aan de slag. Leuk!

 2. stratski
  stratski ·

  Eh, hoeveel locaties kan ik eigenlijk insturen voor deze wedstrijd? Eerst deze maar: www.lomography.nl/magazine/locations/2012/06/13/de-bruggen-…

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  zoveel als je wilt @stratski !

 4. stratski
  stratski ·

  Nou, dan gooien we deze ook maar in de stijd: www.lomography.nl/magazine/locations/2012/06/12/het-schip-a…

 5. stratski
 6. frau_inga
 7. frau_inga

Meer interessante artikelen