Adembenemende pizza bij Pizzeria Aurora

Pizza is één van mijn favoriete gerechten. En verse Italiaanse handgemaakte pizza is natuurlijk nog veel lekkerder! Waarschijnlijk is de handgemaakte Italiaanse pizza in Sorrento de beste die er is. Ik heb maar één keer zo genoten van een pizza.

Credits: veato

Afgelopen jaar ging ik voor 10 dagen naar Sorrento om te trouwen en van mijn huwelijksreis te genieten. Doordat we in een hotel verbleven met halfpension was er jammer genoeg niet heel veel kans om buiten het hotel te dineren. Alhoewel het eten in het hotel geweldig was, besloten we (de pas getrouwden en onze gasten) om op de laatste avond toch buiten de deur te eten.

Voor mij was er maar één plaats om naar toe te gaan; een Italiaanse pizzeria met een traditionele houtoven. Waarschijnlijk omdat ik sowieso al helemaal gek ben van pizza, zelfs in Engeland…

Credits: veato

…. maar een traditionele pizza in het authentieke Italië kon ik echt niet missen.

Door het hotel werd ons Pizzeria Aurora aangeraden; praktisch gelegen op het Piazza Tasso met zowel zitmogelijkheden binnen als buiten. En het belangrijkste, met een traditionele houtoven en een overvloed aan verse pizza’s.

Foto’s door Pizzeria Aurora en Google Maps.

Ik heb nog nooit zo’n uitgebreid menu gezien van toppings en ik kan me niet voorstellen dat iemand daar ooit een keuze uit kan maken. Ik koos voor mijn standaard samenstelling van vlees met extra spicy pepperoni; wat ze maar al te graag wilden doen.

De hele maaltijd was geweldig (we hadden een tomaat-bruschetta vooraf) maar de pizza was toch wel de topper van de avond. Dit was de beste pizza die ik ooit gegeten heb en dat vond niet alleen ik want iedereen genoot van de pizza’s.

Credits: veato

Natuurlijk houd ik nog steeds van de lokale pizza’s hier in Engeland maar ze zullen nooit zo goed zijn als de pizza’s bij Pizzeria Aurora. Als je zo bevoorrecht mag zijn om er een keer in de buurt te zijn dan raad ik je echt van harte aan om er langs te gaan.

geschreven door veato op 2012-05-24 in #places #pizza #location #sorrento #veato #italie #eten-en-drinken #huwelijksreis #houtoven #italiaans
vertaald door dkersbergen

Meer interessante artikelen