Boris de DoorgeefLomo op de koffie bij Lizepietje

Lize aka Lizepietje viel voor de charmes van Boris en nam hem onder haar hoede. Twee weken lang deelde ze haar leven met hem en dronken ze samen koffie en keken ze poezenfilmpjes.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn/haar leven eruit?
Ik ben Lize en ik maak en teken dingen. Soms maak ik een video en soms teken ik bijvoorbeeld een piemel of een kat. Verder spendeer ik veel tijd achter mijn laptop genaamd Frits Frederik. Deze heb ik ooit online bij elkaar getekend. Als je niet snapt wat ik daarmee bedoel, kun je het best even kijken op helplizeaaneenlaptop.tumblr.com. Verder ben ik eigen baas en slaap ik elke dag net zo lang uit als ik wil maar dat is minder spannend dan het klinkt.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen en wat was de opdracht die je kreeg?
Boris is via Omar Kbiri bij mij terechtgekomen maar Omar was een te luie lul om een opdracht voor mij te verzinnen. Normaal is Omar geen luie lul dus dat is raar. Als ik met Omar op stap ga is het altijd bijzonder memorabel, zoals die keer dat we opgepakt werden voor middernachtelijk piemel-geteken op verkeersborden. Of die keer dat hij me tijdens karaoke zingen ten huwelijk vroeg en iedereen ons daarna feliciteerde. Avontuur.

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Op het neppe iPhone-aftreksel na is dit nieuw voor me. Eigenlijk weet ik nog steeds niet wat lomografie betekent. Het schaamrood staat me op de kaken. Sorry.

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Gezellig wel. Af en toe komt hij wat bijdehand uit de hoek en hij laat ook niet veel van zichzelf zien. Toch hebben we een aantal keer flink gelachen samen en dat vind ik eigenlijk het belangrijkst.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen 2 weken?
Het was echt even net alsof ik samenwoonde. Samen ’s ochtends Soya Latte Macchiato’s drinken, samen op de vensterbank naar het water turen, samen genante liedjes uit de jaren ’90 zingen in de badkamer, samen tietjes met boa’s tekenen en slenteren door het Vondelpark. Boris was 24/7 aan mijn zijde. De leegte die hij met zijn vertrek achterlaat zal ik waarschijnlijk voor altijd voelen.

Wat vond je leuk om met Boris vast te leggen?
Ik denk de laatste foto, die waarschijnlijk mislukt is, toen ik die draak versloeg met slechts en alleen een zakje aanmaakkoffie. Dat is een leugen want eigenlijk was het een double exposure waarin ik doei wilde zeggen. Oh en ik vond het leuk om dat stel sloffen met hondenopdruk vast te leggen want nu zijn ze zonder geld uit te geven behalve heel lelijk ook nog een beetje van mij. Mocht je wel geld uit willen geven dan kan dat. De winkel zit in de buurt van het Hoofddorpplein. Ik vond het overigens ook heel geslaagd dat ik Boris en Boris op de foto heb gezet met Boris (hopend dat deze manifestatie van zaken toegang geeft tot de vierde dimensie).

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Ik was een beetje bezitterig als het op Boris aankwam. Dat heb ik wel vaker als ik iemand leuk vind. Het is ook gewoon een knappe en bijzondere vent (en van dat Russische accent heb ik menig vriendin wild zien worden). In het engels zou je zeggen ‘everyone wanted a piece of boris’.

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
Ja zeker wel. Het lijkt me te gek om een serie te maken van double exposures. Dus bijvoorbeeld tekeningen fotograferen en daar onder of overheen de setting waar ze staan, zitten, liggen of Rumble spelen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Waar zou je Boris nog heel graag mee naartoe willen nemen?
Naar New York want dan ben ik daar ook en dan kunnen we samen drie maanden lang hele ingewikkelde koffiesamenstellingen drinken en gebruik maken van de wifi van Starbucks.

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Een foto maken van een Chinese vrouw van middelbare leeftijd met een hoedje op. Van de voorkant!

Ik heb wel heel veel over koffie gesproken zie ik nu (sorry daarvoor, ik wil niemand beledigen).

Credits: borisdedoorgeeflomo

Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse creatievelingen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

geschreven door fritssi op 2012-05-21 in #nieuws #lize #koffie #borisdedoorgeeflomo #doorgeeflomo #lizepietje #tekenen #boris

Meer interessante artikelen

 • Petzval LomoAmigo: Huwelijksfotografe Emma Case

  geschreven door hannah_brown op 2014-08-13 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Huwelijksfotografe Emma Case

  Emma Case woont in Engeland en is een huwelijksfotografe. Samen met haar man Pete Smith heeft ze een succesvol bedrijfje in het maken van prachtige foto's van stelletjes op de belangrijkste dag van hun leven! We hebben Emma een Petzval lens gegeven om uit te proberen en haar resultaten zijn prachtig. Een warm welkom voor Emma Case!

 • De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  geschreven door wesco op 2014-11-03 in #reviews
  De nieuwe Petzval lens: voor portretten met zwierige bokeh

  Mijn broer had met de Kickstarter campagne de nieuwe Petzal-lens van Lomography en Zenit aangeschaft, en in het voorjaar mocht ik hem een paar weken lenen. Lees snel door voor mijn eerste indrukken van deze portret-lens!

 • Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  geschreven door mariemcnaan op 2014-08-05 in #people #lomoamigos
  Culinair Hong Kong door het oog van de Petzval

  Antoine Pai en Louis-Francois Hicter zijn 2 fransmannen met een passie voor beeld. Samen richtten ze het visual content agency "Maison Carnot" op in Hong Kong. Tijdens de culinaire ontdekking van hun nieuwe omgeving legden ze heel wat voedsel-avonturen vast met de Petzval lens. Resultaat hiervan is de zeer toepasselijk genaamde video: FOOD FOOD FOOD.

 • Shop Nieuws

  Het LC-A 120 beginnerspakket

  Het LC-A 120 beginnerspakket

  De Phoblographer Editor’s Choice Award Winnaar is er in een nieuw beginners-vriendelijk pakket! Ontvang de Lomo 120 films met 15% korting.

 • De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  Begin het nieuwe jaar goed met een film marathon! We hebben de perfecte selectie korte LomoKino films. Pak je popcorn er maar bij en bereid je voor op een nostalgische reis door verschillende plaatsen en verschillende seizoenen met onze meest populaire LomoKino films van 2014.

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Shop Nieuws

  Lomo'Instant

  Lomo'Instant

  Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem boordevol functies - de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is van perfect formaat en schiet fantastisch creatieve foto's die je onmiddellijk met iedereen kan delen. Kies nu je favoriete kleur en ga aan de slag!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

 • Shop Nieuws

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
  Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!