World Press Photo 2012

Nog tot 17 juni 2012 kun je in de Oude Kerk van Amsterdam genieten van de World Press Photo expositie 2012. Een dikke vette aanrader voor iedereen die van mooie beelden en actualiteit houdt!

Foto van een foto

Ieder jaar weer kijk ik er naar uit, ergens in april start het. Wat? Nou, de World Press Photo expositie in de Oude Kerk in Amsterdam.
Tijdens de World Press Photo expositie kun je alle mooiste, vreemdste en meest indrukwekkende foto’s van het voorgaande jaar (in dit geval foto’s genomen in 2011 dus) bekijken. En niet zomaar foto’s, foto’s die inslaan als een bom. Soms letterlijk.

Credits: pretletterp

World Press Photo is een onafhankelijke non-profit organisatie die opereert vanuit Amsterdam. Zij is opgericht in 1955 en staat voor de bekendheid en bevordering van fotojournalistiek over de hele wereld. Ieder jaar wordt er een foto tot de World Press Photo van het jaar verkozen en de foto die in 2011 de meeste indruk maakte was er een van Spaanse fotograaf Samuel Aranda

Foto van Samuel Aranda

In deze indrukwekkende foto zie je hoe een moeder haar zoon vast houdt nadat deze blootgestaan heeft aan traangas. De foto is genomen tijdens de opstanden in Yemen in oktober 2011.

Naast deze foto zijn er nog veel meer prachtige foto’s en series te zien in de Oude Kerk. Ik ben met mijn Lubitel 2 een klein beetje los gegaan in de kerk om wat indrukwekkende foto’s weer op mijn gevoelige plaat vast te leggen.

Credits: pretletterp

Veel aandacht in deze editie van World Press voor de opstanden in het Midden-Oosten, de aanslag op Utoya en de ramp in Japan. Maar er is niet alleen narigheid te zien op World Press. Er zijn ook vrolijke foto’s van vreemde zaken zoals naaiateliers in Afrika en prachtige onderwaterbeelden van tonijn en zwemmers.

Credits: pretletterp

De locatie is ook prachtig. De Oude Kerk is sowieso een aanrader om te bezoeken. Midden op de wallen tussen het rode licht staat deze kerk al sinds 1300 enorm imposant te zijn. Het is het oudste gebouw in de binnenstad en is ooit gebouwd door vissers. In de kerk vind je prachtige graven (je loopt er letterlijk overheen) en imposante houtsnijwerken.

Credits: pretletterp

Kortom: Ga als een malle richting de Oude Kerk! Tot 17 juni heb je nog de kans om deze prachtige expositie, een samenvatting van het nieuws in 2011 in imposante beelden, te zien! Daarna reist de expo verder naar Italië.

World Press Photo 2012
20 April t/m 17 Juni
Oude Kerk
Oudekerksplein 23
Amsterdam, the Netherlands

Meer info over World Press en de tentoonstelling vind je hier

geschreven door pretletterp op 2012-05-22 in #places #art #location #nl #amsterdam #netherlands #dutch #holland #recap #exhibitions #nld #city-guides #art-and-culture #urban-avonturen #120-films #fotojournalistiek #world-press-photo #wpp #photo-journalism

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen