Verkocht! De duurste camera ter wereld

Op 13 mei zaten alle fotografieliefhebbers ter wereld met hun mond wagenwijd open toen ze het nieuws hoorden over de verkoop van de duurste camera ter wereld. Die verkoop vond plaats bij de WestLicht Photographica veiling in Wenen, toevallig ook de thuishaven van Lomography. De verkochte camera is een prototype 0-series Leica 35mm camera en werd verkocht voor een adembenemende € 2.16 miljoen (of £ 1.73 miljoen). Deze camera is één van de 25 geproduceerde testversies uit 1923. Men denkt dat er slechts 12 van de 25 het hebben overleefd. Kijk hieronder voor een foto en wordt getuige van het onvergetelijke moment waarop dit gebeurde!

€ 2.16 miljoen aan analoge schoonheid- via Gizmodo

Een grote dag voor de geschiedenis van de fotografie! Op 13 mei werd de Leica 0-Series 35mm camera verkocht op veiling voor € 2.16 miljoen. Het bieden begon met een luttele £ 243,000, maar al snel werd duidelijk dat de camera voor een veel hogere prijs verkocht zou worden. Toevallig toch, dat dit analoge meesterwerk verkocht werd in Wenen, de thuishaven van Lomography!
Klik op de link hieronder om alle energie van de veiling mee te beleven!

Bron: Gizmodo

geschreven door tomas_bates op 2012-05-24 in #nieuws #vienna #dutch #leica #auction #nederlands #nld #weslicht #worlds-most-expensive-camera #0-series
vertaald door gdc

Meer interessante artikelen