Het Grote Lomo LC-A boek: dit boek zegt meer dan duizend woorden

Dit is typisch zo’n boek dat je niet direct in een hokje kunt plaatsen. Er staan super veel foto’s en lomowalls in maar ook een uitgebreide geschiedenis over Lomo en fotocamera’s in het algemeen. Ben je op zoek naar een boek vol inspiratie? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat maakt fotograferen op film zoveel leuker dan digitaal fotograferen? Ik denk dat het komt omdat je wel moet nadenken over iedere keer dat je klikt omdat iedere foto een beetje geld kost. Je wilt meer kennis vergaren om op die manier betere en leukere foto’s te kunnen maken. Je traint als het ware je oog om de foto al te zien, voordat deze gemaakt is.

Nog een reden waarom analoog leuker is dan digitaal, is het resultaat, de negatieven, de afdrukken, je hebt iets wat je aan kunt raken. Je kunt ze vast houden en denken “dit heb ik gemaakt”. Het is iets tastbaars. Combineer de woorden ‘tastbaar’ en ‘kennis’ en je hebt een boek. Een groot boek. Een boek zoals dit boek.

Misschien niet het handigste boek om mee te nemen naar een picknick…

Het boek heeft in totaal 664 bladzijden, waarvan meer dan de helft afdrukken zijn in hoge kwaliteit, zowel paginavullende foto’s als lomowalls. Het is geweldig om lekker door dit boek heen te bladeren. Dit boek gaat precies over datgene dat vaak vergeten wordt in dit digitale tijdperk: de afdruk, de print.
Waarom zou je kant en klare schilderijen en posters kopen als je je eigen kunst kan creëeren?
De meeste foto’s in dit boek zijn van de Lomography website, uit 2008 en eerder. Je moet dit boek zien als een collectie van meer dan 3000 geweldige foto’s, allemaal verzameld in één groot boek. Het is zowel puur genieten als een training voor je oog om goede foto’s te kunnen maken. Pure inspiratie!

Dit boek is meer dan alleen afdrukken van foto’s. Een groot deel bestaat ook uit de geschiedenis van Lomography en zijn oorsprong in Rusland. Sommige delen van deze geschiedenis zijn al eerder gepubliceerd in het kleinere Lomo LC-A boek, welke je krijgt als je een LC-A camera koopt. Het is interessant om te lezen over de geschiedenis van de camera en het geeft je nóg meer gevoel bij een Lomo LC-A camera. Naast de LC-A worden er ook andere camera’s in het boek beschreven, vanaf de eerste Kodak no. 1 tot aan Leica en Cosina CX-2, het voorbeeld waarnaar de LC-A gemaakt is.

Niet alleen maar foto’s…

Als laatst staat er nog informatie in het boek over de techniek achter de LC-A en fotografie in het algemeen. Voornamelijk de basis van het fotograferen, erg handig voor iedereen die net begonnen is met fotograferen of nieuw is in de wereld van het analoog fotograferen.

De Lomo, de wet, de Film

Wat het wel is: Een statement van analoge perfectie. Interesant om te lezen en een lust voor het oog. Een boek om lekker door te bladeren, voor op de koffietafel. Het is een boek dat aandacht trekt.

Wat het niet is: Een handleiding voor het maken van foto’s. Het is ook niet de grote versie van het LC-A boek dat je krijgt bij aanschaf van een Lomo LC-A camera. Het is een op zichzelf staand boek.

Doe inspiratie op uit één van de prachtige Lomography boeken. Bijvoorbeeld uit het Lubitel+: Love From the Waist Level boek, en het Fisheye Rumble in the Pond boek met een giga compilatie van de beste lomo foto’s, technieken en andere weetjes over je favoriete camera’s. Deze boeken mogen niet in je eigen bibliotheek ontbreken!

geschreven door b0m op 2012-05-22 in #gear #review #lc-a #camera #lomo #boek #geschiedenis #inspiratie
vertaald door nanyeah

Meer interessante artikelen