Eén dag, één rolletje, 36 foto's; mijn dag, anders dan normaal

1

Vorige week kreeg ik mijn lang verwachte LC-A Silver Lake binnen, die ik heb gewonnen met de 'Wishlist competitie' en wat is een mooiere manier om hem voor het eerst te gebruiken dan voor het één-dag-één-rolletje-project? Ik heb een dag uitgekozen die niet is als mijn andere dagen, namelijk het jaarlijkse 'dagje uit' met mijn werk. Enjoy!

Het is donderdagochtend 6 uur als mijn wekker gaat, gelukkig ben ik gelijk wakker en stap ik 5 minuten later mijn bed uit. Dit wordt een speciale dag, we hebben namelijk ‘een dagje uit’ en volgens de weersvoorspellingen komt er een mooie lichtshow! Niet zo’n leuk vooruitzicht helaas, aangezien dagjes uit altijd buiten zijn.

Ik begin mijn dag met het maken van mijn ontbijt en lunch. Ik eet al een tijdje geen granen meer en volg het ‘paleo dieet’. Alles natuurlijk, geen conserveermiddelen, geen granen en zo min mogelijk zuivel. Als ontbijt maak ik een lekkere smoothie met spinazie, blauwe bessen, banaan, kokosmelk, lijnzaad en chiazaad. Daarnaast maak ik nog een lekkere amandelpannekoek. Voor mijn lunch maak ik biologische kipfilet in notenmeel met avocado.

Als mijn ontbijt en lunch klaar zijn doe ik wat yoga-oefeningen om lekker wakker te worden en eet ik mijn ontbijt. Hierna moet ik opschieten, douchen, tandenpoetsen en aankleden. Helaas regent het al en heb ik mijn regenjas aan als ik naar werk fiets.

’s Ochtends moeten we nog even werken maar daarna eten we taart met de afdeling. Elk groepje heeft een taart gemaakt en wij hadden een chocolade-noten-taart met cognac (en mooie marsepeinen roosjes als versiering). Daar staan ze dan, 10 taarten, en ik eet geen granen en suikers meer… Ach, had er ook helemaal geen behoefte aan, dus dat is mooi!

Hierna gaan we met zijn allen naar de plek van bestemming, Kranenburg Duitsland. We mogen gaan fietsen over een oud spoor naar Kleef. Ondertussen moeten we opdrachten vervullen. We hebben de grootste lol en het mooiste is; het is droog gebleven!!! Zelfs de zon heeft lekker geschenen. Helaas op het einde van de dag toch een kleine regenbui. Daarnaast blijkt ook nog eens dat mijn groepje de opdrachten het beste heeft gedaan en we hebben gewonnen!

Na het ‘dagje uit’ fiets ik naar de stad en zet ik mijn fiets in de gratis fietsenstalling. Er is uitverkoop bij ‘Erica natuurwinkel’ en ik sla lekkere thee, love chock en cocosolie in. Daarbij kreeg ik tot mijn verrassing ook nog een leuke goodiebag. Verder vind ik het leuk om etalages te fotograferen en tegenover mijn fotozaak is een grote polaroid geschilderd (hoe leuk!) die ik ook nog even op de foto zet.

Bij thuiskomst zet ik een lekker kopje thee met dadels en geitenkaas, doe ik half uurtje (power)yoga, eet ik mijn avondeten en na de afwas ga ik verder met het haken van mijn kleedje voor op de bank.

Dan is het alweer bedtijd, ik zoek mijn kleren uit (en twijfel wat ik aan moet) voor de dag van morgen, poets mijn tanden en ga lekker slapen.

geschreven door yarah op 2012-05-22 in #lifestyle #mijn-dag #wedstrijd #dag #een-dag-een-rolletje #rol #xpro #rolletje

Een comment

 1. marije
  marije ·

  Je hebt je Silver Lake! Fijn is ie hè.

Meer interessante artikelen

 • Een dope feestje - op een gevonden fotorol

  geschreven door s0y op 2014-05-17 in #lifestyle
  Een dope feestje - op een gevonden fotorol

  Vorig jaar ging ik naar de Fotografica-beurs in Nieuwegein, een 2 jaarlijkse beurs waar eigenlijk alles wat met (film) fotografie te maken heeft wordt verkocht. Het is veelal tweedehands dus eigenlijk is het een soort schatzoeken als je van fotografie houdt! Naast leuke koopjes was ik ook specifiek op zoek naar camera's waar misschien nog een niet ontwikkeld rolletje in zat...

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-15 in #world #lifestyle
  Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

  Victoria Will fotografeerde Kevin Bacon, Robert Redford, Ethan Hawke en Ewan McGregor in een moderne studio en ontwikkelde hun foto's met behulp van een proces dat dateert uit 1851.

 • Shop Nieuws

  35 mm verrassingspakket

  35 mm verrassingspakket

  Hou jij van een verrassing? Bestel dan nu ons 35mm verrassingspakket. We hebben speciaal verlopen en zeldzame film geselecteerd!

 • Surf Fotografie door Alex Laurel

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-04-16 in #people #lifestyle
  Surf Fotografie door Alex Laurel

  De Franse surf-fotograaf Alex Laurel gaf onlangs een interview met onafhankelijke en internationale publicatie voor de in Berlijn gevestigde Freunde von Freunden, waarin hij sprak over zijn jeugd, het verhuizen van Anglet naar Gabon om gemakkelijk toegang te hebben tot Frankrijk's beste surf gebieden, de beste surf bestemmingen ter wereld en zelfs over zijn reis naar IJsland en Kamchatka.

  1
 • De Lomo LC-A+ in Hong Kong

  geschreven door anna-lomo op 2015-04-08 in #world #locaties
  De Lomo LC-A+ in Hong Kong

  De Lomo LC-A + is je beste vriend voor al je reizen en avonturen. Hong Kong ligt aan de zuidelijke kust van China en staat bekend als een metropool waar de Oosterse en Westerse culturen elkaar ontmoeten. Laat de LC-A + je meenemen en voel de drukte van een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld!

 • Top 5 manieren om je Instant Shots te schieten

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-02 in #world #lifestyle
  Top 5 manieren om je Instant Shots te schieten

  Instant hoeft niet altijd hetzelfde te zijn.

 • Shop Nieuws

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Lomography X Enterprise Rent-A-Car Nederland: analoog roadtrippen!

  geschreven door anna-lomo op 2015-03-27 in #world #wedstrijden
  Lomography X Enterprise Rent-A-Car Nederland: analoog roadtrippen!

  Wil jij een dag op roadtrip in een huurauto en onze Lomo'Instant camera mee? Dat kan! Hoe? Door mee te doen aan de winactie van Enterprise Rent-A-Car Nederland.

 • De kunst van Shoutbox

  geschreven door pan_dre op 2015-02-04 in #nieuws

  Wat willen we? Shouts outs! Wanneer willen we het? NU! Check hier hoe onze nieuwe Shoutbox werkt...

 • Socializen op de site

  geschreven door pan_dre op 2015-02-04 in #nieuws
  Socializen op de site

  Surprise! Terwijl jij weg was, hebben we een klein beetje, nee wacht, HEEL WAT, gerenoveerd op je LomoHome. Check de handleiding hieronder!

 • Shop Nieuws

  Belair Camera

  Belair Camera

  Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

 • Top traktatie: ontvang deze week gratis goodies bij jouw online bestelling!

  geschreven door shhquiet op 2015-01-26 in #nieuws
  Top traktatie: ontvang deze week gratis goodies bij jouw online bestelling!

  Er liggen een aantal verrukkelijke analoge traktaties voor het oprapen... Hoe krijg je die te pakken? Door voor 1 februari een online bestelling te plaatsen! Hoe meer je koopt, hoe meer gratis traktaties je krijgt. Je hebt geen kortingscode nodig - de freebies worden automatisch aan je winkelwagentje toegevoegd. Happy shopping!

 • Dromerige Lomo'Instant-grams!

  geschreven door jacobs op 2015-01-23 in #gear #tipster
  Dromerige Lomo'Instant-grams!

  Wil je je Lomo'Instant skills naar een insane level tillen? Hier moet je zijn! Lees gauw verder om erachter te komen hoe je toffe fotogrammen kunt maken met de Lomo'Instant en een aantal bekende huishoudelijke artikelen.

 • Foto's uploaden op onze site

  geschreven door pan_dre op 2015-02-03 in #nieuws
  Foto's uploaden op onze site

  Foto's binnen? Ready! Wil je deze op de nieuwe Lomography site zetten? Set! Check de instructies hieronder... GO!!!