Waar kan ik 110 film ontwikkelen?

Wil jij ook je 110 films ontwikkelen zodat je de foto’s op je LomoHome kan zetten? Maak je geen zorgen – de oplossing voor dit probleem licht binnen handbereik. Want grote kans dat je huidige lab je zeer waarschijnlijk kan helpen.

Het LomoLab

Uiteraard, het Online Lomolab en de Lomography Gallery Store LomoLabs kunnen 110 film ontwikkelen! Lees hier alles over het ontwikkelen van je films in het LomoLab.

Fotolab ontwikkeling

De meeste fotolabs bij jou in de buurt – zoals supermarkten, drogisterijen en de Hema bijvoorbeeld – hebben de juiste tools om je 110 te ontwikkelen. Wel kan je verbaasde blikken verwachten zodra je met deze rollen bij ze aan komt zetten, maar buiten dat hoef je je geen zorgen te maken. En stel dat ze je niet kunnen helpen, dan weten ze vast wel een lab in de buurt die het wel kan doen.

Doe-het-zelf ontwikkeling

Zelf je 110 film ontwikkelen is eigenlijk heel simpel, maar zoals altijd zijn er meerdere opties mogelijk om dit te doen. De eerste optie is met behulp van de Jobo 1502 spoel of Yankee Clipper II ontwikkel tank. Allebei zijn zeer makkelijk in gebruik en als je er al één in je bezit hebt ga je gewoon te werk op dezelfde manier als dat je 35mm gebruikt. Maar in dat geval is dit geen nieuws voor je!

Als alternatief kan je natuurlijk ook gewoon zelf je eigen tank van een 35mm tank met bijpassende spoel maken. 35mm spoelen zijn overal te vinden en vrij goedkoop. De meeste zijn gemaakt van plastic dus prima door te snijden, zagen of vijlen. Het enige wat je moet doen is het formaat van de spoel passend maken op het formaat van de 110 film (de breedte van 110 film is exact 16mm or 0.63 inch). Het grote voordeel van deze doe-het-zelf optie is het feit dat je uiteindelijk veel minder chemicaliën nodig hebt en dus bespaart! Probeer het zelf uit en deel je ervaring met ons!

Er zijn 110 redenen om verliefd te worden op dit formaatje film, dus regel er snel één en ga schieten!

geschreven door webo29 op 2012-05-14 in #gear #tutorials #tipster #ontwikkelen #waar-kan-ik-110-film-ontwikkelen
vertaald door mrmaart

Meer interessante artikelen