Dit is de gloednieuwe Lomography Orca B&W 100 110 Pocket Film

1

Hou je vast voor wederom een analoge revolutie. 40 jaar na de introductie van het origineel in 1972 presenteert Lomography nu met trots de Orca B&W 100 ISO film; de eerste geproduceerde 110 film sinds 2009. Ja, je hoort het goed. Als enige in de analoge wereld brengt Lomography dit formaat terug in productie. Bij deze de officiële introductie van de versie nieuwe Lomography Orca zwart-wit film.

De Lomography Orca B&W 100 is de eerste uit een nieuwe line up van 110 films die we dit jaar gaan uitbrengen. De eerste 5000 rollen van deze gloednieuwe spannende film zijn inmiddels als pre-order beschikbaar in de Lomography Online Shop":http://shop.lomography.com/lomography-orca-110-bandw-film. Maar voordat je in alle haast een poging waagt om één van de eerste gelukkigen te zijn, willen we je heel kort iets vertellen over deze film.

De Lomography Orca B&W 100 110 film is misschien een kleine film qua vorm en omvang, maar het fotoresultaat is dat zeker niet! En dat is juist het bijzondere aan deze film. 110 film is lekker klein, compact en pas makkelijk in je zak. Dankzij de hoge kwaliteit van de film kan je alsnog bijzonder scherpe foto’s maken met hoge contrasten en dieptes. Allemaal met een simpel manier van focussen. Dat is toch te gek voor een klein mannetje als deze?

Ook moeten we niet vergeten te noemen dat de eerste editie van de Lomography Orca film niet een standaard zwart-wit film zal zijn. Deze uitvoering zal in gelimiteerde oplage uitgebracht worden, speciaal voor de experimentele runs. Hij heeft geen back-paper en dat betekent dat elk frame handmatig geteld moet worden omdat de spoel niet automatisch stopt met draaien zodra de rol vol is. Ook kunnen de laatste 4 foto’s op elke rol van 24 opnames wat lichtlekken bevatten. Maar ondanks dit alles waren we zo ontzettend excited om deze film officieel op te nemen in de line up van Lomography film, dat we besloten hebben hem alsnog nu al te lanceren. En ja, dat is dus precies het teken hoe ontzettend graag we dit geheim met jullie wilden delen!

Naast het feit dat de Orca je gegarandeerd prachtige zwart-wit resultaten zal geven, bestaat de kans ook dat je af en toe een paar fijne lichtlekken zal ontdekken. Deze speciale en onverwachte feature van de film zorgt ervoor dat de laatste 4 frames van je film altijd een bijzonder look krijgen die je absoluut niet zult verwachten. Laat je verrassen!

Wij kunnen niet wachten jullie de kans te geven om als één van de eerste op de wereld deze gloednieuwe film te laten testen. Want wij weten als geen ander dat jullie als lomografen niets anders liever willen, en het liefste voordat de rest van de wereld erbij kan. Denk er goed over na en wie weet ben jij straks één van de 5000 lucky lomografen die deze film mag testen!

En in het geval je ons niet geloofde; The future IS analogue!

geschreven door webo29 op 2012-05-16 in #nieuws #black-and-white #analogue-photography #films #news #analogue-cameras #orca #analoge-fotografie #nieuws #introducing-the-new-lomography-orca-b-w-100-110-pocket-film #orca-lancering
vertaald door mrmaart

Een comment

  1. willes
    willes ·

    Tof! Eindelijk die instaplus pocket in gebruik nemen.

Meer interessante artikelen