De magische Sagrada Família in zwart-wit

Als je naar Barcelona gaat móet je een bezoekje brengen aan de geweldig mooie basiliek die bekend staat als de Sagrada Familia. Toen ik hem laatst bezocht, heb ik hem meerdere keren vastgelegd en de mooiste resultaten zijn de zwart-wit foto’s gemaakt met mijn geliefde LC-A+.

Credits: kneehigh85

Als je tegen mensen zegt dat je naar Barcelona gaat, zul je vaak te horen krijgen dat je de Sagrada Família móet bezoeken. Toen David en ik nog maar net in de stad waren, besloten we alvast wat door de stad te dwalen en bekeken we de omgeving van de basiliek. We besloten de Sagrada Família de volgende dag nog een keer te bezoeken. Je hoeft niet lang naar hem te zoeken, gezien je om hem te vinden alleen de metro naar halte ‘Sagrada Familia’ hoeft te nemen. Als je daar uitstapt zie je al snel het geweldige ontwerp van Gaudi.

Credits: kneehigh85

De entreeprijs is 13 euro. Je kunt voor dat kaartje zolang als je maar wilt (zonder gids) ronddwalen in het gebouw. Dit klinkt vrij prijzig maar de schoonheid van het gebouw is het meer dan waard. Ik heb al meerdere kerken in verschillende Europese landen bezocht, maar deze is overweldigend. De plafonds zijn gigantisch hoog, de details zijn bizar en er de binnenkant is net zo indrukwekkend als de buitenkant.

Credits: kneehigh85

Meer over de geschiedenis en bouw van de basiliek kun je vinden op de Wikipediapagina van de Sagrada Família. Ik zal er in dit artikel dan ook niet te diep op ingaan. Wat ik zelf wel het interessantst vind is dat het gebouw nog niet eens af is. Er wordt hard aan gewerkt om hem in 2026 af te hebben. Toen we het gebouw bezochten dachten we dat de steigers eromheen er stonden voor restauratiewerkzaamheden, maar we ontdekten dat er in de komende 14 jaar nog een gedeelte bij komt. Het jaar 2026 is gekozen ter ere van Gaudi (hij stierf in 1926). Hierdoor wil ik zeker nog een keer terug naar Barcelona om het eindresultaat te zien.

Credits: kneehigh85

(De foto’s uit dit artikel zijn allemaal gemaakt met hetzelfde Ilford XP2 rolletje maar ik denk dat ze bij het lab niet helemaal begrepen hoe ze dit rolletje moesten behandelen. De foto’s hebben namelijk allemaal een andere tint. Ik kon ze natuurlijk zelf nog bewerken maar ik gaf de voorkeur aan deze resultaten!)

De Lomo LC-A+ staat bekend vanwege zijn geweldige eigenschappen: automatische belichting, verschillende ISO instellingen, meervoudige belichtingen en lange sluitertijden. Koop nu je eigen Lomo Lomo LC-A+!

geschreven door kneehigh85 op 2012-05-11 in #places #church #holiday #monochrome #barcelona #spain #location #b-w #netherlands #sagrada-familia #nederland #dutch #holland #urban-adventures #kerk #requested #vakantie #spanje #nld #zwart-wit #zwart-wit #verzocht #zw #stedelijke-avonturen #basiliek
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen