Kodak, stop asjeblieft niet met jullie diafilms!

Kodak stopt met alle diafilms! Door deze aankondiging voel ik mij boos en teleurgesteld en ik denk dat veel van jullie zich ook zo voelen. Laten we met z’n allen Kodak duidelijk maken dat we niet zonder hun diafilms kunnen!

Dit is Kodaks aankondiging:
“Door een gestage afname in de verkoop en het gebruik door klanten, gecombineerd met een lastige productformule en -proces, stopt Kodak met de productie van drie EKTACHROME (kleurennegatief) films:

KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100G Film
KODAK PROFESSIONAL EKTACHROME E100VS Film
KODAK PROFESSIONAL ELITE Chrome Extra Color 100 Film (EBX)

Op basis van de huidige verkoopcijfers schatten we dat dit product nog zes tot negen maanden verkrijgbaar is. Afhankelijk van de vraag kan de voorraad echter voor die tijd opraken. Er zal niets veranderen aan de productie en verkoop van KODAK PROFESSIONAL Color Negative films of KODAK PROFESSIONAL zwart-wit films. Deze producten blijven een beschikbaar onderdeel van de KODAK PROFESSIONAL film producten."

Kodaks website

De Kodak Professional Facebookpagina

Geloven jullie de redenen die Kodak geeft voor het stoppen met de diafilms? IK NIET!

Kodak gebruikt de redenen die ze al eerder noemden tijdens de aankondiging waarin ze vertelden dat ze gingen stoppen met het produceren van film. Dit terwijl ze toen ze een faillissement tegen wilde gaan, ze juist aangaven dat de productie en verkoop van film nog steeds winstgevend is. En nu stoppen ze toch met iets wat wij zo graag willen behouden!

Laatst heb ik al een artikel aan Kodak gericht. Deze ging over het behoud van Eb3

Helaas luisterde Kodak die keer niet naar mijn betoog. Laten we dit keer met z’n allen een oproep aan Kodak doen. Het is onze LAATSTE KANS om de Kodak diafilms te redden! Ik hoop dat iedereen dit artikel met andere analoge fotografieliefhebbers wil delen en elkaar aanmoedigt om Kodak duidelijk te maken dat WE NIET ZONDER KODAK SLIDE FILM KUNNEN!

Je kunt Kodak natuurlijk ook adviseren om hun productieformule over te dragen aan andere bedrijven die bezig zijn met filmproductie. Zo kunnen we nog steeds genieten van de kracht van Kodak diafilms. Mail, schrijf, bel en schrijf berichtjes op de Facebookpagina. Laat Kodak weten dat je teleurgesteld bent in het bedrijf. Vraag ze om voor een analoge toekomst te zorgen!

Deel en vertaal dit artikel. Moedig medefotografen aan om Kodak te laten weten wat we vinden. RED! DE ANALOGE TOEKOMST!

Foto’s die gemaakt zijn met Kodak diafilms:

geschreven door cwyeung op 2012-05-03 in #nieuws #slide #ebx #e6 #e200 #kodak #elitechrome #e100g #netherlands #xpro #e100vs #nederland #dutch #holland #e2c #e100gx #eb3 #nld #diafilms
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen