Alternatieve Fisheye lensdop

Misschien wel irritatie numero uno onder het Lomo-volk: de rubberen lensdop die bij de Fisheye No. 2 hoort.

Raak jij hier ook zo geïrriteerd van, die oh-zo losse lensdop? Zit hij vaker los dan vast? Lees dan snel verder voor de oplossing!

Credits: feelux

De rubberen lensdop van mijn Fisheye No. 2 zit werkelijk altijd los; hij sluit niet lekker om de lens. Omdat ik me hier toch zorgen om begon te maken (stel je voor: straks komt er opeens een barst in de lens) wilde ik hier een passende oplossing voor vinden, en zo geschiedde!

Een tijdje terug keek ik eens goed naar m’n Fisheye, en dan vooral naar de lens. Er begon opeens een lampje boven mijn hoofd te branden: zou er ook een normale lensdop op passen?

Kort daarna besloot ik om een lokaal winkeltje te bezoeken waar ze alles wat los en vast zit verkopen. Ik hoopte dat ze een lensdop hier hadden die op de camera zou passen… en ja hoor! Gevonden!

Wat heb je nodig?

-Een Lomo Fisheye
-Een 49mm lensdop

Mijn nieuwe lensdop werkt precies hetzelfde als een gewone lenskap; dus niet zoals de lensdop van de Fisheye. Hoe je hem goed bevestigt? ‘Knijp’ in het midden, zet hem op je lens, en laat de lens los. TA-DAH!

Een 49mm lensdop voldoet prima: dat is dezelfde grootte als de lensdop die ik tegenkwam. Vergeet alleen niet om hem eraf te halen als je een foto gaat maken… ;-)

geschreven door feelux op 2012-05-06 in #gear #tutorials #camera #lens #tipster #lomography #fisheye #quickie #kap #snelle-tipster #alternatief #lenskap
vertaald door esmerose

Meer interessante artikelen