Stille gesprekken: de pinhole foto's van Katie Cooke

Katie Cooke is een artiest en fotografe die voornamelijk gebruik maakt van pinhole camera’s als ze fotografeert. Ze produceert hiermee mysterieuze plaatjes die een verhaal lijken te vertellen…

Photo © Katie Cooke via Slowlight

Katie Cooke, een artiest uit Schotland, heeft verschillende series pinhole foto’s gemaakt. Ze gebruikt naast traditionele manieren ook alternatieve processen voor het ontwikkelen van haar foto’s. Haar interesse in pinhole fotografie begon toen ze een zomer lang thuis zat vanwege een heupoperatie. Het was lastig om en haar krukken te gebruiken en tegelijk haar gewone spiegelreflex camera te bedienen. Dus bedacht ze dat het handig zou zijn om met pinhole te werken, zodat ze de camera niet in haar hand hoefde te houden.

Ze ziet een duidelijke overeenkomst tussen pinhole fotografie en de manier dat we een impressie van een persoon krijgen. De belichtingen van de film die vaak minuten of uren duren komen overeen met hoe we als mens een glimp opvangen van iemand anders persoonlijkheid. Daar gaat tijd overheen – niet slechts een deel van een seconde.

Al een aantal jaar is Katie bezig met het maken van portretten en het experimenteren met beweging. In tegenstelling tot objecten, maken mensen kleine bewegingen, zelfs als ze stil proberen te staan. Deze kleine dingen, deze stille gesprekken, dat probeert ze te vangen met haar pinhole camera.

Bekijk een aantal van Katie Cooke’s pinhole foto’s hier:

Photos © Katie Cooke via Slowlight

Meer werk van haar kan gevonden worden op haar website. Bronnen voor dit artikel komen van Chris Keeney, en Slowlight.

geschreven door jeanmendoza op 2012-04-26 in #lifestyle #pinhole #pinhole-photography #world-pinhole-day #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #fotograaf #zwart-wit #katie-cooke
vertaald door merelgroebbe

Meer interessante artikelen