Doe-het-zelf splitzer voor Lomo LC-Wide

Na het bewonderen van heel veel prachtige foto’s die gemaakt zijn met behulp van een splitzer, besloot ik er ook één voor mijn LC-Wide te maken. Je kan deze splitzer in tien minuten in elkaar knutselen en supervette resultaten krijgen met sterke vignetten.

foto door erikagrendel

Alles wat je nodig hebt is:

  • karton
  • schaar
  • scherp mesje
  • elastiekjes
  • plastic hoesje van een fotorolletje
  • permanente marker
  • plakband

1. Knip een klein stukje uit het karton, groot genoeg om de voorkant van je Lomo LC-Wide te bedekken
2. Teken een cirkel erop door de onderkant van je fotorolletjeshoesje om te trekken en knip deze uit.
3. Je hebt zo’n zelfde soort hoesje nodig als op de foto’s. Ik vind dat het beter afdekt om te splitzen, en bovendien kan je het nog steeds ronddraaien en valt het er niet af.
4. Teken een lijn op het hoesje, zo ongeveer 0.7 – 1 cm van de bovenkant en snij hem af op deze lijn.
5. Snij het deksel van het hoesje in twee helften.
6. Nu moet je alles aan elkaar zetten. Gebruik plakband om de elastiekjes aan beide zijden van het karton vast te maken en stop de hoesjes-splitzer in het daarvoor bestemde gat in het karton. De splitzer zou er niet doorheen moeten vallen, maar voor de zekerheid kan je het plakband gebruiken om het aan de achterkant van het karton vast te zetten.
7. En nu ben je klaar om foto’s te gaan maken!

foto’s door erikagrendel

De Lomo LC-Wide is uitgerust met de nieuw ontwikkelde 17mm Minigon Ultra-Wide Angle lens. Deze wonderlijke 35mm camera is je perfecte maatje als je op foto-expeditie gaat. Opvallende kleuren, verbazingwekkende verzadiging, enorme contrasten – de Lomo LC-Wide heeft het allemaal. Bovendien is deze camera erg veelzijdig: je hebt keuze uit maar liefst drie beeldformaten. Met de LC-Wide, nu verkrijgbaar in onze Shop, zal je fotografische ervaring nooit meer hetzelfde zijn.

geschreven door erikagrendel op 2012-04-26 in #gear #tutorials #diy #splitzer #camera #homemade #paper #tipster #canister #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #quick #nld #zelfgemaakt #lc-wide #lomo-lc-wide #doe-het-zelf #rubber-bands
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen