Week 6: Inssaf en de DoorgeefLomo

Inssaf Uariachi is floormanager bij Mediamatic en is als dj bekend onder de naam Fatima Supreme. Met een blauw-zwarte Diana Mini fotografeerde ze een week lang haar leven, van Paddestoelenparadijs tot Uienfeest.

Credits: doorgeeflomo

Inssaf Uariachi (1980) alias Fatima Supreme was de zesde tijdelijke eigenaar van de DoorgeefLomo. Ze was net begonnen aan haar nieuwe baan als floormanager bij Mediamatic Fabriek en viel meteen met haar neus in de boter – of eigenlijk in de uien.

Credits: doorgeeflomo

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo eruit?
Het was een gekkenhuis. Bij Mediamatic Fabriek, in een monumentale fabriekshal op het Oostenburgereiland, werd een kwart miljoen uien gedumpt, die gered waren van een Texelse boer. Een initiatief van de ‘Over Datum Eetclub’, vanwege het enorme uienoverschot in Nederland. De uien waren gratis af te halen en er was een Uienfeest met bandjes, dj’s en mobiele koks. Er kwam veel publiek en pers op af, dus ik moest volop aan de bak en daardoor had ik maar weinig kans om te fotograferen.

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Ik had hem altijd in mijn tassie. Naar het werk dus, maar ook naar meetings, dj-gigs en naar het café met vrienden, bijvoorbeeld naar Prik voor een verjaardag en naar Saarein om een potje te poolen.

Credits: doorgeeflomo

Hoe ging je te werk, wat wilde je per se fotograferen?
Ik had niet echt een werkwijze, dat schoot er door de werkdrukte een beetje bij in. Maar elke keer als er iets gebeurde wat leuk was voor een foto, dacht ik: ‘Verdomd, ik heb een Lomo bij me!’

Wat voor reacties kreeg je?
Iedereen was enorm geïnteresseerd in het verhaal achter de DoorgeefLomo: ‘Wie dan? Hoe, wat, waarom? Oh, is het analoog? Wat leuk!’

Heb je je iets aangetrokken van de 10 gouden regels van de Lomografie?
Alleen van nummer 10; vergeet deze regels!

Credits: doorgeeflomo

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Toch wel het moment dat de vrachtwagen die 250 duizend stuks ofwel 350 duizend kilo uien kwam lossen en ik als eerste bovenop die enorme uienberg mocht liggen.

Wat vind je van de zeven geselecteerde foto’s zelf de leukste?
Toch ook weer die uienberg. Het hele project was in een week georganiseerd, we waren blij en opgelucht toen de uien veilig uit Texel waren gearriveerd en alles klaarstond voor de massa’s mensen die gratis uien kwamen rapen. Hoe vaak in je leven krijg je de kans om op een stapel van 350 ton uien te liggen?

Credits: doorgeeflomo

Wat ging er mis?
Ik had nauwelijks kans om echt aandacht aan de fotografie te besteden en door persoonlijke omstandigheden heb ik het rolletje niet vol kunnen schieten. Oh, en het cameraatje stilhouden viel ook niet mee.

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Superleuk! Maar het is moeilijker dan je denkt.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Pas op voor donkere plekken en Parkinson. ;-) En verder: have fun en vergeet niet om door te draaien.

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

De voorgaande DoorgeefLomografen

Week 1: COC-medewerker en dj Geert-Jan Edelenbosch
Week 2: Striptekenaar Floor de Goede
Week 3: Barkeeper en feestbeest Daniël de Voer
Week 4: Columnist en ‘international superstar’ Jelle Klerx
Week 5: Culticoon en dj Martin C de Waal
Volgende week is de DoorgeefLomo bij Ralph Lauren-medewerker Jimmy Meyvogel alias Heisa Jynx

written by doorgeeflomo on 2012-04-23 in #lifestyle #dj #amsterdam #kunst #doorgeeflomo #diana-mini

More Interesting Articles

 • Elle Festival x Lomography: workshop handlettering van Marloes de Vries

  written by anna-lomo on 2014-05-26 in #events
  Elle Festival x Lomography: workshop handlettering van Marloes de Vries

  Van 27 tot 29 juni is het in Amsterdam tijd voor het Elle Festival: een mode- en designevent georganiseerd door ELLE, ELLE Eten en ELLE Decoration. Ze selecteerden hun favorieten van de Jordaan en de 9 straatjes - en daar horen wij bij. Daarom organiseren we een speciale workshop waar je zelf creatief aan de slag kunt!

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  written by anna-lomo on 2014-09-25 in #news
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Het Elle Festival bij Lomography in Amsterdam - kom je ook?

  written by anna-lomo on 2014-05-30 in #news
  Het Elle Festival bij Lomography in Amsterdam - kom je ook?

  Van 27 tot 29 juni is het in Amsterdam tijd voor het Elle Festival: een mode- en designevent georganiseerd door ELLE, ELLE Eten en ELLE Decoration. Ze selecteerden hun favorieten van de Jordaan en de 9 straatjes - en daar horen wij bij. Daarom organiseren we speciale workshops!

 • Shop News

  Diafragma's voor de Petzval lens

  Op zoek naar een beetje meer bokeh in je Petzval foto's? Ga voor onze speciale diafragma's en je zal sterretjes zien!

 • Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  written by anna-lomo on 2014-07-17 in #competitions
  Lomography X Poopy Cat: upload je analoge kattenplaatjes en win!

  Katten zijn hip en ook nog eens onwijs fotogeniek, vooral analoog! Met een fisheye lens, als panorama, dromerig op 120 film, noem het maar op. En jullie zijn gek op ze - het is niet zonder reden dat het een van de populairste tags van de community is! Daarom sluiten Poopy Cat en Lomography de handen ineen voor een leuke fotowedstrijd. Doe je mee?

  2
 • De man achter de lens: Mikhail Rusinov

  written by jillytanrad on 2014-04-14 in #lifestyle
  De man achter de lens: Mikhail Rusinov

  De nieuwe Russar+ Lens is een heruitvinding van de legendarische 1958 Russar MR-2. Terwijl we ons nieuwste product presenteren, nemen we een ook stap terug om te kijken naar de oorsprong van haar dappere voorganger, en naar het leven van de man die het allemaal mogelijk heeft gemaakt: Michail Michajlovitsj Rusinov.

 • Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  written by simonesavo on 2014-07-29 in #reviews
  Een snel overzicht van de Lomography 110 Films

  Tot een paar jaar geleden was het gebruik van 110 camera's en de film cartridges nogal lastig omdat de enige beschikbare film op de markt al een flinke tijd over datum was. Maar dankzij Lomography is nu alles een stuk makkelijker: ze bliezen nieuw leven in onze kleine 110 camera's. Lees verder om meer te weten te komen over de 110 familie!

 • Shop News

  Lomo Love op je huid

  Lomo Love op je huid

  Schreeuw het van de daken met deze (tijdelijke) lomo tattoos. We hebben 5 fantastische designs!

 • Lomography Benelux: time to grow!

  written by lottehoek on 2014-04-04 in #news
  Lomography Benelux: time to grow!

  Het is tijd om te groeien. Lomography wil haar familie van trouwe en creatieve community members graag uitbreiden zodat we samen nog dichter bij ons doel komen: het analoog vastleggen van de wijde wereld. Dit is een mooie wens, maar waar komen die leden vandaan?

  3
 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  written by Lomography on 2014-09-06 in #news
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • De vijf stylishe jaren van de Diana Mini

  written by shhquiet on 2014-08-18 in #news
  De vijf stylishe jaren van de Diana Mini

  De Diana Mini wordt deze maand vijf! Door de jaren heen hebben we gezien hoe deze schattige 35mm camera van een klassieke analoge schoonheid transformeerde tot een blingbling snapshooter en alles wat daar tussen zit. Herinner je de Love Letters editie nog? Of de Premier Cru? Om je geheugen op te frissen check je hier een galerie van alle Diana Mini stijlen die we in de afgelopen vijf jaar hebben uitgebracht. Welke limited edition is jouw favoriet?

 • Shop News

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Korting op liefdevolle camera's voor moederdag!

  written by anna-lomo on 2014-05-08 in #news
  Korting op liefdevolle camera's voor moederdag!

  Aanstaande zondag is het moederdag dus het is hoog tijd om je lieve moeder te verwennen met een analoog cadeautje: wat dacht je van de Love Letter Diana F+ of Diana Mini van Lomography? Scoor ze nu met speciale korting in onze Stores in de Benelux!

 • De crew van Lomography Benelux - Anna

  written by anna-lomo on 2014-10-31 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Anna

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met een Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Community Manager Anna deed dat met de Diana Mini!

 • Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  written by ciscoswank on 2014-04-08 in #reviews
  Wervelende bokeh effecten: DC Watch test de Lomography Petzval Lens

  Lomography's nieuwe Petzval lens is gebaseerd op het originele ontwerp uit de 19e eeuw. Dankzij crowdfunding en met de hulp van duizenden enthousiaste sponsors werd dit oude staaltje optiek weer tot leven gewekt. De lenzen worden geproduceerd in de befaamde Russische Zenit fabriek. Onlangs leenden we een prototype van de Petzval lens uit aan DC Watch, één van de grootste online digitale camera magazines in Japan. Lees snel verder en ontdek wat zij van onze lens vinden.