Week 6: Inssaf en de DoorgeefLomo

Inssaf Uariachi is floormanager bij Mediamatic en is als dj bekend onder de naam Fatima Supreme. Met een blauw-zwarte Diana Mini fotografeerde ze een week lang haar leven, van Paddestoelenparadijs tot Uienfeest.

Credits: doorgeeflomo

Inssaf Uariachi (1980) alias Fatima Supreme was de zesde tijdelijke eigenaar van de DoorgeefLomo. Ze was net begonnen aan haar nieuwe baan als floormanager bij Mediamatic Fabriek en viel meteen met haar neus in de boter – of eigenlijk in de uien.

Credits: doorgeeflomo

Hoe zag je week met de DoorgeefLomo eruit?
Het was een gekkenhuis. Bij Mediamatic Fabriek, in een monumentale fabriekshal op het Oostenburgereiland, werd een kwart miljoen uien gedumpt, die gered waren van een Texelse boer. Een initiatief van de ‘Over Datum Eetclub’, vanwege het enorme uienoverschot in Nederland. De uien waren gratis af te halen en er was een Uienfeest met bandjes, dj’s en mobiele koks. Er kwam veel publiek en pers op af, dus ik moest volop aan de bak en daardoor had ik maar weinig kans om te fotograferen.

Waar heb je de DoorgeefLomo mee naartoe genomen?
Ik had hem altijd in mijn tassie. Naar het werk dus, maar ook naar meetings, dj-gigs en naar het café met vrienden, bijvoorbeeld naar Prik voor een verjaardag en naar Saarein om een potje te poolen.

Credits: doorgeeflomo

Hoe ging je te werk, wat wilde je per se fotograferen?
Ik had niet echt een werkwijze, dat schoot er door de werkdrukte een beetje bij in. Maar elke keer als er iets gebeurde wat leuk was voor een foto, dacht ik: ‘Verdomd, ik heb een Lomo bij me!’

Wat voor reacties kreeg je?
Iedereen was enorm geïnteresseerd in het verhaal achter de DoorgeefLomo: ‘Wie dan? Hoe, wat, waarom? Oh, is het analoog? Wat leuk!’

Heb je je iets aangetrokken van de 10 gouden regels van de Lomografie?
Alleen van nummer 10; vergeet deze regels!

Credits: doorgeeflomo

Wat was je meest memorabele moment met de DoorgeefLomo?
Toch wel het moment dat de vrachtwagen die 250 duizend stuks ofwel 350 duizend kilo uien kwam lossen en ik als eerste bovenop die enorme uienberg mocht liggen.

Wat vind je van de zeven geselecteerde foto’s zelf de leukste?
Toch ook weer die uienberg. Het hele project was in een week georganiseerd, we waren blij en opgelucht toen de uien veilig uit Texel waren gearriveerd en alles klaarstond voor de massa’s mensen die gratis uien kwamen rapen. Hoe vaak in je leven krijg je de kans om op een stapel van 350 ton uien te liggen?

Credits: doorgeeflomo

Wat ging er mis?
Ik had nauwelijks kans om echt aandacht aan de fotografie te besteden en door persoonlijke omstandigheden heb ik het rolletje niet vol kunnen schieten. Oh, en het cameraatje stilhouden viel ook niet mee.

Wat vind je van het idee van de DoorgeefLomo?
Superleuk! Maar het is moeilijker dan je denkt.

Wat is je gouden tip voor de volgende DoorgeefLomograaf?
Pas op voor donkere plekken en Parkinson. ;-) En verder: have fun en vergeet niet om door te draaien.

Credits: doorgeeflomo

Over de DoorgeefLomo

De DoorgeefLomo is een Diana Mini en wisselt een jaar lang elke week van eigenaar. Die tijdelijke eigenaar maakt elke dag vijf foto’s van zijn of haar leven, vrienden, omgeving, gekke dingen, kortom: alles wat hij of zij tegenkomt en leuk vindt. Na een week levert dat 35 foto’s op, waarvan er 7 worden geselecteerd – één per dag. De DoorgeefLomo is een privéproject van Sander Groen. Volg de DoorgeefLomo ook op facebook.com/doorgeeflomo

De voorgaande DoorgeefLomografen

Week 1: COC-medewerker en dj Geert-Jan Edelenbosch
Week 2: Striptekenaar Floor de Goede
Week 3: Barkeeper en feestbeest Daniël de Voer
Week 4: Columnist en ‘international superstar’ Jelle Klerx
Week 5: Culticoon en dj Martin C de Waal
Volgende week is de DoorgeefLomo bij Ralph Lauren-medewerker Jimmy Meyvogel alias Heisa Jynx

geschreven door doorgeeflomo op 2012-04-23 in #lifestyle #dj #kunst #amsterdam #diana-mini #doorgeeflomo

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen