Zelfportretten: Je voeten of gezicht?

Zoals veel lomografen ben ik in het bezit van een flinke verzameling zelfportretten. Mijn favoriete foto’s van deze collectie laten alleen niet mijn gezicht, maar een ander lichaamsdeel zien. Lees snel verder en check mijn foto’s!

Credits: kneehigh85

Het is niet zo dat ik zelfportretten waar mijn gezicht op te zien is niet mooi vind. Dit vind ik namelijk wel en je vindt er daarom ook een paar in mijn LomoHome. Ik heb verschillende soorten. Deze zijn bijvoorbeeld met behulp van een spiegel gemaakt:

Credits: kneehigh85

En dit zijn de beelden die gemaakt zijn met een uitgestrekte arm (soms alleen, soms met anderen)

Credits: kneehigh85

De meeste foto’s die ik van mijzelf maak, zijn niet van mijn gezicht maar van mijn voeten. Best vreemd gezien ik nou niet bepaald een voetenfetisj heb. Ik hou er niet van als mensen mijn voeten aanraken en ik hou er ook niet van om andere voeten aan te raken. Ik vind voeten niet sexy en mensen die wel een voetenfetisj hebben vind ik maar raar. Met foto’s van voeten zit het anders. Foto’s van mijn eigen voeten vind ik bijvoorbeeld geweldig.

Als ik een foto van mijn gezicht zie verrast de foto mij niet meer. Wanneer je een foto van jezelf ziet waarop je om iets lacht, zie je bijvoorbeeld niet het grappige waardoor je zo moest lachen. Je ziet gewoon je gezicht dat je al zo vaak hebt gezien. Bij je voeten krijg je iets bijzonders en nieuws.

Schoenen zijn, naast camera’s, mijn grootste passie. Ik zie ze graag op de verschillende ondergronden waar we over lopen. Van de tegels die geïnspireerd zijn op het werk van Gaudi tot metalen platen die de ondergrondse van New York bedekken. Als ik mijn schoenen en een textuur op een foto zie weet ik gelijk waar en wanneer de foto genomen is. Dit is waarom je op mijn foto’s veel voeten zult vinden.

Credits: kneehigh85

Soms laat ik mensen met hun voeten in mijn beeld springen, maar dan moeten ze wel mooie schoenen hebben!

Credits: kneehigh85

geschreven door kneehigh85 op 2012-04-17 in #lifestyle #feet #face #photos #lomography #portraits #self-portraits #netherlands #nederland #dutch #holland #analogue-lifestyle #gezicht #zelfportret #nld #voeten #portretten #foto-s #mezelf #me-myself-i
vertaald door marissa

Meer interessante artikelen