De Antwerpse LomoWall wedstrijd

8

Het is echt waar en bij deze confirmed – er komt een Lomography Gallery Store in Antwerpen! En zoals bij iedere Gallery Store beginnen we altijd met het verzamelen van een hele berg lomo foto’s voor de permanente LomoWall in de winkel. En met “we”, bedoelen we jullie natuurlijk!

Credits: gepo1303

Apetrots zijn we en het liefste schreeuwen we het van de daken. We gaan een Lomography Gallery Store openen in Antwerpen! We hebben een prachtig pandje gevonden op een nog mooiere plek en zullen de komende weken er alles aan doen om de deuren zsm voor jullie open te gooien. Uiteraard gepaard met een te gek lomo feestje – you know us!

Maar voordat het zover is moet er nog een heleboel gebeuren. Misschien wel de belangrijkste en leukste taak is de creatie van de enige echte permanente LomoWall. Je weet wel, die muur met lomo plaatjes geschoten door de Lomography community, die in iedere Gallery Store een prominente plek krijgt. Zo ook straks in Antwerpen. Maar zonder foto’s geen muur, dus bij deze geven we het startsein voor de grote verzamelactie.

Credits: sadmafioso

Waar zijn we naar op zoek? Analoge plaatjes geschoten in de stad Antwerpen. Blader in je archief of ga zelf op pad en schiet snapshots van bijvoorbeeld het prachtige station, mooie pandjes en pleintjes in oude binnenstad, de gigantische Antwerpse haven of misschien wel jij met je vrienden aan de pintjes in een echte Antwerpse kroeg? Het maakt niet uit, zolang de foto duidelijk diamantstad-waardig is.

En stel je nou eens voor dat jouw foto’s worden uitgekozen, dan hangen ze de komende 10 jaar aan de muur in de enige echte Lomography Gallery Store Antwerpen! Permanente expo, hoe tof is dat? Maar dat is niet alles. Iedere lomograaf waarvan zijn foto’s worden uitgekozen krijgt van ons 5 welverdiende piggies. Das mooi meegenomen toch?

Credits: sadmafioso

Net als bij alle andere wedstrijden vragen we je om rekening te houden met de volgende details:

 • Selecteer grondig je allerbeste foto’s voordat je ze instuurt. 

 • Film/Camera type: iedere willekeurige analoge camera en film mag gebruikt worden. Zolang ze 35mm of 120 type film gebruiken en niet digitaal bewerkt of gemanipuleerd zijn.
 • Zorg dat je de exacte locatie van je foto ‘tagt’ zodat wij weten waar hij geschoten is
 • Minimale foto afmetingen: ingezonden foto’s moeten minimaal 1220px in de hoogte of breedte zijn, ivm de kwaliteit vd prints. Grotere afmetingen zijn natuurlijk altijd welkom. 

 • Limiet: 20 foto’s per persoon
 • Let op: watermerken of logo’s op je foto’s zijn niet toegestaan!
 • De deadline vd rumble is 31 mei, dus hurry up en stuur die foto’s in!

Heel veel plezier en succes!

Team Lomography Benelux

geschreven door mrmaart op 2012-04-10 in #nieuws #lomowall #competition #antwerpen #lomography-gallery-store #lgs #belgie #opening-antwerpen

8 Comments

 1. lucklik
  lucklik ·

  Volgens mij zijn er een groot aantal plaatjes niet in Apen geschoten

 2. meesterbrein
  meesterbrein ·

  He balen! Lees te laat over deze wedstrijd, is er kans dat als ik mijn foto's tag met 'Antwerpen' ze alsnog een plekje op de wall kunnen krijgen?

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  @meesterbrein - we hebben de deadline opgeschoven naar 12 mei. je kan dus nog steeds je foto's insturen! GO!

 4. meesterbrein
  meesterbrein ·

  Aah superbedankt! Heb de eerste lading geupload, nu proberen of ik voor zaterdag mijn laatste rolletje nog kan ontwikkelen en inscannen...

 5. mrmaart
  mrmaart ·

  deadline is wederom opgeschoven naar 31 mei! kommadoor met die prachtige handjes en diamantjes :)

 6. desibel
  desibel ·

  ahh vet! heb net nog wat foto's van mijn tripje naar antwerpen toegevoegd :).

 7. mrmaart
  mrmaart ·

  Dames en heren - de winnaars zijn bekend! www.lomography.nl/magazine/news/2012/06/08/lgs-antwerpen-un…

 8. mrmaart
  mrmaart ·

  ...en de Grand Opening Party ook! www.lomography.nl/magazine/events/2012/06/06/grand-opening-…

Meer interessante artikelen