De Antwerpse LomoWall wedstrijd

8

Het is echt waar en bij deze confirmed - er komt een Lomography Gallery Store in Antwerpen! En zoals bij iedere Gallery Store beginnen we altijd met het verzamelen van een hele berg lomo foto's voor de permanente LomoWall in de winkel. En met "we", bedoelen we jullie natuurlijk!

Credits: gepo1303

Apetrots zijn we en het liefste schreeuwen we het van de daken. We gaan een Lomography Gallery Store openen in Antwerpen! We hebben een prachtig pandje gevonden op een nog mooiere plek en zullen de komende weken er alles aan doen om de deuren zsm voor jullie open te gooien. Uiteraard gepaard met een te gek lomo feestje – you know us!

Maar voordat het zover is moet er nog een heleboel gebeuren. Misschien wel de belangrijkste en leukste taak is de creatie van de enige echte permanente LomoWall. Je weet wel, die muur met lomo plaatjes geschoten door de Lomography community, die in iedere Gallery Store een prominente plek krijgt. Zo ook straks in Antwerpen. Maar zonder foto’s geen muur, dus bij deze geven we het startsein voor de grote verzamelactie.

Credits: sadmafioso

Waar zijn we naar op zoek? Analoge plaatjes geschoten in de stad Antwerpen. Blader in je archief of ga zelf op pad en schiet snapshots van bijvoorbeeld het prachtige station, mooie pandjes en pleintjes in oude binnenstad, de gigantische Antwerpse haven of misschien wel jij met je vrienden aan de pintjes in een echte Antwerpse kroeg? Het maakt niet uit, zolang de foto duidelijk diamantstad-waardig is.

En stel je nou eens voor dat jouw foto’s worden uitgekozen, dan hangen ze de komende 10 jaar aan de muur in de enige echte Lomography Gallery Store Antwerpen! Permanente expo, hoe tof is dat? Maar dat is niet alles. Iedere lomograaf waarvan zijn foto’s worden uitgekozen krijgt van ons 5 welverdiende piggies. Das mooi meegenomen toch?

Credits: sadmafioso

Net als bij alle andere wedstrijden vragen we je om rekening te houden met de volgende details:

 • Selecteer grondig je allerbeste foto’s voordat je ze instuurt. 

 • Film/Camera type: iedere willekeurige analoge camera en film mag gebruikt worden. Zolang ze 35mm of 120 type film gebruiken en niet digitaal bewerkt of gemanipuleerd zijn.
 • Zorg dat je de exacte locatie van je foto ‘tagt’ zodat wij weten waar hij geschoten is
 • Minimale foto afmetingen: ingezonden foto’s moeten minimaal 1220px in de hoogte of breedte zijn, ivm de kwaliteit vd prints. Grotere afmetingen zijn natuurlijk altijd welkom. 

 • Limiet: 20 foto’s per persoon
 • Let op: watermerken of logo’s op je foto’s zijn niet toegestaan!
 • De deadline vd rumble is 31 mei, dus hurry up en stuur die foto’s in!

Heel veel plezier en succes!

Team Lomography Benelux

geschreven door mrmaart op 2012-04-10 in #wedstrijden #lomography-gallery-store #belgie #opening-antwerpen #lomowall #lgs #antwerpen

8 Comments

 1. lucklik
  lucklik ·

  Volgens mij zijn er een groot aantal plaatjes niet in Apen geschoten

 2. meesterbrein
  meesterbrein ·

  He balen! Lees te laat over deze wedstrijd, is er kans dat als ik mijn foto's tag met 'Antwerpen' ze alsnog een plekje op de wall kunnen krijgen?

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  @meesterbrein - we hebben de deadline opgeschoven naar 12 mei. je kan dus nog steeds je foto's insturen! GO!

 4. meesterbrein
  meesterbrein ·

  Aah superbedankt! Heb de eerste lading geupload, nu proberen of ik voor zaterdag mijn laatste rolletje nog kan ontwikkelen en inscannen...

 5. mrmaart
  mrmaart ·

  deadline is wederom opgeschoven naar 31 mei! kommadoor met die prachtige handjes en diamantjes :)

 6. desibel
  desibel ·

  ahh vet! heb net nog wat foto's van mijn tripje naar antwerpen toegevoegd :).

 7. mrmaart
  mrmaart ·

  Dames en heren - de winnaars zijn bekend! www.lomography.nl/magazine/news/2012/06/08/lgs-antwerpen-un…

 8. mrmaart
  mrmaart ·

  ...en de Grand Opening Party ook! www.lomography.nl/magazine/events/2012/06/06/grand-opening-…

Meer interessante artikelen

 • Coming Soon, Happening Now: Het nieuwe Lomography Mysterie Product, deel 1

  geschreven door jillytanrad op 2014-05-23 in #nieuws

  Jup, Lomography is alweer bezig met een nieuw tof product. En zoals altijd delen we beetje bij beetje een aantal hints. Check hier de eerste en raad er op los!

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-25 in #nieuws
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Lomography gespot in de media!

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-04 in #nieuws
  Lomography gespot in de media!

  We verzamelen altijd zoveel mogelijk publicaties van Lomography in de pers en media van de Benelux. Wie zijn er fan van Lomography? Steeds meer mensen, hopen we! Check hier een overzicht met de leukste press clippings van afgelopen maanden.

 • Shop Nieuws

  Lomo Instant Boston

  Instant fun met de nieuwe Lomo'Instant Boston camera. De foto's komen er direct uit en bij de camera krijg je 3 extra lenzen en de Lomo'Instant Splitzer.

 • Colorful Transformations: Deel 1

  geschreven door tomas_bates op 2014-10-17 in #nieuws
  Colorful Transformations: Deel 1

  Heerlijk toch als de hele wereld naar nieuwe perspectieven verschuift? Misschien is het op het moment dat je je realiseert dat het gras niet altijd groener is aan de andere kant. Nou dames en heren, we zijn bijna klaar om een ​​nieuwe Lomographic verrassing te onthullen die deze magische invloed op je fotografische leven zal hebben!

 • Lomography X Photo Automat Amsterdam: Analogue Circus party

  geschreven door anna-lomo op 2014-10-13 in #events
  Lomography X Photo Automat Amsterdam: Analogue Circus party

  We geven eerlijk toe, het is al enige tijd een beetje rustig wat betreft feestjes in onze Lomography Store in Amsterdam. Maar dat gaan we 6 november helemaal goed maken met je: onze winkel bestaat 3 jaar én we hebben een analoge photobooth! Zorg dat je erbij bent - dit analoge circus wil je niet missen.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Shop Nieuws

  Een gratis Diana Mini

  Een gratis Diana Mini

  Je krijgt deze camera helemaal gratis wanneer je voor EUR 99,- aan 35mm film besteed in onze online shop. Deze actie is geldig t/m 26 maart dus wees er snel bij!

 • Lomography X Ontwerpstudio papa: pro's in raamtekeningen

  geschreven door anna-lomo op 2014-10-31 in #people #lomoamigos
  Lomography X Ontwerpstudio papa: pro's in raamtekeningen

  In oktober gingen Thomas en Jelle van ontwerpstudio papa uit Den Haag aan de slag met de ramen van onze Lomography Store in Amsterdam. Het resultaat is te gek en natuurlijk hebben we het allemaal analoog vastgelegd. Ontmoet de mannen van papa en check de foto's hier!

 • Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  geschreven door jacobs op 2014-12-19 in #nieuws
  Profiteer tijdelijk van gratis Express Verzending!

  Ben jij een echte procrastinator als het gaat om shoppen voor kerst? Misschien heb je net pas beseft dat wij de perfecte cadeaus voor jouw vrienden en familie hebben? Wat het geval ook is, wij trakteren je met onze gratis express verzending deals over de hele wereld! Afhankelijk vanuit welk land je een bestelling plaatst: bij orders boven de €150/£150/$200 kom je in aanmerking voor gratis verzending! Scroll naar beneden om de details van deze super aanbieding te bekijken.

 • De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  Begin het nieuwe jaar goed met een film marathon! We hebben de perfecte selectie korte LomoKino films. Pak je popcorn er maar bij en bereid je voor op een nostalgische reis door verschillende plaatsen en verschillende seizoenen met onze meest populaire LomoKino films van 2014.

 • Shop Nieuws

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  geschreven door tomas_bates op 2014-12-05 in #nieuws
  Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  Heb je een oogje op de prachtige Lomo’Instant Sanremo Editie? Dit is het moment om je order te plaatsen! De huidige batch van pre-orders wordt op dit moment verzonden (de datum van levering is afhankelijk van je locatie) en nemen daarom nu pre-orders op voor de volgende batch, waarvan we schatten dat deze 12 december klaar voor verzending is. Deze volgende batch pre-order-camera's is de laatste voorraad die we hebben met levering voor de feestdagen en wordt geleverd op een wie het eerst komt, wie het eerst maalt basis; plaats dus nu je bestelling om teleurstellingen te voorkomen!

 • De magie die nog moet komen: Deel 1

  geschreven door Lomography op 2014-09-02 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 1

  Dit is een nogal willekeurig en mysterieus verhaal. Ik was laatst bij een lokale bar met een paar vrienden. Het was net als elke andere avond; we genoten van een paar cocktails, spraken over onze avonturen, hadden de slappe lach en mediteerden halfdronken over de zin van het leven. Maar toen gebeurde er iets vreemds. Lees gauw verder om mijn verhaal te horen en plaats jouw idee als reactie!

 • Tintype celebreties - zo ziet dat eruit!

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-15 in #world #lifestyle
  Tintype celebreties - zo ziet dat eruit!

  Victoria Will fotografeerde Kevin Bacon, Robert Redford, Ethan Hawke en Ewan McGregor in een moderne studio en ontwikkelde hun foto's met behulp van een proces dat dateert uit 1851.