De Antwerpse LomoWall wedstrijd

8

Het is echt waar en bij deze confirmed - er komt een Lomography Gallery Store in Antwerpen! En zoals bij iedere Gallery Store beginnen we altijd met het verzamelen van een hele berg lomo foto's voor de permanente LomoWall in de winkel. En met "we", bedoelen we jullie natuurlijk!

Credits: gepo1303

Apetrots zijn we en het liefste schreeuwen we het van de daken. We gaan een Lomography Gallery Store openen in Antwerpen! We hebben een prachtig pandje gevonden op een nog mooiere plek en zullen de komende weken er alles aan doen om de deuren zsm voor jullie open te gooien. Uiteraard gepaard met een te gek lomo feestje – you know us!

Maar voordat het zover is moet er nog een heleboel gebeuren. Misschien wel de belangrijkste en leukste taak is de creatie van de enige echte permanente LomoWall. Je weet wel, die muur met lomo plaatjes geschoten door de Lomography community, die in iedere Gallery Store een prominente plek krijgt. Zo ook straks in Antwerpen. Maar zonder foto’s geen muur, dus bij deze geven we het startsein voor de grote verzamelactie.

Credits: sadmafioso

Waar zijn we naar op zoek? Analoge plaatjes geschoten in de stad Antwerpen. Blader in je archief of ga zelf op pad en schiet snapshots van bijvoorbeeld het prachtige station, mooie pandjes en pleintjes in oude binnenstad, de gigantische Antwerpse haven of misschien wel jij met je vrienden aan de pintjes in een echte Antwerpse kroeg? Het maakt niet uit, zolang de foto duidelijk diamantstad-waardig is.

En stel je nou eens voor dat jouw foto’s worden uitgekozen, dan hangen ze de komende 10 jaar aan de muur in de enige echte Lomography Gallery Store Antwerpen! Permanente expo, hoe tof is dat? Maar dat is niet alles. Iedere lomograaf waarvan zijn foto’s worden uitgekozen krijgt van ons 5 welverdiende piggies. Das mooi meegenomen toch?

Credits: sadmafioso

Net als bij alle andere wedstrijden vragen we je om rekening te houden met de volgende details:

 • Selecteer grondig je allerbeste foto’s voordat je ze instuurt. 

 • Film/Camera type: iedere willekeurige analoge camera en film mag gebruikt worden. Zolang ze 35mm of 120 type film gebruiken en niet digitaal bewerkt of gemanipuleerd zijn.
 • Zorg dat je de exacte locatie van je foto ‘tagt’ zodat wij weten waar hij geschoten is
 • Minimale foto afmetingen: ingezonden foto’s moeten minimaal 1220px in de hoogte of breedte zijn, ivm de kwaliteit vd prints. Grotere afmetingen zijn natuurlijk altijd welkom. 

 • Limiet: 20 foto’s per persoon
 • Let op: watermerken of logo’s op je foto’s zijn niet toegestaan!
 • De deadline vd rumble is 31 mei, dus hurry up en stuur die foto’s in!

Heel veel plezier en succes!

Team Lomography Benelux

geschreven door mrmaart op 2012-04-10 in #wedstrijden #lgs #opening-antwerpen #antwerpen #lomography-gallery-store #belgie #lomowall

8 Comments

 1. lucklik
  lucklik ·

  Volgens mij zijn er een groot aantal plaatjes niet in Apen geschoten

 2. meesterbrein
  meesterbrein ·

  He balen! Lees te laat over deze wedstrijd, is er kans dat als ik mijn foto's tag met 'Antwerpen' ze alsnog een plekje op de wall kunnen krijgen?

 3. mrmaart
  mrmaart ·

  @meesterbrein - we hebben de deadline opgeschoven naar 12 mei. je kan dus nog steeds je foto's insturen! GO!

 4. meesterbrein
  meesterbrein ·

  Aah superbedankt! Heb de eerste lading geupload, nu proberen of ik voor zaterdag mijn laatste rolletje nog kan ontwikkelen en inscannen...

 5. mrmaart
  mrmaart ·

  deadline is wederom opgeschoven naar 31 mei! kommadoor met die prachtige handjes en diamantjes :)

 6. desibel
  desibel ·

  ahh vet! heb net nog wat foto's van mijn tripje naar antwerpen toegevoegd :).

 7. mrmaart
  mrmaart ·

  Dames en heren - de winnaars zijn bekend! www.lomography.nl/magazine/news/2012/06/08/lgs-antwerpen-un…

 8. mrmaart
  mrmaart ·

  ...en de Grand Opening Party ook! www.lomography.nl/magazine/events/2012/06/06/grand-opening-…

Meer interessante artikelen

 • Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-25 in #nieuws
  Lomography workshops in Amsterdam: elke maand en op aanvraag!

  Altijd al het plan gehad ooit ergens een workshop te volgen? Kom dan eens langs bij Lomography Store in Amsterdam. Onze eigen Store Manager Jos zegt altijd dat het de leukste winkel van Amsterdam is - en al hoewel hij misschien wat bevooroordeeld is geven we hem gelijk: het is er echt vaak gezellig met workshops, lomo meet-ups, af en toe een borrel of een feestje!

 • Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  geschreven door shhquiet op 2015-05-18 in #gear #lifestyle
  Een verzameling toffe Konstruktor snapshots

  Niks geeft meer voldoening dan het nemen van fantastische foto's met een camera die je zelf hebt gebouwd. Altijd al indruk willen maken op je vrienden met je gekke DIY vaardigheden? Scoor dan een Konstruktor Camera Kit en laat zien wat je in huis hebt! Oh, en de Konstruktor neemt ook prachtige foto's - bekijk deze galerie en zie wat we bedoelen!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • Shop Nieuws

  Lomo'Instant

  Lomo'Instant

  Verleg de grenzen van instant fotografie met 's werelds meest creatieve instant camera systeem boordevol functies - de Lomo'Instant Camera! De Lomo'Instant is van perfect formaat en schiet fantastisch creatieve foto's die je onmiddellijk met iedereen kan delen. Kies nu je favoriete kleur en ga aan de slag!

 • Lomography X Photo Automat Amsterdam: Analogue Circus party

  geschreven door anna-lomo op 2014-10-13 in #events
  Lomography X Photo Automat Amsterdam: Analogue Circus party

  We geven eerlijk toe, het is al enige tijd een beetje rustig wat betreft feestjes in onze Lomography Store in Amsterdam. Maar dat gaan we 6 november helemaal goed maken met je: onze winkel bestaat 3 jaar én we hebben een analoge photobooth! Zorg dat je erbij bent - dit analoge circus wil je niet missen.

 • De magie die nog moet komen: Deel 5

  geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
  De magie die nog moet komen: Deel 5

  Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

 • Lomography X Ontwerpstudio papa: pro's in raamtekeningen

  geschreven door anna-lomo op 2014-10-31 in #people #lomoamigos
  Lomography X Ontwerpstudio papa: pro's in raamtekeningen

  In oktober gingen Thomas en Jelle van ontwerpstudio papa uit Den Haag aan de slag met de ramen van onze Lomography Store in Amsterdam. Het resultaat is te gek en natuurlijk hebben we het allemaal analoog vastgelegd. Ontmoet de mannen van papa en check de foto's hier!

 • Shop Nieuws

  Film Bundels

  Film Bundels

  Wil je geld besparen? Bekijk dan eens onze selectie speciale filmbundels en deals! Of je nou op zoek bent naar nieuwe spannende emulsies of gewoonweg je voorraad wilt bijvullen; wij hebben de ideale bundel voor je!

 • Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  geschreven door tomas_bates op 2014-12-05 in #nieuws
  Lomo’Instant Sanremo Update – Pre-Order nu!

  Heb je een oogje op de prachtige Lomo’Instant Sanremo Editie? Dit is het moment om je order te plaatsen! De huidige batch van pre-orders wordt op dit moment verzonden (de datum van levering is afhankelijk van je locatie) en nemen daarom nu pre-orders op voor de volgende batch, waarvan we schatten dat deze 12 december klaar voor verzending is. Deze volgende batch pre-order-camera's is de laatste voorraad die we hebben met levering voor de feestdagen en wordt geleverd op een wie het eerst komt, wie het eerst maalt basis; plaats dus nu je bestelling om teleurstellingen te voorkomen!

 • De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  geschreven door icequeenubia op 2015-01-09 in #nieuws
  De populairste LomoKino filmpjes van 2014

  Begin het nieuwe jaar goed met een film marathon! We hebben de perfecte selectie korte LomoKino films. Pak je popcorn er maar bij en bereid je voor op een nostalgische reis door verschillende plaatsen en verschillende seizoenen met onze meest populaire LomoKino films van 2014.

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Shop Nieuws

  Lomochrome Purple en 35mm filmbundel

  Lomochrome Purple en 35mm filmbundel

  Kleur je wereld met Lomochrome Purple in combinatie met een Lomography film naar keuze en scoor 15% korting!

 • Een boswandeling met On a hazy morning en de Petzval 85mm lens

  geschreven door miss_madri op 2015-09-02 in #gear
  Een boswandeling met On a hazy morning en de Petzval 85mm lens

  Fotografenduo 'On a hazy morning', bestaande uit Joyce en Andres, weten als geen ander hoe je met beeld een verhaal kan vertellen. Voor dit fotografische avontuur namen ze de Petzval 85mm lens mee naar het Amsterdamse Bos en naar de duinen in Bloemendaal. Een boswandeling met bokeh.

 • De nieuwe Petzval lens in productie - het proces in foto's

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-08-19 in #gear #nieuws
  De nieuwe Petzval lens in productie - het proces in foto's

  Neem een kijkje achter de schermen terwijl je geduldig wacht totdat de lens eindelijk bij jou thuis bezorgd wordt!

 • De nieuwe Petzval 85 Art Lens - getest door shoot.be

  geschreven door miss_madri op 2015-08-20 in #gear #reviews
  De nieuwe Petzval 85 Art Lens - getest door shoot.be

  Ben je benieuwd naar onze Petzval 85 lens maar wil je nog wat meer informatie? De experts van shoot.be hebben de lens getest. Lees hier wat zij ervan vinden.