Cellofaan filters: zo voeg je makkelijk kleur toe aan je foto's

2012-04-11

Je kent het wel – je schiet je rolletje vol met goede foto’s, maar het eindresultaat is toch wat teleurstellend: de magie en de kleur ontbreekt. Gelukkig is hiervoor een simpele oplossing. Volg deze 3 stappen en je foto’s worden meteen magischer en kleurrijker!

Foto’s van: v3ml

Benodigdheden:

  • Schaar
  • Cellofaanpapier
  • Elastiekjes
  1. Koop cellofaanpapier bij een papier- of hobbywinkel
  2. Knip cirkels uit het papier (ongeveer 2 of 3 centimeter groter dan de grootte van je lens)
  3. Maak met een elastiekje de kleurenfilters vast aan je lens. Let wel op dat je het cellofaanpapier niet te veel kreukt, anders worden je foto’s een beetje wazig.

Je kan eindeloos variëren met kleuren, maar ook kleuren mengen door een dubbele filter te gebruiken!

Dit waren mijn resultaten:

Je kan zoveel experimenteren met het cellofaanpapier als je wilt. Je kan bijvoorbeeld de helft van je lens bedekken, of alleen een hoekje, of cellofaan voor je flitser doen!

geschreven door kathepalacio op 2012-04-11 in #gear #tutorials #diy #filters #tipster #nederlands #nld #kleur #foto-s #kleurenfilters #aanpassing #cellofaan
vertaald door desibel

Dit is ons nieuwste Kickstarter project: de Lomo’Instant Square. We hebben het over de eerste analoge camera ter wereld die vierkante Instax foto's produceert. Het beschikt over een 95mm glazen lens voor super scherpe foto's, een geavanceerde automatische modus die zorgt voor perfecte belichting, alle iconische Lomography functies — én een compact, vouwbaar ontwerp. De Lomo’Instant Square is gelanceerd op Kickstarter. Vier met ons mee op Kickstarter en bespaar zo'n 35% op de geplande verkoopprijs en ontvang allerlei extra goodies. Zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Be there and be square!

Meer interessante artikelen