Cadeau's inpakken voor beginners

Voor alle analoge fotografie liefhebbers onder jullie die hun lomostuff online bestellen, is hier een tip om meer te doen met de verpakkingen dan weggooien! Ik heb het lelijke, bruine papier dat in de dozen zit gebruikt voor een nieuw doel.

Ik heb een groot aantal kartonnen dozen en bruin verpakkingspapier verzameld doordat ik zo veel heb besteld in de online shop van Lomography.
Ze liggen in de gang, ze staan opgestapeld in mijn slaapkamer, ze zijn overal. Ik vond het zonde om ze zomaar weg te gooien, daarom heb ik ze bewaard. Maar het begon nogal rommelig te worden in huis, dus besloot ik dat ik er iets mee moest doen!

Een van mijn vrienden was bijna jarig en ik had de Split Cam voor haar besteld. Ik wilde hem leuk inpakken, maar ik had niets anders dan oud kerstpapier… Dus, toen kwam ik uit bij het saaie, bruine verpakkingspapier.

Voor deze tipster heb je nodig:

 • Het bruine verpakkingspapier
 • Een schaar
 • Plakband
 • Een doos waar je cadeau inpast
 • Het cadeau
 • Verf (ik heb acryl gebruikt)
 • Kwasten
 • Lint
 • Optioneel: Kaartje
 • Optioneel: Glitters
 • Optioneel: Een pen

Ik heb foto’s en een stap voor stap beschrijving toegevoegd voor iedereen die, net als mijn broer, geen cadeau’s kan inpakken.

1. Leg het cadeau dat je wilt inpakken in het midden van het papier. Zorg ervoor dat het net genoeg papier is om rond het cadeau te passen, te veel papier is ook niet mooi. Knip de rest van het papier weg.

2. Vouw het papier dicht van de onderkant naar de bovenkant van het cadeau en plak het vast.

3. Vouw de rechter en linker kanten naar binnen en strijk de kreukels er uit. Pak daarna de bovenste of onderste flap en vouw die omhoog. Vouw de andere kant er overheen en zet het vast met plakband.

(Je cadeautje moet er nu zo uit zien!)

4. Neem nu de doos en een stuk van het bruine papier. Leg het papier in de doos en druk het een beetje naar binnen. Leg nu het cadeautje in de doos.

5. Doe nu, als je net als ik van glitters houdt (en als het cadeautje voor een meisje is), wat glitters bij het cadeautje! Je kan er ook nog een verjaardagsberichtje bij doen!

6. Doe de doos dicht en pak deze op de zelfde manier in als het cadeau!

(Let niet op Bella….)

7. Nu volgt het leukste; het is tijd om de verf en kwasten er bij te pakken! Maar voordat je dat doet, gebruik je eerst wat grote stukken papier om je kleed/vloer/tafel te beschermen en leg de ingepakte doos hier op, voor het geval de verf gaat druppen. Nu kun je de hele doos verven hoe je wilt! Ik heb rozige kleuren gebruikt en een beetje op een vlekkerige manier geverfd. Je kan ook een sponsachtige kwast gebruiken, dat ziet er ook cool uit. Vergeet niet ook de vouwen te verven.

8. Terwijl je wacht tot de verf droog is (wat niet niet lang hoeft te duren als je met acrylverf hebt geverfd en niet te grote klodders hebt gebruikt), kun je… Een verjaardagskaart maken, de rommel opruimen, of kijken hoe je kat ligt te zonnebaden, zoals ik deed.

9. Tijd om het helemaal af te maken met wat lint! Knip een lang stuk af en leg het midden ervan over de bovenkant van de doos. Zorg dat je het lint op de zelfde plek houdt, terwijl je de doos omdraait, het lint kruist en de doos weer terugdraait. Leg er nu een knoop in!

10. Ik houd van gekrulde friet en nóg meer van gekrulde lintjes, dus pak je schaar en leg het lint over de scherpe kant. Druk het lint hard op de schaar (niet te hard) met je duim en trek dan de schaar omhoog.

11. Voor de finishing touch knip je een klein kaartje uit (ik heb een foto van de Lomography x Tungsten filmverpakking gebruikt, omdat het goed bij de kleuren van de doos paste) en maak je er een gaatje in. Haal er een lintje door en knoop het aan het cadeautje. Vergeet het lintje niet te krullen!

En dan ben je klaar, je hebt nu afval succesvol veranderd in een cadeautje!

Foto’s en tekst door Natalie Fong. Ze komt oorspronkelijk uit Taipei, Taiwan, maar Natalie woont nu in Honolulu, Hawaii.

geschreven door natalieerachel op 2012-02-18 in #gear #tipster #papier #cadeau-s #tipster #inpakken #doos #verpakking #decoratie
vertaald door maaikeschets

Meer interessante artikelen

 • De Diana F+ Kroniek: Deel IV

  geschreven door audiosoldier op 2014-10-23 in #gear #tipster
  De Diana F+ Kroniek: Deel IV

  Wist je dat je met je Diana F+ ook aan Pinhole fotografie kan doen? In dit vierde deel van de Diana F+ Kronieken ga ik al mijn tips over Pinhole fotografie met de Diana F+ met jullie delen! Niets dat je nog zal tegenhouden om je eens aan deze oldschool techniek te wagen!

 • De Diana F+ Kroniek: Deel I

  geschreven door audiosoldier op 2014-10-04 in #gear #tipster
  De Diana F+ Kroniek: Deel I

  Al enige jaren ben ik de trotse eigenaar van een Diana F+ en ondertussen kan ik er prachtresultaten mee op papier toveren! Maar dit was niet altijd zo! Hier vind je mijn tips & tricks voor zowel beginners, gevorderden als experts! Je kan nooit genoeg weten, am I right?

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Shop Nieuws

  Voordeelbundels in de online shop

  Voordeelbundels in de online shop

  Zuinig aan doen deze maand? Check dan onze speciale deals en bundels. Of je nou Lomomaagd bent of een eindbaas, hier vind je altijd geweldige deals. En altijd met korting!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Shop Nieuws

  Film Bundels

  Film Bundels

  Wil je geld besparen? Bekijk dan eens onze selectie speciale filmbundels en deals! Of je nou op zoek bent naar nieuwe spannende emulsies of gewoonweg je voorraad wilt bijvullen; wij hebben de ideale bundel voor je!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
  Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

 • Shop Nieuws

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

 • Lomopedia: de Lomo'Instant

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
  Lomopedia: de Lomo'Instant

  Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.

 • Portretten met textuur met Lomography's nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-09 in #gear #nieuws
  Portretten met textuur met Lomography's nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  De lens van professor Joseph Petzval in 1840 veranderde de wereld van de portretkunst. Lomography brengt deze lens terug met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Controle Art Lens. In combinatie met je analoge camera's produceert dit verfijnde model produceert een prachtig bokeh rond een gezicht in scherpe focus.