Staff Review: Diana Multi-Pinhole Operator

Als je nog geen ervaring hebt met pinhole fotografie, is Lomography's eigen Diana Multi-Pinhole Operator één van de beste camera's die je kan (en moet) proberen . Het was voor mij de eerste keer met beiden, en ik denk dat je net als ik de resultaten super vindt!

Pinhole fotografie is eigenlijk iets dat elke fotograaf een keer moet hebben geprobeerd, ongeacht je niveau of specialisatie. Foto’s maken zonder lens en met lange sluitertijden heeft iets uitermate fascinerends. Het is zo simpel, maar toch zo bijzonder, spookachtig en magisch. Je kan zelf een pinhole camera maken van gewone gebruiksvoorwerpen (zoals een luciferdoosje of een pakje sap), of je kan kiezen voor de Diana Multi-Pinhole Operator en een paar unieke pinholefoto’s maken.

Zoals de meeste lomografen die deze camera zien was ook één van mijn eerste vragen ’Wat is er nou zo anders aan deze camera dan de pinhole functie van de ==Diana F+?==" Het eerste teken was het schuifje aan de onderkant waarmee je kan kiezen tussen één, twee of drie pinholes. Vervolgens kreeg ik een aantal kleurenfilters in mijn handen gedrukt, die je voor de pinholes kan bevestigen. Als laatste de focus. Toen ik door de zoeker keek leek dat een groothoek te zijn. Ik keek in het boekje naar de technische specificaties en zag dat de focale lengte van de lens 29 mm was.

Oke, ik had dus meerdere pinholes (vandaar de naam van de camera natuurlijk), kleurenfilters en een groothoeklens. Dit zou echt een unieke pinhole-ervaring worden. Ik laadde de camera met 400 ISO films (Kodak Portra 400 NC and Fuji Pro 400H) en maakte overal foto’s: op kantoor, buiten het kantoor, tijdens het opbouwen van een expositie, in een restaurant, in mijn achtertuin, met en zonder kleurenfilters.

Credits: plasticpopsicle

Het gevoel dat ik pas aan het begin stond van een serie pinhole experimenten overheerste. Alle andere geavanceerde fantastische technieken (zoals die getipt door mephisto19) en andere geschikte Diana accessoires ga ik nu ook zeker proberen. Toen ik de foto’s hieronder zag was ik verbijsterd!

Als je meer wilt weten over de Diana Multi-Pinhole Operator, moet je hier even naar kijken: Capture Daily Happenings With The Diana Multi-Pinhole Operator (alleen in het Engels).

De Diana Multi-Pinhole Operator is een pinhole camera zoals je nog nooit hebt gezien! Met deze camera kun je kiezen tussen 1, 2 of 3 pinholes op één foto — spectaculair als je gebruik maakt van de bijgeleverde colour gels. Gave, unieke, gemakkelijke en kleurige medium format pinholes! Koop nu ke eigen Diana Multi Pinhole Operator in de Shop!

geschreven door plasticpopsicle op 2012-02-11 in #reviews #diana #lomography #pinhole-photography #staff-review #review #netherlands #nld #recensie #holland #nederland #diana-multi-pinhole-operator #pinhole #dutch
vertaald door pinkpix

Meer interessante artikelen

  • De Diana F+ Kroniek: Deel IV

    geschreven door audiosoldier op 2014-10-23 in #gear #tipster
    De Diana F+ Kroniek: Deel IV

    Wist je dat je met je Diana F+ ook aan Pinhole fotografie kan doen? In dit vierde deel van de Diana F+ Kronieken ga ik al mijn tips over Pinhole fotografie met de Diana F+ met jullie delen! Niets dat je nog zal tegenhouden om je eens aan deze oldschool techniek te wagen!

  • De magie die nog moet komen: Deel 5

    geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 5

    Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

  • De magie die nog moet komen: Deel 4

    geschreven door Lomography op 2014-09-05 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 4

    Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

  • Shop Nieuws

    Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

    Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

    Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

  • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

    geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
    Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

    Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

  • Lomo Essentials: De tropische vakantie

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
    Lomo Essentials: De tropische vakantie

    Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

  • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

    geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
    Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

    Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

  • Shop Nieuws

    Diana F+ Instant Camera

    Diana F+ Instant Camera

    Maak dromerige plaatjes met de Diana F+ Instant camera. De foto's komen er direct uit en omdat er een close-up lens bijzit, is ze ideaal voor portretten!

  • De Lomo LC-A bezoekt Canada

    geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
    De Lomo LC-A bezoekt Canada

    Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

  • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
    Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

  • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
    Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

    De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

  • Shop Nieuws

    Korting op een DIY camera!

    Korting op een DIY camera!

    Maak zachte groothoek beelden met de Pinhole Art DIY 135 camera. Zet hem in elkaar, en schiet met 35mm film. Nu met 40% korting!

  • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

    geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
    Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

    De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

  • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
    Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

    Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

  • Lomopedia: de Lomo'Instant

    geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
    Lomopedia: de Lomo'Instant

    Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.