Staff Review: Diana Multi-Pinhole Operator

Als je nog geen ervaring hebt met pinhole fotografie, is Lomography's eigen Diana Multi-Pinhole Operator één van de beste camera's die je kan (en moet) proberen . Het was voor mij de eerste keer met beiden, en ik denk dat je net als ik de resultaten super vindt!

Pinhole fotografie is eigenlijk iets dat elke fotograaf een keer moet hebben geprobeerd, ongeacht je niveau of specialisatie. Foto’s maken zonder lens en met lange sluitertijden heeft iets uitermate fascinerends. Het is zo simpel, maar toch zo bijzonder, spookachtig en magisch. Je kan zelf een pinhole camera maken van gewone gebruiksvoorwerpen (zoals een luciferdoosje of een pakje sap), of je kan kiezen voor de Diana Multi-Pinhole Operator en een paar unieke pinholefoto’s maken.

Zoals de meeste lomografen die deze camera zien was ook één van mijn eerste vragen ’Wat is er nou zo anders aan deze camera dan de pinhole functie van de ==Diana F+?==" Het eerste teken was het schuifje aan de onderkant waarmee je kan kiezen tussen één, twee of drie pinholes. Vervolgens kreeg ik een aantal kleurenfilters in mijn handen gedrukt, die je voor de pinholes kan bevestigen. Als laatste de focus. Toen ik door de zoeker keek leek dat een groothoek te zijn. Ik keek in het boekje naar de technische specificaties en zag dat de focale lengte van de lens 29 mm was.

Oke, ik had dus meerdere pinholes (vandaar de naam van de camera natuurlijk), kleurenfilters en een groothoeklens. Dit zou echt een unieke pinhole-ervaring worden. Ik laadde de camera met 400 ISO films (Kodak Portra 400 NC and Fuji Pro 400H) en maakte overal foto’s: op kantoor, buiten het kantoor, tijdens het opbouwen van een expositie, in een restaurant, in mijn achtertuin, met en zonder kleurenfilters.

Credits: plasticpopsicle

Het gevoel dat ik pas aan het begin stond van een serie pinhole experimenten overheerste. Alle andere geavanceerde fantastische technieken (zoals die getipt door mephisto19) en andere geschikte Diana accessoires ga ik nu ook zeker proberen. Toen ik de foto’s hieronder zag was ik verbijsterd!

Als je meer wilt weten over de Diana Multi-Pinhole Operator, moet je hier even naar kijken: Capture Daily Happenings With The Diana Multi-Pinhole Operator (alleen in het Engels).

De Diana Multi-Pinhole Operator is een pinhole camera zoals je nog nooit hebt gezien! Met deze camera kun je kiezen tussen 1, 2 of 3 pinholes op één foto — spectaculair als je gebruik maakt van de bijgeleverde colour gels. Gave, unieke, gemakkelijke en kleurige medium format pinholes! Koop nu ke eigen Diana Multi Pinhole Operator in de Shop!

geschreven door plasticpopsicle op 2012-02-11 in #reviews #pinhole-photography #staff-review #dutch #nld #nederland #review #recensie #holland #lomography #pinhole #diana-multi-pinhole-operator #netherlands #diana
translated by pinkpix

Meer interessante artikelen

  • De Diana F+ Kroniek: Deel IV

    geschreven door audiosoldier op 2014-10-23 in #gear #tipster
    De Diana F+ Kroniek: Deel IV

    Wist je dat je met je Diana F+ ook aan Pinhole fotografie kan doen? In dit vierde deel van de Diana F+ Kronieken ga ik al mijn tips over Pinhole fotografie met de Diana F+ met jullie delen! Niets dat je nog zal tegenhouden om je eens aan deze oldschool techniek te wagen!

  • De magie die nog moet komen: Deel 5

    geschreven door Lomography op 2014-09-06 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 5

    Vorige week ontving ik iets vreemds in mijn brievenbus. Het was een kaartje met op 1 kant een foto. Op de foto zie je mij bij de zee zitten tijdens mijn vakantie afgelopen jaar. Maar ik heb echt geen idee wie deze foto heeft gemaakt - daarom ben ik hier, om jullie hulp te vragen bij mijn zoektocht naar deze mysterieuze fotograaf en zijn/haar raadsel. Help je me?

  • De magie die nog moet komen: Deel 4

    geschreven door Lomography op 2014-09-05 in #nieuws
    De magie die nog moet komen: Deel 4

    Lees snel verder beste lomograaf, dan zal ik je een verhaal vertellen. Let op, er kunnen wel meer vragen dan antwoorden ontstaan van dit eigenaardige verhaal. In de loop der tijd zullen de dingen helder worden (zo gaat dat altijd, toch?). Ga samen met mij op reis. Als je op het einde het antwoord denkt te hebben; laat het me weten in de comments onderaan!

  • Shop Nieuws

    Diafragma's voor de Petzval lens

    Op zoek naar een beetje meer bokeh in je Petzval foto's? Ga voor onze speciale diafragma's en je zal sterretjes zien!

  • Een nieuw Lomography Mystery Product wordt morgen gelanceerd

    geschreven door shhquiet op 2015-04-29 in #gear #nieuws
    Een nieuw Lomography Mystery Product wordt morgen gelanceerd

    Voor het geval je onze recente aankondiging hebt gemist - we zullen ons nieuwe mystery product MORGEN onthullen. Voor onze tweede teaser hebben we 30 interessante analoge scènes uit de straten samengesteld. Jep, dat is de enige aanwijzing die we je kunnen geven! Kijk goed en misschien kun je wel een hint of twee vangen?

  • Top 5 manieren om fleurige shots te schieten

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-29 in #world #lifestyle
    Top 5 manieren om fleurige shots te schieten

    Van knop tot bloei; bloemen zijn een eeuwige inspiratiebron. Geen wonder dat ze de basis van vele schilderijen, designs en Lomographs zijn geweest!

  • Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

    geschreven door bgaluppo op 2015-04-29 in #gear
    Lomo'Instant + Splitzer: alles is mogelijk!

    De Splitzer is een kleine accessoire waarmee je allerlei gekke dingen met je Lomo'Instant camera kunt doen. Voor deze galerij hebben we geëxperimenteerd met het splitsen van gezichten en de resultaten zijn hilarisch!

  • Shop Nieuws

    Vier Koningsdag in stijl met deze oranje Fisheye camera!

    Vier Koningsdag in stijl met deze oranje Fisheye camera!

    Ga voor een spectaculair analoog Koningsdag avontuur met de Fisheye No.2 Vibrant Orange en vang alles om je heen op één grote ronde foto.

  • Terug op voorraad: de Fujifilm Instax Share Smartphone Printer SP-1

    geschreven door shhquiet op 2015-04-29 in #gear #nieuws
    Terug op voorraad: de Fujifilm Instax Share Smartphone Printer SP-1

    Het is tijd om een analoog tintje aan al je smartphone foto's toe te voegen! We hebben de Fujifilm Instax Share SP-1 weer op voorraad in onze shop; een draagbare en makkelijk te gebruiken printer waarmee je je mobiele foto's, evenals gescande analoge foto's, op magische wijze kan omzetten tot supercoole instant snapshots. Hij werkt uitstekend met Android en iOS tablets en telefoons - transfer de afbeeldingen naar het apparaat met behulp van de gratis Instax Share app en begin met printen!

  • 5 sexy dingen die je kan doen met de Lomo LC-A+

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-28 in #world #lifestyle
    5 sexy dingen die je kan doen met de Lomo LC-A+

    Laat je niet verraden door de no-nonsense body van Lomo LC-A+. Druk op de juiste knoppen en hij zal amoureuze bezienswaardigheden vastleggen —van flitsen van de huid tot verblindende zonsondergangen.

  • Het Museum of Modern Art adviseert de Lomography Petzval Lens

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-27 in #gear
    Het Museum of Modern Art adviseert de Lomography Petzval Lens

    Zie hier waarom de shop van het MoMA Lomography's top-of-the-line lens op voorraad heeft.

  • Shop Nieuws

    Belair Camera

    Belair Camera

    Fan van middenformaat foto's? Deze parel van een Belair stelt nooit teleur tijdens het schieten van foto's op 120 film! Je kunt kiezen uit verschillende Belair edities.

  • Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

    geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-04-15 in #world #lifestyle
    Tintype celebrities - zo ziet dat eruit!

    Victoria Will fotografeerde Kevin Bacon, Robert Redford, Ethan Hawke en Ewan McGregor in een moderne studio en ontwikkelde hun foto's met behulp van een proces dat dateert uit 1851.

  • Surf Fotografie door Alex Laurel

    geschreven door Julien Matabuena op 2015-04-16 in #people #lifestyle
    Surf Fotografie door Alex Laurel

    De Franse surf-fotograaf Alex Laurel gaf onlangs een interview met onafhankelijke en internationale publicatie voor de in Berlijn gevestigde Freunde von Freunden, waarin hij sprak over zijn jeugd, het verhuizen van Anglet naar Gabon om gemakkelijk toegang te hebben tot Frankrijk's beste surf gebieden, de beste surf bestemmingen ter wereld en zelfs over zijn reis naar IJsland en Kamchatka.

    1
  • De Lomo LC-A+ in Hong Kong

    geschreven door anna-lomo op 2015-04-08 in #world #locaties
    De Lomo LC-A+ in Hong Kong

    De Lomo LC-A + is je beste vriend voor al je reizen en avonturen. Hong Kong ligt aan de zuidelijke kust van China en staat bekend als een metropool waar de Oosterse en Westerse culturen elkaar ontmoeten. Laat de LC-A + je meenemen en voel de drukte van een van de meest dichtbevolkte steden ter wereld!