XPRO negatieven scannen

2012-02-09 2

Ik vond het best lastig om mijn negatieven in te scannen na het cross-processen. Na verschillende resultaten met verschillende scanners, wist ik eindelijk hoe ik het moest aanpakken! Lees hier hoe ik het heb gedaan met mijn scanner.

Verschillende scanners, verschillend resultaat. Dit komt door de instellingen en ook door degene die de scanner gebruikt. Een subjectieve zaak dus. Cross-processing is een geweldige techniek om dia’s als kleurenfilm te ontwikkelen waarmee je super verzadigde, toffe foto’s krijgt. Maar als de scanner de resultaten verpest, wordt het nogal irritant. In dit filmpje laat ik je mijn methode zien om xpro negatieven in te scannen. Ik heb een Epson scanner gebruikt en een rolletje van Fuji Sensa, cross-processed natuurlijk.

Dit zijn de resultaten:

Ze zien er hier nog een beetje grof uit, dus ze kunnen nog worden bewerkt in Photoshop, maar niet te veel.

geschreven door pvalyk op 2012-02-09 in #videos #gear #tutorials #tipster #lomography #scan #xpro #scanner #scannen #epson #ontwikkelen
vertaald door nin90

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

2 Comments

  1. marissa
    marissa ·

    Ik mis een beetje wat nou het bijzondere is in tegenstelling tot gewoon scannen?

  2. s0y
    s0y ·

    En ik dacht 'bewerken in photoshop?!'..

Meer interessante artikelen