Fuji Velvia 50: niet zomaar een 50 ISO film

Dit was mijn eerste keer met Fuji Velvia 50 en het leek me een goed idee om deze diafilm te gebruiken om de prachtige zonsopgang bij de vulkaan Bromo op Java vast te leggen.

De Fuji Velvia film had ik geladen in mijn Horizon Perfekt en ik had hiermee volledige controle over de belichtingstijd.

De eerste keer heb ik de film waarschijnlijk te lang belicht, wat resulteerde in overbelichte foto’s. Ik dacht dat met 50 ISO ik de zon wat meer op de film moest laten branden dan normaal. Niet dus!

Nadat ik doorhad dat ik de film aan het overbelichten was besloot ik de Horizon Perfekt terug te zetten naar de instellingen die ik normaal gebruik. Dat was een goede beslissing! Kijk maar naar de foto’s hieronder.

WOW! Kijk eens naar dat groen! Dit is het duidelijk het handelsmerk van Fujichrome na cross-processen. Dat groen met de zachte korrel van een 50 ISO film. Duidelijk niet zomaar een 50 ISO film!

Mijn advies voor toekomstige gebruikers: om optimaal te kunnen genieten van de rijke groene tinten en de fijne korrel moet je deze film goed belichten. Ik heb zelf waarschijnlijk de verkeerde belichting gekozen, maar ik heb nog steeds genoten van deze film. Het is ook mijn eerste ervaring met diafilm ISO 50 en ben nu al fan van deze Fuji film! LOMO ON!

Fuji Velvia 50 RVP 35mm is super verzadigd en ongeveer zo high-res als mogelijk is. Als je deze crossed wordt het groen nog groener en het rood en geel zullen eruit springen! Bestel deze diafilm nu in onze online shop.

written by adi_totp on 2012-02-06 #gear #slide #35mm #review #film-review #cross #dia #lomography #velvia #horizon-perfekt #fujichrome #netherlands #x-pro #fuji-velvia-50 #nederland #dutch #holland #iso-50 #user-review #nld #recensie

More Interesting Articles