De nomaden en hun kermis in Gent

Ik heb een groep kermisreizigers bezocht terwijl ze hun kermis in de kleine stad Gent in België hielden. Gelukkig kreeg ik als fotograaf toestemming om op de camping hun manier van leven vast te leggen. Dit is een lopend project geworden.

Hier in België is de kermis een populaire jaarlijkse traditie dat mensen van over de hele stad trekt. Deze kermissen brengen een groot aanbod van attracties geliefd door elk kind, gaande van gekke achtbanen en schietkramen tot horrorhuizen en een groot rad. De grootste kermis vindt plaats in Brussel, in de vroege zomer. Toch zijn er bepaalde “families” die het land rondreizen en soms zelfs naar het buitenland trekken, om hun kermis op te zetten en plezier en geluk te verspreiden voor zij deze paradijselijke attracties bezoeken.

Er zijn echter bepaalde aspecten van dit nomadenleven die we niet te zien krijgen: hoe en waar ze leven, hun dagelijkse activiteiten, weg van al het chaotisch plezier, glorie en betovering van de kermis.

Ik heb een groep kermisreizigers bezocht terwijl ze hun kermis in de kleine stad Gent in België hielden. Ik had het geluk om als fotograaf geaccepteerd te worden op hun camping en kreeg alle toestemmingen om hun manier van leven vast te leggen.

In het doolhof van caravans (misschien beter beschreven als “villa’s op wielen”), ontvouwt zich een klein tafereel tussen de bewoners. Scènes van een niet-plaats, gezien de fysieke locatie slechts tijdelijk is en niet echt een belangrijke rol speelt in de functionaliteit en levensstijl van de gemeenschap.

In deze staan serie werkcondities en een vrije tijd levensstijl naast elkaar.

geschreven door maxpinckers op 2012-01-06 in #places #park #camping #gent #location #kermis #belgie #gemeenschap
vertaald door charissa

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen