Mijn traditionele kerstmis (toen ik nog klein was)

Tijdens iedere kerstavond aten we met onze hele familie. Op 25 december zou mijn vader ‘s morgens foto’s maken van mijn broer en mij met onze cadeautjes.

Op kerstavond willen we er altijd prachtig uit zien en lekker eten. Bij ons werd het diner altijd gemaakt door mijn oma en mijn moeder. Vaak maakten ze het traditionele gerecht Hallacas. Voor mijn broer en mezelf maakte ze dan varkensvlees of kip apart (wij lusten geen hallaca’s). De totale voorbereiding nam destijds ongeveer anderhalve dag in beslag. Daarbaast maakten we ook vaak wat gebakken platanos, salade met kip erin (jammie!) en natuurlijk (zonder is het geen kerstmisdiner) “pan de jamón”:
[Movie"http://www.youtube.com/watch?v=_3rzbI3ZNEM]

Mijn eerste kerstmis was heel leuk (voor zover ik dat kan opmaken aan de foto’s). Het ‘traditionele’ fotomoment was altijd wanneer ik mijn cadeautjes kreeg. De camera hing altijd om mijn vaders nek en dus nam hij op dat moment vaak de foto’s. Hij fotografeerde mijn moeder, ons tweeën (wel met wat hulp van iemand anders, zoals bijvoorbeeld mijn oom), en ‘s morgens op eerste kerstdag schoot hij foto’s van mij (omdat ik het oudste ben) en van mijn cadeautjes!

Credits: le_ors

Ook als mijn broertje kwam ging mijn vader vaak lekker veel foto’s schieten. Hij hield altijd de traditie in stand, dus moesten we voor de boom met onze mooie kleren aan. Deze foto’s zijn van ong. 1995 of 1996 (Niemand onthoud de precieze data).

Credits: le_ors

De ochtend was altijd het spannendste moment – want dan mochten we de cadeautjes open maken. We renden dan altijd naar de kerstboom om te kijken welke cadeautjes voor wie waren. Als we de cadeautjes open maakten (waarbij we altijd probeerde om het papier heel te houden), pakte pap zijn camera er weer bij voor een nieuwe fotosessie. Voordat de foto geschoten werd zorgden wij ervoor dat iedere pop netjes op de bank lag/zat, voordat we zelf gingen zitten. Hier zijn wat foto’s (tussen 1995 – 1997)

Credits: le_ors

Op deze foto’s keek ik nooit echt vrolijk, maar gelukkig lachte mijn broer wel altijd! Ik wens jullie allemaal ook dit jaar een prettig kerstfeest!

geschreven door le_ors op 2011-12-24 in #lifestyle #dinner #tradition #christmas #lomography #navidad #venezuela #festivity #analogue-lifestyle #maracay
vertaald door 22liesa

Kickstarter

De Diana Instant Square brengt een iconische esthetiek naar instant fotografie in vierkant formaat en vult frames met sterke, verzadigde kleuren en rijke, humeurige vignettering. Onze nieuwste innovatie, gebouwd om je inspiratie de vrije loop te laten, is voorzien van een Multiple Exposure modus, een Bulb modus voor lange belichtingen, een hot-shoe adapter en nog veel meer! Je kunt 'm zelfs gebruiken met alle lenzen die voor de Diana F+ zijn gemaakt, zodat je je perspectief altijd en overal kunt veranderen. Geen enkele foto zal hetzelfde zijn. Steun ons nu op Kickstarter!

Meer interessante artikelen