Eén groot Lomography feest tijdens de museumnacht 2011

Het was één groot Lomography feest tijdens de museumnacht in het Joods Historisch Museum. Inclusief LomoKino filmset, scavenger hunt en héél veel foto's. Geniet heerlijk na met deze uitgebreide analoge recap inclusief beeldmateriaal!

De Lomography CREW tijdens de museumnacht 2011

Het was zaterdagavond 5 november 19h, toen de deur naar het grote Lomography feest in het Joods Historisch Museum op de museumnacht open ging. Een massa mensen rende naar binnen en stuitte meteen in de entreehal op de 60m2 Lomography set up. Een set up voor een hele avond Lomography plezier. En ja, dat hebben de ruim 4000 passerende bezoekers gehad deze avond. Lomography was aan!

De eyecatcher van de avond was natuurlijk de LomoKino filmset, met professionele belichting van onze trouwe community leden sjaak & nout, 2 statieven met LomoKino's en Fritz the Blitz flitser, achtergrond decor en uiteraard bijbehorende kostuums. De donderdag voor de museumnacht werd deze nieuwste telg in de Lomography familie nog wereldwijd gepresenteerd in alle Lomography Gallery Stores over de hele wereld, zo ook in Amsterdam. Deze revolutionaire analoge filmcamera sloeg bij alle analoge fotografie fans in als een bom. Die camera moest gezien en natuurlijk uitgeprobeerd worden. Precies, dat kon dus mooi tijdens de museumnacht, 2 dagen na het lanceringsfeestje.

Credits: lgsamsterdam

Iedereen kon als groepje een eigen script verzinnen, bijbehorende kostuums uitzoeken en een plekje innemen op de filmset. De regisseursstoel met film klapbord en bijbehorend Woody Allen jasje + bril stond klaar, net als LomoKino-masters Niels a.k.a. kamiraze en Joost a.k.a. sjost. Zij begeleiden de filmmakers in hun meesterwerken en gaven hier en daar nog wat geniale creatieve input aan de analoge blockbusters. De meest briljante titels en films kwamen voorbij. Van Jood vs. brood tot aan This is not a love story en Sja-loom. We hebben ons kapot gelachen…

Helaas zijn de LomoKino films nog niet klaar voor broadcasting :(. Het ontwikkelen en digitaliseren is een flink karwei. Maar ach, geduld is een schone zaak. We houden de spanning er gewoon nog even in en zullen op donderdag 8 december – tijdens de officiële Lomography Museumnacht Afterparty – alle geschoten bioscoopkrakers van deze legendarische avond op groot scherm laten zien. Heb je er één met je vrienden gemaakt? Kom langs en geniet jouw eigen LomoKino première!

Maar het Lomography Museumnacht feest was meer dan alleen het LomoKino filmavontuur. Recht tegenover de filmset stonden Jos a.k.a. henkdevries samen met Maaike en Maarten klaar om 11 fanatieke Scavenger hunters te voorzien van een La Sardina camera met film en opdrachtenlijst. We wisten dat dit soort spelletjes perfect in het museumnacht-straatje passen, maar dat ze 11 La Sardina camera’s zó snel uitgeleend zouden zijn, nee dat hadden we niet gedacht. Analoge newbees en ervaren snapshotters streden tegen elkaar tijdens deze musemnacht-hunt en hebben tijdens deze n8 de meest bizarre en hilarische opdrachtfoto’s geschoten.

Credits: lgsamsterdam

De 15 opdrachten van de scavenger hunt:

1) Museum-hopping (10) – Museumnacht betekent heel veel musea. Schiet een foto van jezelf bij de ingang van ieder museum dat je bezoekt en je casht 10 punten per museum!
2) Falafel break (10) – vlakbij het JHM worden broodjes falafel gemaakt. Vind de falafel-tent en scoor een heerlijk broodje. 10 punten als je met de sticker in je hand achter de frituur gaat staan!
3) Nachtwandeling (5) – vlakbij het JHM in een achtertuin wordt een nachtwandeling gehouden. Doe mee en schiet een foto in die tuin.
4) Rondje fietsen (10) – Speel Eddie Merx voor een paar minuten en schiet een foto al fietsend in de binnentuin van de Hermitage.
5) Radio Barkas (10) – spot de rijdende DJ’s en schiet een foto van jezelf achter hun draaitafels.
6) King Jack (10) – Wees creatief en organiseer een meet&greet met deze Amsterdamse band en schiet een groepsfoto mét de sticker!
7) Huwelijksbootje (25) – er is 1 museum vanavond waar je voor 1 dag in het huwelijksbootje kan stappen. Daar hoort een foto bij. 25 punten voor de bruid en de bruidegom!
8) Foamlabbers (10) – vind 1 vd 7 foamlabbers (die tevens Lomo Amigos zijn geworden!) en ga met hem/haar op de foto. 10 punten per foamlabber!
9) From the hip (30) – het is een beetje illegaal, maar daarom juist leuk. From the hip een foto maken van de Nachtwacht. 30 punten als het je lukt mét de Lomography sticker in beeld!
10) Jewish Princess (10) – ook in het JHM word je in no time een echte Jewish American Princess. Dit verkleedpartijtje levert je 10 punten op!
11) Yellow cab (10) – taxi’s hebben ze in NYC overal. Maar in Amsterdam scheuren ze je ook van het fietspad af. Maak vriendjes met één taxichauffeur en ga met hem in de taxi op de foto. Een echte YELLOW cab levert je 30 punten op!
12) The Big Apple (10) – zo wordt NYC ook wel genoemd, dat weet iedereen. Zoek een appel in de stad en zet hem op de foto met je sticker. Wees creatief!
13) Transportation double (20) – er zijn meerdere manieren om van museum naar museum te komen. Trammetje, fiets, bus of taxi. Schiet een double exposure van verschillende transport opties en je casht 20 punten!
14) Fishy foto’s (10) – de La Sardina camera ziet er uit als een klassiek sardine blikje. Zoek een vis en leg hem vast. Wees creatief!
15) JACKPOT LIGHT PAINTING (50) – Donker en Sardina camera’s = perfecte gelegenheid voor een potje light painten. Zet de camera op de B modus, houd de sluiter ingedrukt en schrijf met een (fiets)lampje de namen van je teamgenoten. Foto gelukt? Dan krijg je 50 punten! JACKPOT

Benieuwd wie deze hunt gewonnen heeft? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Lomography Museumnacht Afterparty op donderdag 8 december in de Lomography Gallery Store. Kom langs gezellig langs, bekijk alle museumnacht LomoKino films op groot scherm, neem je eigen scavenger hunt prints mee naar huis en feest met ons mee!

Last but not least – op een tafel hadden we een zelfgemaakte doos vol met filmbusjes gezet. Een grabbelbox waar iedereen 1x in mocht graaien. Trok je een filmbusje met een klein papiertje erin? Dan had je prijs! Van workshop vouchers tot aan films én zelfs een La Sardina El Capitain werden weg gegeven. Lucky lomographers!

Time flies when you’re having fun. Conclusie – een zeer geslaagde én gezellige avond! En allemaal mogelijk dankzij onze vrienden van het Joods Historisch Museum. Waarvoor nogmaals hartelijk dank! Wie weet volgend jaar weer een editie?

Bekijk hier alle foto’s gemaakt door ehud – onze huis-lomograaf!

…en hier het filmpje van sjaak & nout:

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN WINKEL
Zondag: 12:00h – 18:00h
Maandag: 12:00h – 18:00h
Dinsdag: 10:00h – 18:00h
Woensdag: 10:00h – 18:00h
Donderdag: 10:00h – 21:00h
Vrijdag: 10:00h – 18:00h
Zaterdag: 10:00h – 18:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

geschreven door mrmaart op 2011-11-17 in #nieuws #nacht #joods-historisch-museum #amsterdam #nederland #museum #grappelbox #lomography-gallery-store-amsterdam #la-sardina #herfst #n8 #holland #scavenger-hunt #lgs-amsterdam #jhm #filmset #lomography-the-netherlands #november #museumnacht #lomokino #museumn8

Meer interessante artikelen

 • Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  geschreven door hannah_brown op 2014-10-15 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • De crew van Lomography Benelux - Ghislaine

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-08 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Ghislaine

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week is het woord aan redactie- en workshopheld Ghislaine!

  5
 • Shop Nieuws

  35 mm verrassingspakket

  35 mm verrassingspakket

  Hou jij van een verrassing? Bestel dan nu ons 35mm verrassingspakket. We hebben speciaal verlopen en zeldzame film geselecteerd!

 • Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  geschreven door Samantha Norman op 2015-06-30 in #world #nieuws #events #lomoamigos
  Emily Soto bij onze NYC Lomo Gallery Store

  Reis naar New York gepland? Breng een avond door met NYC-based modefotograaf Emily Soto. Gelijktijdig met haar tentoonstelling in onze Gallery Store, "Petzval Porträts: Bloom," zal Emily haar werk en ervaring met de nieuwe Petzval Art Lens in haar werk bespreken. Verzamel inzicht in het creatieve proces van één van onze favoriete fotografen van New York. Dit evenement vindt plaats op 9 juli om 18:00u!

 • Lomo Essentials: De tropische vakantie

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-29 in #gear #lifestyle
  Lomo Essentials: De tropische vakantie

  Je hebt recht op een vakantie en je hebt een aantal handige Lomography gear verdiend!

 • Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  geschreven door anna-lomo op 2015-06-24 in #people #nieuws #lifestyle
  Photo Automat Amsterdam bij Hutspot

  Omdat we helaas onze Gallery Store in de 9 Straatjes moesten sluiten, was het ook tijd om een nieuw thuis te zoeken voor onze photobooth van Photo Automat Amsterdam. Kom snel langs bij Hutspot en duik in onze photobooth!

 • Shop Nieuws

  Verlopen Film

  Verlopen Film

  Net als een stuk kaas heeft een filmrolletje een THT datum! En toch krijg je soms de mooiste effecten juist doordat je een verlopen rolletje gebruikt. Het is altijd een verrassing wat er gebeurd is met je rol na het ontwikkelen.

 • De Lomo LC-A bezoekt Canada

  geschreven door givesmehell op 2015-06-23 in #world #locaties
  De Lomo LC-A bezoekt Canada

  Canada, ook bekend als de Great White North, is gelegen in het noordelijke deel van Noord-Amerika. Als tweede grootste land ter wereld, heeft Canada heel veel te bieden!

 • Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door antoniocastello op 2015-06-22 in #gear #lifestyle #events
  Terug in de tijd met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  "Ik kan geen betere manier bedenken om een weekend in de stad door te brengen" - Bill Cunningham, The New York Times 2014

 • Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  geschreven door Kwyn Kenaz Aquino op 2015-06-22 in #gear #lifestyle
  Klassieke shots met de Lomo Lubitel 166+

  De Lomo Lubitel 166+ is een match met de klassieke charme van zwart-wit fotografie. Scènes van het stadsleven en de natuur krijgen de juiste hoeveelheid licht en schaduw dankzij de trouwe belichtingsinstellingen. De glazen lens, met zijn scherpe visie, helpt fotografen tonale en suggestieve beelden te schieten. Deze foto's van de wereldwijde community zijn goede voorbeelden.

 • Shop Nieuws

  Probeer ons LomoLAB!

  Probeer ons LomoLAB!

  Wat je ook wil laten ontwikkelen, ons LomoLAB doet het voor je! Stuur je rolletjes op en je ontvangt je scans per e-mail en je negatieven en prints per post!

 • Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  geschreven door shhquiet op 2015-06-18 in #gear #nieuws
  Dit is de nieuwe Lomo’Instant Havana!

  De zon schijnt voor instant fotografie! Met trots presenteren we het zonnigste lid van de Lomo’Instant Familie – de nieuwe Lomo’Instant Havana Edition. Met dit ultra-hete instant pakket ben je helemaal klaar voor creatieve Lomo avonturen! Neem klassieke instant snaps vol actie, probeer multiple exposure picknick snapshots te schieten of ga voor gesplitste zwembad scenes – de creatieve opties zijn eindeloos.

 • Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  geschreven door jacobs op 2015-06-10 in #gear #nieuws
  Op stap met de nieuwe Petzval 58 Bokeh Control Art Lens

  Of je nou aan het chillen bent in het park, op het strand ligt, een wandeling door de straten van de stad maakt of ontspannen met vrienden een kop koffie drinkt; de nieuwe Petzval 58 is de perfecte metgezel. Check deze nieuwe video om te zien wat we bedoelen!

 • Lomopedia: de Lomo'Instant

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-06-10 in #gear #reviews
  Lomopedia: de Lomo'Instant

  Met functies die de meeste instant camera's niet hebben, kunnen we de Lomo'Instant met trots en terecht 's werelds meest creatieve instant camera noemen.