Eén groot Lomography feest tijdens de museumnacht 2011

Het was één groot Lomography feest tijdens de museumnacht in het Joods Historisch Museum. Inclusief LomoKino filmset, scavenger hunt en héél veel foto's. Geniet heerlijk na met deze uitgebreide analoge recap inclusief beeldmateriaal!

De Lomography CREW tijdens de museumnacht 2011

Het was zaterdagavond 5 november 19h, toen de deur naar het grote Lomography feest in het Joods Historisch Museum op de museumnacht open ging. Een massa mensen rende naar binnen en stuitte meteen in de entreehal op de 60m2 Lomography set up. Een set up voor een hele avond Lomography plezier. En ja, dat hebben de ruim 4000 passerende bezoekers gehad deze avond. Lomography was aan!

De eyecatcher van de avond was natuurlijk de LomoKino filmset, met professionele belichting van onze trouwe community leden sjaak & nout, 2 statieven met LomoKino's en Fritz the Blitz flitser, achtergrond decor en uiteraard bijbehorende kostuums. De donderdag voor de museumnacht werd deze nieuwste telg in de Lomography familie nog wereldwijd gepresenteerd in alle Lomography Gallery Stores over de hele wereld, zo ook in Amsterdam. Deze revolutionaire analoge filmcamera sloeg bij alle analoge fotografie fans in als een bom. Die camera moest gezien en natuurlijk uitgeprobeerd worden. Precies, dat kon dus mooi tijdens de museumnacht, 2 dagen na het lanceringsfeestje.

Credits: lgsamsterdam

Iedereen kon als groepje een eigen script verzinnen, bijbehorende kostuums uitzoeken en een plekje innemen op de filmset. De regisseursstoel met film klapbord en bijbehorend Woody Allen jasje + bril stond klaar, net als LomoKino-masters Niels a.k.a. kamiraze en Joost a.k.a. sjost. Zij begeleiden de filmmakers in hun meesterwerken en gaven hier en daar nog wat geniale creatieve input aan de analoge blockbusters. De meest briljante titels en films kwamen voorbij. Van Jood vs. brood tot aan This is not a love story en Sja-loom. We hebben ons kapot gelachen…

Helaas zijn de LomoKino films nog niet klaar voor broadcasting :(. Het ontwikkelen en digitaliseren is een flink karwei. Maar ach, geduld is een schone zaak. We houden de spanning er gewoon nog even in en zullen op donderdag 8 december – tijdens de officiële Lomography Museumnacht Afterparty – alle geschoten bioscoopkrakers van deze legendarische avond op groot scherm laten zien. Heb je er één met je vrienden gemaakt? Kom langs en geniet jouw eigen LomoKino première!

Maar het Lomography Museumnacht feest was meer dan alleen het LomoKino filmavontuur. Recht tegenover de filmset stonden Jos a.k.a. henkdevries samen met Maaike en Maarten klaar om 11 fanatieke Scavenger hunters te voorzien van een La Sardina camera met film en opdrachtenlijst. We wisten dat dit soort spelletjes perfect in het museumnacht-straatje passen, maar dat ze 11 La Sardina camera’s zó snel uitgeleend zouden zijn, nee dat hadden we niet gedacht. Analoge newbees en ervaren snapshotters streden tegen elkaar tijdens deze musemnacht-hunt en hebben tijdens deze n8 de meest bizarre en hilarische opdrachtfoto’s geschoten.

Credits: lgsamsterdam

De 15 opdrachten van de scavenger hunt:

1) Museum-hopping (10) – Museumnacht betekent heel veel musea. Schiet een foto van jezelf bij de ingang van ieder museum dat je bezoekt en je casht 10 punten per museum!
2) Falafel break (10) – vlakbij het JHM worden broodjes falafel gemaakt. Vind de falafel-tent en scoor een heerlijk broodje. 10 punten als je met de sticker in je hand achter de frituur gaat staan!
3) Nachtwandeling (5) – vlakbij het JHM in een achtertuin wordt een nachtwandeling gehouden. Doe mee en schiet een foto in die tuin.
4) Rondje fietsen (10) – Speel Eddie Merx voor een paar minuten en schiet een foto al fietsend in de binnentuin van de Hermitage.
5) Radio Barkas (10) – spot de rijdende DJ’s en schiet een foto van jezelf achter hun draaitafels.
6) King Jack (10) – Wees creatief en organiseer een meet&greet met deze Amsterdamse band en schiet een groepsfoto mét de sticker!
7) Huwelijksbootje (25) – er is 1 museum vanavond waar je voor 1 dag in het huwelijksbootje kan stappen. Daar hoort een foto bij. 25 punten voor de bruid en de bruidegom!
8) Foamlabbers (10) – vind 1 vd 7 foamlabbers (die tevens Lomo Amigos zijn geworden!) en ga met hem/haar op de foto. 10 punten per foamlabber!
9) From the hip (30) – het is een beetje illegaal, maar daarom juist leuk. From the hip een foto maken van de Nachtwacht. 30 punten als het je lukt mét de Lomography sticker in beeld!
10) Jewish Princess (10) – ook in het JHM word je in no time een echte Jewish American Princess. Dit verkleedpartijtje levert je 10 punten op!
11) Yellow cab (10) – taxi’s hebben ze in NYC overal. Maar in Amsterdam scheuren ze je ook van het fietspad af. Maak vriendjes met één taxichauffeur en ga met hem in de taxi op de foto. Een echte YELLOW cab levert je 30 punten op!
12) The Big Apple (10) – zo wordt NYC ook wel genoemd, dat weet iedereen. Zoek een appel in de stad en zet hem op de foto met je sticker. Wees creatief!
13) Transportation double (20) – er zijn meerdere manieren om van museum naar museum te komen. Trammetje, fiets, bus of taxi. Schiet een double exposure van verschillende transport opties en je casht 20 punten!
14) Fishy foto’s (10) – de La Sardina camera ziet er uit als een klassiek sardine blikje. Zoek een vis en leg hem vast. Wees creatief!
15) JACKPOT LIGHT PAINTING (50) – Donker en Sardina camera’s = perfecte gelegenheid voor een potje light painten. Zet de camera op de B modus, houd de sluiter ingedrukt en schrijf met een (fiets)lampje de namen van je teamgenoten. Foto gelukt? Dan krijg je 50 punten! JACKPOT

Benieuwd wie deze hunt gewonnen heeft? De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de Lomography Museumnacht Afterparty op donderdag 8 december in de Lomography Gallery Store. Kom langs gezellig langs, bekijk alle museumnacht LomoKino films op groot scherm, neem je eigen scavenger hunt prints mee naar huis en feest met ons mee!

Last but not least – op een tafel hadden we een zelfgemaakte doos vol met filmbusjes gezet. Een grabbelbox waar iedereen 1x in mocht graaien. Trok je een filmbusje met een klein papiertje erin? Dan had je prijs! Van workshop vouchers tot aan films én zelfs een La Sardina El Capitain werden weg gegeven. Lucky lomographers!

Time flies when you’re having fun. Conclusie – een zeer geslaagde én gezellige avond! En allemaal mogelijk dankzij onze vrienden van het Joods Historisch Museum. Waarvoor nogmaals hartelijk dank! Wie weet volgend jaar weer een editie?

Bekijk hier alle foto’s gemaakt door ehud – onze huis-lomograaf!

…en hier het filmpje van sjaak & nout:

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN WINKEL
Zondag: 12:00h – 18:00h
Maandag: 12:00h – 18:00h
Dinsdag: 10:00h – 18:00h
Woensdag: 10:00h – 18:00h
Donderdag: 10:00h – 21:00h
Vrijdag: 10:00h – 18:00h
Zaterdag: 10:00h – 18:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

geschreven door mrmaart op 2011-11-17 in #nieuws #herfst #nacht #lomography-the-netherlands #amsterdam #scavenger-hunt #n8 #museumnacht #lomokino #museumn8 #holland #museum #la-sardina #nederland #lgs-amsterdam #jhm #november #joods-historisch-museum #filmset #grappelbox #lomography-gallery-store-amsterdam

Meer interessante artikelen

 • Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  geschreven door hannah_brown op 2014-10-15 in #people #lomoamigos
  Petzval LomoAmigo: Victoria Schofield

  Er werken veel getalenteerde mensen voor de Lomography Gallery Soho en Victoria Schofield is geen uitzondering op deze regel. Ze is een studente die al een uitgebreid portfolio van foto's heeft opgebouwd en is vooral geïnteresseerd in muziekfotografie. We leenden haar een Petzval lens uit voor het weekend en hier zijn de reslutaten.

 • De crew van Lomography Benelux - Lotte

  geschreven door anna-lomo op 2014-08-26 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Lotte

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week staat in het teken van onze inmiddels afgestudeerde stagiaire Lotte!

 • De crew van Lomography Benelux - Ghislaine

  geschreven door anna-lomo op 2014-09-08 in #lifestyle
  De crew van Lomography Benelux - Ghislaine

  Lomography is een groot en wereldwijd bedrijf, maar hier in de Benelux werken we met een fijn klein team. Misschien heb je ons al eens ontmoet, misschien ook niet. Leer ons beter kennen in deze nieuwe serie, waarbij we elk met onze favoriete Lomography camera in een week een rolletje volschieten. Deze week is het woord aan redactie- en workshopheld Ghislaine!

  5
 • Shop Nieuws

  Check de sales sectie in de online shop

  Check de sales sectie in de online shop

  Wist je dat onze online shop een permanente sales sectie heeft en dat je hier tot wel 75% korting kan scoren? De items worden regelmatig gewisseld dus check it out!

 • We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  geschreven door shhquiet op 2015-07-30 in #gear #nieuws
  We introduceren de nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition!

  De nieuwe Lomo'Instant Kyoto Edition is de laatste toevoeging aan onze creatieve instant fotografie line-up. Geïnspireerd door zomerbloesems en met een fleurig perzik design doet deze camera je denken aan prachtige zonsondergangen in Kyoto, een stad die aanbeden wordt om zijn pittoreske heiligdommen, tempels en natuurlandschap.

 • 5 travel tips voor de Lomo'Instant

  geschreven door kenaz op 2015-07-29 in #gear #lifestyle
  5 travel tips voor de Lomo'Instant

  Als je vaak reist is het handig als je ook goed kan archiveren. Reizigers hebben vaak de beste verhalen, onthouden iedere naam en omschrijving. De Lomo'Instant biedt een leuke en efficiënte manier om herinneringen om te zetten naar iets tastbaars. Met als bonus de nostalgische kleuren en een wit frame waar je op kan schrijven. Lees hieronder een aantal briljante tips om jouw reiservaringen op een echte Lomo manier te documenteren!

 • Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  geschreven door shhquiet op 2015-07-27 in #gear #nieuws
  Breng wat licht in je leven met de gloednieuwe Lomography Light Painter

  Dus jij denkt dat je niet kan schilderen? Wij denken namelijk van wel.. maar dan met licht! Je foto's krijgen net dat beetje extra door een aantal klikken van de Lomography Light Painter. Deze gloednieuwe gadget van Lomography is uitgerust met 8 verschillende lichtstanden, speciaal voor de echte lichtschilders (in wording).

 • Shop Nieuws

  Verlopen Film

  Verlopen Film

  Net als een stuk kaas heeft een filmrolletje een THT datum! En toch krijg je soms de mooiste effecten juist doordat je een verlopen rolletje gebruikt. Het is altijd een verrassing wat er gebeurd is met je rol na het ontwikkelen.

 • PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  geschreven door kenaz op 2015-07-21 in #gear #nieuws
  PetaPixel noemt de Lomography Petzval Lens in een lijst met unieke en historische lenzen

  In zeer goed gezelschap van lenzen die goed zijn gekeurd door NASA en Kubrick wordt ook de Lomography Petzval Lens genoemd als een van de meest interessante lenzen ooit gemaakt.

 • 10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-20 in #gear #tipster
  10 stappen om betere foto's te maken met de Belair camera's

  De Belair X 6-12 is de eerste camera auto-exposure middenformaat camera ter wereld en hij combineert professionele fotografie met een uniek gebruiksgemak. In dit artikel hebben we een aantal tips waarmee je de foto's geschoten met de Belair kunt verbeteren.

 • Petzval Lomograaf van de week: mc_jakie

  geschreven door anamartaml op 2015-07-20 in #world #lifestyle
  Petzval Lomograaf van de week: mc_jakie

  Of hij nou portretten of landschappen schiet, we kunnen niet ontkennen dat Jake Cunningham de master van de Petzval lens is.

 • Shop Nieuws

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Laat je film ontwikkelen door het LomoLAB

  Rolletje vol? Stuur ze naar het LomoLAB! We ontwikkelen kleur, zwartwit, 120 film, 110 film en 35mm film. En natuurlijk ook alle speciale formaten, met of zonder sprocket holes. Voor lomografen, door lomografen.

 • Film Swap voor creatieve eenlingen

  geschreven door nickpage op 2015-07-16 in #world #lifestyle
  Film Swap voor creatieve eenlingen

  Ik ben Nick Page, een grafisch ontwerper uit Hertford. Ik ben met analoge fotografie begonnen om een alternatief te hebben voor de pixel-perfect beelden die ik dagelijks in mijn werk tegenkom. In dit artikel vertel ik je graag wat meer over mijn film swap technieken, geschikt voor de solo filmfotograaf.

 • Mistige middagen met de Petzval 85 Art Lens

  geschreven door kenaz op 2015-07-15 in #gear #lifestyle
  Mistige middagen met de Petzval 85 Art Lens

  Wat krijg je als je zwart-wit fotografie combineert met een soft-focuslens zoals de Petzval 85. Asgrauwe, nevelige beelden nemen je mee het bos in voor de perfecte zondagmiddag.

 • Lomopedia: Adox Color Implosion

  geschreven door Julien Matabuena op 2015-07-15 in #gear #reviews
  Lomopedia: Adox Color Implosion

  Onvoorspelbare resultaten die je doen denken aan kleurenfoto’s van een aantal eeuwen geleden. Adox Color Implosion is voor iedereen die graag experimenteert met de sfeer van hun foto’s.