Schiet je eigen panoramafoto's

2011-10-03

Sommige camera’s zijn panorama camera’s. Anderen zijn groothoekcamera’s. Met deze camera’s kan je erg brede foto’s maken. Maar wat als je alleen een gewone camera hebt zoals de Holga 135 of Holga135BC? Laat me je leren hoe je dan panorama’s kunt schieten!

Credits: 86john

Eigenlijk is het erg makkelijk om panoramafoto’s te schieten met een niet-panoramacamera. Je kan dit doen met camera’s als Holga 135, Holga 135BC, Diana F+, Sprocket Rocket en ga zo maar door. Het idee is hetzelfde als bij dubbele belichting, maar het verschil is dat je de film een stukje doordraait na elke afdruk. Natuurlijk moet je hierbij eerst een paar keer oefenen om door te krijgen hoe dat het best gaat met jouw camera.

Stappen om panoramafoto’s te schieten met gewone camera’s:
1. Beslis wat je vast wilt leggen.
2. Vind deze doelen in je zoeker.
3. Maak je eerste foto.
4. Draai 2 tot 4 keer aan de doordraaiknop. (voor de Holga 135, verschuif je 2 tot 4 keer het deel dat je zien kan)
5. Maak je tweede foto.
6. Draai weer 2 tot 4 keer aan de doordraaiknop, en ga zo door tot je al je foto’s gemaakt hebt.

De volgende foto’s zijn er een paar die ik op deze manier genomen heb:

Credits: 86john

Veel plezier met proberen!

geschreven door 86john op 2011-10-03 in #gear #tutorials #film #panorama #camera #tipster #holga-135 #holga-135bc #nederland #dutch #holland #quickie-tipster #nld #panoramafoto #panoramafoto-s
vertaald door kaatjeka

Vind je dit leuk? Klik hier voor meer inspirerende, feestelijke artikelen op onze Happy Holidays pagina. Daar kun je meedoen aan een geweldige wedstrijd om een Lomography mand te winnen, een leuke quiz doen en de nieuwste dagelijkse deals ontdekken!

Meer interessante artikelen